Ухвала
від 17.05.2019 по справі 910/17512/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Симона Петлюри, 16/108, м. Київ, 01032, тел. (044) 235-95-51, е-mail: inbox@ko.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

"17" травня 2019 р. м. Київ Справа № 910/17512/18

У справі за позовом Комунального підприємства "Фінансова компанія "Житло-Інвест" виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)

до Товариства з обмеженою відповідальністю "КНБ Будінвест"

за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, на стороні відповідача - Товариства з обмеженою відповідальністю "Бастіон-2005"

про зобов'язання виконати умови договору та стягнення 435 377,13 грн.

Суддя Карпечкін Т.П.

встановив:

В провадженні Господарського суду Київської області знаходиться справа за позовом Комунального підприємства "Фінансова компанія "Житло-Інвест" виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) до Товариства з обмеженою відповідальністю "КНБ Будінвест" за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, на стороні відповідача - Товариства з обмеженою відповідальністю "Бастіон-2005" про зобов'язання відповідача виконати умови Договору № 52/А-12-Д про організацію спорудження об'єкта будівництва житлового будинку № 2 (4 черга) житлового комплексу на вул. Красного Пахаря, 2-в у селі Петрівське Києво-Святошинського району Київської області шляхом введення в експлуатацію об'єкта будівництва житлового будинку № 2 (4 черга) житлового комплексу на вул. Красного Пахаря, 2-в у селі Петрівське Києво-Святошинського району Київської області та надати КП Фінансова компанія Житло-Інвест копію документа про прийняття в експлуатацію житлового будинку № 2 (4 черга) житлового комплексу на вул. Красного Пахаря, 2-в у селі Петрівське Києво-Святошинського р-ну Київської області. Крім того, позивач просив суд стягнути з відповідача за період з 26 червня 2018 року по 26 грудня 2018 року пеню у розмірі 435 377,13 грн, у зв'язку з простроченням виконання зобов'язань за договором № 52/А-12-Д.

В обґрунтування позовних вимог позивач посилався на те, що неправомірними діями відповідача щодо невиконання взятих на себе зобов'язань за договором та правил ФФБ, не введено об'єкт будівництва, а саме житловий будинок № 2 (4 черга) житлового комплексу на вул. Красного Пахаря, 2-в у селі Петрівське Києво-Святошинського району Київської област, в експлуатацію, що в свою чергу порушує права довірителів ФФБ на отримання об'єктів інвестування у власність.

Ухвалою Господарського суду Київської області від 19.04.2019 року справу № 910/17512/18 прийнято до провадження за правилами загального позовного провадження зі стадії підготовчого провадження, підготовче засідання призначено на 20.05.2019 року.

13.05.2019 року через канцелярію суду від Товариства з обмеженою відповідальністю "КНБ Будінвест" (позивача за зустрічним позовом, відповідача за первісним позовом) надійшов зустрічний позов б/н та б/д до Комунального підприємства "Фінансова компанія "Житло-Інвест" виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) (відповідача за зустрічним позовом, позивача за первісним позовом) про визнання недійсним Договору від 03.03.2012 року про внесення змін до Договору № 52/А-12 від 27.02.2008 року про організацію спорудження об'єкта будівництва житлового будинку № 2 (4 черга) житлового комплексу на вул. Красного Пахаря, 2-в в селі Петрівське Києво-Святошинського р-ну Київської області з підстав відсутності усіх істотних умов договору.

Оскільки, спірний Договір № 52/А-12-Д про організацію спорудження об'єкта будівництва житлового будинку № 2 (4 черга) житлового комплексу на вул. Красного Пахаря, 2-в у селі Петрівське Києво-Святошинського району Київської області, який є предметом первісного позову, укладено шляхом викладення в новій редакції Договору від 03.03.2012 року про внесення змін до Договору № 52/А-12 від 27.02.2008 року про організацію спорудження об'єкта будівництва житлового будинку № 2 (4 черга) житлового комплексу на вул. Красного Пахаря, 2-в в селі Петрівське Києво-Святошинського р-ну Київської області, який просить визнати недійсним позивач за зустрічним позовом (відповідач за первісним позовом), суд дійшов до висновку, що обидва позови є взаємопов'язаними і спільний їх розгляд є доцільним.

Частинами 1-2, 4 ст. 180 Господарського процесуального кодексу України визначено, що відповідач має право пред'явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Зустрічний позов приймається до спільного розгляду з первісним позовом, якщо обидва позови взаємопов'язані і спільний їх розгляд є доцільним, зокрема, коли вони виникають з одних правовідносин або коли задоволення зустрічного позову може виключити повністю або частково задоволення первісного позову.

Зустрічна позовна заява, яка подається з додержанням загальних правил пред'явлення позову, повинна відповідати вимогам статей 162, 164, 172, 173 цього Кодексу.

Згідно з ч. 1 ст. 176 Господарського процесуального кодексу України за відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження суд відкриває провадження у справі протягом п'яти днів з дня надходження позовної заяви або заяви про усунення недоліків, поданої в порядку, передбаченому статтею 174 цього Кодексу.

Таким чином, розглянувши зустрічну позову заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "КНБ Будінвест", суд встановив, що зустрічний позов відповідає вимогам ст.ст. 162, 164, 172, 173 Господарського процесуального кодексу України, у зв'язку з чим дійшов висновку про прийняття зустрічного позову до спільного розгляду з первісним позовом у справі № 910/17512/18 та на підставі ч. 3 ст. 180 Господарського процесуального кодексу України об'єднання їх в одне провадження з первісним позовом.

Керуючись ст. ст. 174, 176, 180, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

ПОСТАНОВИВ:

1. Прийняти зустрічну позовну заяву б/н та б/д Товариства з обмеженою відповідальністю "КНБ Будінвест" до Комунального підприємства "Фінансова компанія "Житло-Інвест" виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) про визнання недійсним Договору від 03.03.2012 року про внесення змін до Договору № 52/А-12 від 27.02.2008 року про організацію спорудження об'єкта будівництва житлового будинку № 2 (4 черга) житлового комплексу на вул. Красного Пахаря, 2-в в селі Петрівське Києво-Святошинського р-ну Київської області та об'єднати в одне провадження з первісним позовом № 910/17512/18.

2. Розгляд зустрічного позову призначити до спільного розгляду з первісним позовом на 20.05.2019 року о 13:45.

3. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Київської області (м. Київ, вул. С. Петлюри, 16/108, в залі судових засідань № 5).

4. Зобов'язати позивача за зустрічним позовом надати:

- оригінали доданих до позовної заяви документів для огляду в судовому засіданні;

- інші письмові пояснення по суті спору.

5. Зобов'язати відповідача за зустрічним позовом надати:

- оригінали (для огляду) та належним чином засвідчені копії (для залучення до матеріалів справи) документів, на підставі яких діє відповідач (установчий договір, статут, положення);

- протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення даної ухвали відзив по суті позовної заяви з наданням доказів, що підтверджують викладені в ньому обставини, а позивачу його копію у порядку, передбаченому статтями 165, 178 Господарського процесуального кодексу України.

6. Зобов'язати позивача за зустрічним позовом подати у строк протягом п'яти днів з дня отримання відзиву на позов відповідь на відзив відповідача за зустрічним позовом (за його наявності) у порядку, передбаченому статтями 166, 184 Господарського процесуального кодексу України; копію якого направити відповідачу, докази чого надати суду.

7. Зобов'язати відповідача за зустрічним позовом подати у строк протягом п'яти днів з дня отримання відповіді на відзив (якщо така буде подана) заперечення щодо наведених позивачем за зустрічним позовом у відповіді на відзив пояснень, а позивачу їх копію у порядку, передбаченому ст. 167 Господарського процесуального кодексу України.

8. Попередити відповідача за зустрічним позовом про те, що у разі ненадання ним відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи згідно ч. 2 ст. 178 Господарського процесуального кодексу України.

9. Викликати в судове засідання повноважних представників сторін. Повноваження представників мають бути підтверджені довіреністю, оформленою в установленому порядку (засвідченою нотаріально або, якщо довіреність видає юридична особа - підписом її керівника з прикладенням печатки цієї організації). У разі представництва інтересів сторони безпосередньо її керівником або засновниками - наказ, рішення, розпорядження, протокол тощо (або засвідчені належним чином витяги з них), які підтверджують їх призначення або обрання.

10. Явка представників сторін в судове засідання визнається обов'язковою .

11. Роз'яснити, що неявка у підготовче засідання учасника справи, повідомленого про дату, час і місце проведення засідання, який не повідомив про причини неявки або якщо такі причини не визнано судом поважними, не є підставою для відкладення підготовчого засідання за змістом ч. 2 ст. 183 Господарського процесуального кодексу України.

12. Попередити сторін про те, що у разі неможливості виконання вимог цієї ухвали, необхідно подати письмову заяву (клопотання) із зазначенням причин.

13. Попередити сторін про можливість застосування судом заходів процесуального примусу у разі:

- порушення порядку під час судового засідання, невиконання розпоряджень судді;

- невиконання процесуальних обов'язків, зокрема ухилення від вчинення дій, покладених судом на учасника судового процесу;

- зловживання процесуальними правами, вчинення дій або допущення бездіяльності з метою перешкоджання судочинству;

- неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, або неподання таких доказів без поважних причин та ін.

14. Інформацію по справі сторони можуть отримати на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет (http://court.gov.ua/fair/).

15. Копію ухвали Господарського суду Київської області надіслати сторонам.

16. Згідно ч. 2 ст. 235 Господарського процесуального кодексу України дана ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

17. Відповідно до приписів ст. 255 Господарського процесуального кодексу України дана ухвала не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Суддя Т.П. Карпечкін

СудГосподарський суд Київської області
Дата ухвалення рішення17.05.2019
Оприлюднено22.07.2019
Номер документу83149795
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —910/17512/18

Постанова від 13.05.2020

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Калатай Н.Ф.

Ухвала від 13.04.2020

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Калатай Н.Ф.

Ухвала від 31.03.2020

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Калатай Н.Ф.

Ухвала від 16.03.2020

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Калатай Н.Ф.

Ухвала від 25.02.2020

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Калатай Н.Ф.

Рішення від 25.09.2019

Господарське

Господарський суд Київської області

Карпечкін Т.П.

Ухвала від 11.09.2019

Господарське

Господарський суд Київської області

Карпечкін Т.П.

Ухвала від 21.08.2019

Господарське

Господарський суд Київської області

Карпечкін Т.П.

Ухвала від 31.07.2019

Господарське

Господарський суд Київської області

Карпечкін Т.П.

Ухвала від 17.05.2019

Господарське

Господарський суд Київської області

Карпечкін Т.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні