Ухвала
від 24.06.2019 по справі 202/1710/19
ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 202/1710/19

Провадження № 1-кс/202/6636/2019

ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24 червня 2019 року м. Дніпро

слідчий суддя Індустріального районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1

за участю секретарясудового засідання ОСОБА_2 ,

розглянувшиклопотання прокурора Дніпропетровської місцевої прокуратури № 1 ОСОБА_3 , про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять банківську таємницю, у кримінальному провадженні № 42019042630000035 від 26.02.2019 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 366 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Індустріального ВП ДВП ГУ НП в Дніпропетровській області перебувають матеріали кримінального провадження № 42019042630000035 від 26.02.2019 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 366 КК України, процесуальне керівництво якого здійснюється Дніпропетровською місцевою прокуратурою № 1.

18 червня 2019 року слідчому судді Індустріального районного суду м. Дніпропетровська подано клопотання прокурора Дніпропетровської місцевої прокуратури № 1 ОСОБА_3 , про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять банківську таємницю, у кримінальному провадженні № 42019042630000035.

Згідно матеріалів клопотання, під час досудового розслідування встановлено, що 26.02.2019 року Дніпропетровською місцевою прокуратурою №1 внесено відомості до ЄРДР за фактом вчинення кримінального правопорушення, відповідальність за яке передбачена ч. 2 ст. 366 КК України службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки.

Зокрема, встановлено, що службові особи підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_1 » діючи через підконтрольну мережу наступних підприємств: ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » за період 2017-2018 років систематично вносили недостовірні відомості до первинних бухгалтерських та звітних документів про походження, кількість, вартість шин для сільськогосподарської техніки та будівельних матеріалів, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам.

У ході досудового розслідування також встановлено, що фізичними особами - ОСОБА_4 (РНОКПП НОМЕР_1 ) та ОСОБА_5 (РНОКПП - НОМЕР_2 ) організовано діяльність ряду підприємств, основним видом діяльності якого є поставка коліс для сільськогосподарської техніки.

Для цього організовано реєстрацію ряду суб`єктів господарювання, які вносять у податкову звітність недостовірні відомості про походження, кількість, вартість шин для сільськогосподарської техніки та будівельних матеріалів, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам

Вищевказані факти підтверджуються зокрема допитами свідків, які вказують про участь у злочинній діяльності ще ряда юридичних осіб: ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_13 "(ідентифікаційний код юридичної особи НОМЕР_3 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_14 "(ідентифікаційний код юридичної особи НОМЕР_4 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_15 "(ідентифікаційний код юридичної особи НОМЕР_5 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_16 "(ідентифікаційний код юридичної особи НОМЕР_6 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_17 "(ідентифікаційний код юридичної особи НОМЕР_7 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_18 "(ідентифікаційний код юридичної особи НОМЕР_8 ).

Відповідно до даних, отриманих в ході досудового розслідування від ІНФОРМАЦІЯ_19 вищевказані юридичні особи мають рахунки у АТ « ІНФОРМАЦІЯ_20 » (ідентифікаційний код юридичної особи НОМЕР_9 ), місцезнаходження юридичної особи: АДРЕСА_1 .

З огляду на викладене, з метою з`ясування всіх обставин вчинення кримінального правопорушення, та встановлення винних осіб під час досудового розслідування по кримінальному провадженню, виникла необхідність у отриманні доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю та стосуються відкриття та функціонування банківських рахунків в АТ « ІНФОРМАЦІЯ_20 » (ідентифікаційний код юридичної особи НОМЕР_9 ) - ОСОБА_4 (РНОКПП НОМЕР_1 ), ОСОБА_5 (РНОКПП - НОМЕР_2 )та наступними юридичними особами:

ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " (ідентифікаційний код юридичної особи НОМЕР_10 ), АДРЕСА_2 ;

ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_2 " (ідентифікаційний код юридичної особи НОМЕР_11 ), АДРЕСА_3 ;

ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_3 " (ідентифікаційний код юридичної особи НОМЕР_12 ), АДРЕСА_4 ;

ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " (ідентифікаційний код юридичної особи НОМЕР_13 ), АДРЕСА_5 ;

ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_5 " (ідентифікаційний код юридичної особи НОМЕР_14 ), АДРЕСА_6 ;

ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_6 " (ідентифікаційний код юридичної особи НОМЕР_15 ), АДРЕСА_7 ;

ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_9 " (ідентифікаційний код юридичної особи НОМЕР_16 ), АДРЕСА_8 ;

ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_21 " (ідентифікаційний код юридичної особи НОМЕР_17 ), АДРЕСА_7 ;

ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_11 " (ідентифікаційний код юридичної особи НОМЕР_18 ), АДРЕСА_9 ;

ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_12 " (ідентифікаційний код юридичної особи НОМЕР_19 ), АДРЕСА_10 ;

ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_13 "(ідентифікаційний код юридичної особи НОМЕР_3 ), АДРЕСА_11 ;

ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_14 "(ідентифікаційний код юридичної особи НОМЕР_4 ), НОМЕР_20 , Дніпропетровська обл., Криничанський район, селище Кудашівка;

ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_15 " (ідентифікаційний код юридичної особи НОМЕР_5 ), АДРЕСА_12 ;

ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_16 "(ідентифікаційний код юридичної особи НОМЕР_6 ), АДРЕСА_13 ;

ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_17 "(ідентифікаційний код юридичної особи НОМЕР_7 ), АДРЕСА_14 ;

ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_18 "(ідентифікаційний код юридичної особи НОМЕР_8 ), АДРЕСА_15 , з можливістю вилученняналежним чином засвідчених копій наступних документів:справи з юридичного оформлення рахунків (в тому числі, але не виключно:заяви про відкриття рахунків; паспорта та ідентифікаційні коди осіб які звертались із заявами про відкриття рахунків; картки із зразками підписів; інформацію про інших осіб, які мають доступ до банківськихрахунків; установчих документів вказаних юридичних осіб; рішень органів управління;довіреностей на право розпорядження рахунками і розпорядження грошовими коштами); платіжних документів, виписок по рахункам, що відображають рух грошових коштівза період з 01.01.2017по дату виконання ухвали суду, з відображенням наступних відомостей: дата надходження (перерахування), МФО, номер рахунку, номер платіжного документа, найменування підприємства, код ЄДРПОУ, сума, призначення платежу по рахунку, на паперовому та магнітному носіях; документи, що стали підставою для видачі готівкових грошових коштів з рахунків (чеків, квитанцій, видаткових ордерів, договорів та ін.); протоколи роботи системи «Клієнт-Банк» (адміністративний і технічний); роздруківку бази даних (архіву) системи «Клієнт-Банк»; протоколи модемного зв`язку, що обслуговує систему «Клієнт-Банк»; роздруківка бази даних операційного дня за відповідний період; матеріалів фото(відео)фіксації зняття грошових коштівза допомогою банкоматів, та інші документи що мають відношення до відкриття та обслуговування рахунків вищевказаних юридичних осіб.

Вищезазначені документи містять інформацію про осіб уповноважених на розпорядження банківськими рахунками та грошовими коштами, підтверджують факт перерахування грошових коштів на рахунки пов`язаних підприємств та в сукупності з іншими документами кримінального провадження мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, що підлягають доказуванню: події кримінального правопорушення, винуватість осіб які розпоряджались банківськими рахунками та грошовими коштами,вид і розмір шкоди, яку було завдано, та обставини які впливають на ступінь тяжкості вчиненого кримінального правопорушення, можливість використання їх як доказів та неможливість іншими способами довести обставини вчиненого кримінального правопорушення.

Просив розглядати клопотання без виклику представника АТ « ІНФОРМАЦІЯ_20 », з метою уникнення внесення змін у їх зміст.

Прокурор у судове засідання не з`явився, просив розглянути клопотання за його відсутності.

На підставі ч. 2 ст. 163 КПК України, вважаю за можливе розглянути клопотання без виклику особи, у володінні якої знаходяться речі та документи.

Згідно ч. 4 ст. 107 КПК України фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження не здійснювалося.

Перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши докази по даних матеріалах, приходжу до наступного висновку.

Відповідно до ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді.

Згідно з ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Відповідно до ч. 7 ст. 163 КПК України слідчий суддя в ухвалі про тимчасовий доступ до речей і документів може дати розпорядження про можливість вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей і документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Враховуючи викладене,вважаю,що клопотання прокурора Дніпропетровської місцевої прокуратури № 1 ОСОБА_3 , про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять банківську таємницю, у кримінальному провадженні № 42019042630000035 від 26.02.2019 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 366 КК України, є обґрунтованим, законним та підлягає задоволенню.

На підставі викладеного і керуючись ст. ст. 110, 131, 132, 159-166, 309, 369-372, 395 КПК України, слідчий суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання прокурора Дніпропетровської місцевої прокуратури № 1 ОСОБА_3 , про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять банківську таємницю, у кримінальному провадженні № 42019042630000035 від 26.02.2019 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 366 КК України, - задовольнити.

Акціонерному товариству " ІНФОРМАЦІЯ_20 " (ідентифікаційний код юридичної особи НОМЕР_9 ), місцезнаходження юридичної особи: АДРЕСА_1 , надати прокурорам Дніпропетровської місцевої прокуратури № 1 ОСОБА_3 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 та слідчим Індустріального відділення поліції Дніпровського відділу поліції ГУ НП в Дніпропетровській області: ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_17 , ОСОБА_18 , ОСОБА_19 , ОСОБА_20 , тимчасовий доступ до документів, які становлять банківську таємницю та перебувають у володінні АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО " ІНФОРМАЦІЯ_20 , які стосуються відкриття та функціонування банківських рахунків в АТ « ІНФОРМАЦІЯ_20 » (ідентифікаційний код юридичної особи НОМЕР_9 ) ОСОБА_4 (РНОКПП НОМЕР_1 ), ОСОБА_5 (РНОКПП - НОМЕР_2 ) та наступними юридичними особами:

ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ідентифікаційний код юридичної особи НОМЕР_10 ), АДРЕСА_2 ;

ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ідентифікаційний код юридичної особи НОМЕР_11 ), АДРЕСА_3 ;

ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ідентифікаційний код юридичної особи НОМЕР_12 ), АДРЕСА_4 ;

ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ідентифікаційний код юридичної особи НОМЕР_13 ), АДРЕСА_5 ;

ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (ідентифікаційний код юридичної особи НОМЕР_14 ), АДРЕСА_6 ;

ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (ідентифікаційний код юридичної особи НОМЕР_15 ), АДРЕСА_7 ;

ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (ідентифікаційний код юридичної особи НОМЕР_16 ), АДРЕСА_8 ;

ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_21 " (ідентифікаційний код юридичної особи НОМЕР_17 ), АДРЕСА_7 ;

ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (ідентифікаційний код юридичної особи НОМЕР_18 ), АДРЕСА_9 ;

ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » (ідентифікаційний код юридичної особи НОМЕР_19 ), АДРЕСА_10 ;

ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » (ідентифікаційний код юридичної особи НОМЕР_19 ), АДРЕСА_10 ;

ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_13 » (ідентифікаційний код юридичної особи НОМЕР_3 ), АДРЕСА_11 ;

ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_14 » (ідентифікаційний код юридичної особи НОМЕР_4 ), НОМЕР_20 , Дніпропетровська обл., Криничанський район, селище Кудашівка;

ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_15 " (ідентифікаційний код юридичної особи НОМЕР_5 ), АДРЕСА_12 ;

ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_16 " (ідентифікаційний код юридичної особи НОМЕР_6 ), АДРЕСА_13 ;

ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_17 "(ідентифікаційний код юридичної особи НОМЕР_7 ), АДРЕСА_14 ;

ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_18 "(ідентифікаційний код юридичної особи НОМЕР_8 ), АДРЕСА_15 , з можливістю вилучення належним чином засвідчених копій наступних документів:справи з юридичного оформлення рахунків (в тому числі, але не виключно: заяви про відкриття рахунків; паспорта та ідентифікаційні коди осіб які звертались із заявами про відкриття рахунків; картки із зразками підписів; інформацію про інших осіб, які мають доступ до банківських рахунків; установчих документів вказаних юридичних осіб; рішень органів управління; довіреностей на право розпорядження рахунками і розпорядження грошовими коштами); платіжних документів, виписок по рахункам, що відображають рух грошових коштів за період з 01.01.2017 по дату виконання ухвали суду, з відображенням наступних відомостей: дата надходження (перерахування), МФО, номер рахунку, номер платіжного документа, найменування підприємства, код ЄДРПОУ, сума, призначення платежу по рахунку, на паперовому та магнітному носіях; документи, що стали підставою для видачі готівкових грошових коштів з рахунків (чеків, квитанцій, видаткових ордерів, договорів та ін.); протоколи роботи системи «Клієнт-Банк» (адміністративний і технічний); роздруківку бази даних (архіву) системи «Клієнт-Банк»; протоколи модемного зв`язку, що обслуговує систему «Клієнт-Банк»; роздруківка бази даних операційного дня за відповідний період; матеріалів фото(відео)фіксації зняття грошових коштів за допомогою банкоматів, та інші документи що мають відношення до відкриття та обслуговування рахунків вищевказаних юридичних осіб.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів, відповідно до ч. 1 ст. 166 КПК України.

Визначити строк виконання ухвали до 24 липня 2019 року включно.

Ухвала є остаточною та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

СудІндустріальний районний суд м.Дніпропетровська
Дата ухвалення рішення24.06.2019
Оприлюднено17.02.2023
Номер документу83120164
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —202/1710/19

Ухвала від 24.06.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Кухтін Г. О.

Ухвала від 25.04.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Кухтін Г. О.

Ухвала від 25.04.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Кухтін Г. О.

Ухвала від 15.04.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Кухтін Г. О.

Ухвала від 10.04.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Кухтін Г. О.

Ухвала від 10.04.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Кухтін Г. О.

Ухвала від 18.03.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Кухтін Г. О.

Ухвала від 18.03.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Кухтін Г. О.

Ухвала від 18.03.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Кухтін Г. О.

Ухвала від 18.03.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Кухтін Г. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні