Ухвала
від 25.07.2019 по справі 2-119/2008
СЛОВ'ЯНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження № 2-в/243/25/2019

Справа № 2-119/2008

УХВАЛА

про відкриття провадження

25 липня 2019 року м. Слов`янськ

Суддя Слов`янського міськрайонного суду Донецької області Кузнецов Р.В., розглянувши заяву ОСОБА_1 , за участю особи, яка брала участь у справі у якості позивача: ПАТ Горлівськатепломережа про відновлення втраченого судового провадження та перегляд заочного рішення у справі за позовною заявою ПАТ Горлівськатепломережа до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за житлово - комунальні послуги, -

ВСТАНОВИВ:

До Слов`янського міськрайонного суду Донецької області звернулася ОСОБА_1 , за участю особи, яка брала участь у справі у якості позивача: ПАТ Горлівськатепломережа про відновлення втраченого судового провадження та перегляд заочного рішення у справі за позовною заявою ПАТ Горлівськатепломережа до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за житлово - комунальні послуги.

Проте, під час вирішення питання про відкриття провадження у справі, виникло питання про роз`єднання вимог, пред`явлених стосовно відновлення втраченого судового провадження, перегляду заочного рішення та його скасування, про що вказано в прохальній частині заяви.

Відповідно до ч. 6 ст. 188 ЦПК України , суд за клопотанням учасника справи або з власної ініціативи вправі до початку розгляду справи по суті роз`єднати позовні вимоги, виділивши одну або декілька об`єднаних вимог в самостійне провадження, якщо це сприятиме виконанню завдання цивільного судочинства

Відповідно до п. 4, п. 15 Постанови № 2 Пленуму Верховного Суду України Про застосування норм цивільного процесуального законодавства при розгляді справ у суді першої інстанції , роз`єднання кількох поєднаних в одному провадженні вимог може мати місце лише за умови, що їх сумісний розгляд ускладнює вирішення справи.

Відповідно до узагальнення практики розгляду судами деяких питань, пов`язаних із відновленням втраченого судового провадження, у тому числі на тимчасово окупованій території і в зоні АТО, заява про відновлення втраченого судового провадження і про вчинення процесуальної дії, пов`язаної з втраченим провадженням не може розглядатись в одному провадженні з ухваленням одного рішення.

Як вбачається з матеріалів справи, ОСОБА_1 звернулась до суду із завою про відновлення втраченого судового провадження, перегляд заочного рішення та його скасування у справі за позовною заявою ПАТ Горлівськатепломережа до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за житлово - комунальні послуги.

Враховуючи викладене, суд вважає недоцільним розгляд питань про про відновлення втраченого судового провадження, перегляд заочного рішення та його скасування в одному провадженні. Отже, вказані вимоги мають бути роз`єднані у самостійні провадження, оскільки їх спільний розгляд ускладнює вирішення справи.

Таким чином, суд вважає за можливе виділити заяву про перегляд заочного рішення та його скасування у справі за позовною заявою ПАТ Горлівськатепломережа до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за житлово - комунальні послуги в самостійне провадження,передавши її копію до канцелярії суду для реєстрації цивільної справи .

Відповідно до положень ч.5 ст.493 ЦПК України розгляд заяви про відновлення втраченого судового провадження здійснюється за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням учасників справи з урахуванням особливостей, передбачених цим розділом, протягом тридцяти днів з дня надходження заяви до суду.

Заява подана з дотриманням вимог ст.491 ЦПК України.

З огляду на викладене , є всі підстави для прийняття заяви про відновлення втраченого судового провадження до розгляду та відкриття провадження у справі.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.187,188,491 ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

Виділити заяву ОСОБА_1 , за участю особи, яка брала участь у справі у якості позивача: ПАТ Горлівськатепломережа про перегляд заочного рішення та скасування рішення у справі за позовною заявою ПАТ Горлівськатепломережа до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за житлово - комунальні послуги в самостійне провадження, передавши її копію до канцелярії суду для реєстрації цивільної справи.

Справу за заявою ОСОБА_1 , за участю особи, яка брала участь у справі у якості позивача: ПАТ Горлівськатепломережа про відновлення втраченого судового провадження у справі за позовною заявою ПАТ Горлівськатепломережа до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за житлово - комунальні послуги - розглядати в порядку спрощеного позовного провадження з викликом сторін.

Призначити справу до судового розгляду на 13-40 годину 30 липня 2019 року в приміщенні Слов`янського міськрайонного суду Донецької області за адресою: Донецька область, м. Слов`янськ, вул. Добровольського, 2, про що повідомити осіб, які беруть участь у справі.

Витребувати з ПАТ Горлівськатепломережа (юридична адреса: Донецька область, м. Лиман, С. Щурове, вул. Соборна, буд. 139), всі наявні оригінали документів або належним чином завірені їх копії, що стосуються цивільної справи за позовною заявою ПАТ Горлівськатепломережа до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за житлово - комунальні послуги.

Витребувати з Калінінського відділу державної виконавчої служби м. Горлівки ГТУЮ у Донецькій області (Донецька область, м. Дружківка, вулиця О.Кошового, 27) належним чином завірені копії виконавчих проваджень по цивільній справі за позовною заявою ПАТ Горлівськатепломережа до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за житлово - комунальні послуги.

Представникам учасників справи подати до суду документи, що посвідчують повноваження представників, перелік яких передбачено ст. 62 ЦПК України.

Інформацію по справі можна отримати на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі інтернет за веб-адресою - http://sl.dn.court.gov.ua/sud0544.

Копію ухвали про відкриття провадження одночасно з копією позовної заяви та копіями доданих до неї документів надіслати учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Відповідно до Розділу VІІІ п. 15.5 Перехідних положень ЦПК України, до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди, а матеріали справ витребовуються та надсилаються судами за правилами, що діяли до набрання чинності цією редакцією Кодексу.

Відповідно до Розділу VІІІ п. 1.8 Перехідних положень ЦПК України до утворення апеляційних судів в апеляційних округах їхні повноваження здійснюють апеляційні суди, у межах територіальної юрисдикції яких перебуває місцевий суд, який ухвалив судове рішення, що оскаржується.

На ухвалу про відкриття провадження в частині визначення підсудності може бути подано апеляційну скаргу до Донецького апеляційного суду через Слов`янський міськрайонний суд Донецької області протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Слов`янського

міськрайонного суду Р.В. Кузнецов

СудСлов'янський міськрайонний суд Донецької області
Дата ухвалення рішення25.07.2019
Оприлюднено26.07.2019
Номер документу83239275
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-119/2008

Ухвала від 22.05.2020

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Гончарова А. О.

Ухвала від 18.03.2020

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Гончарова А. О.

Ухвала від 26.02.2020

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Дюміна Н. О.

Ухвала від 23.12.2019

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Дюміна Н. О.

Ухвала від 29.07.2019

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Гончарова А. О.

Ухвала від 22.11.2019

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Дюміна Н. О.

Ухвала від 11.09.2019

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Дюміна Н. О.

Ухвала від 29.07.2019

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Гончарова А. О.

Ухвала від 25.07.2019

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Кузнецов Р. В.

Рішення від 17.03.2008

Цивільне

Старобільський районний суд Луганської області

Пелих Олександр Олександрович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні