Ухвала
від 30.07.2019 по справі 542/546/19
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ПОЛТАВИ

КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ПОЛТАВИ

Справа №542/546/19

Провадження № 2/552/1092/19

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

30.07.2019 Київський районний суд м. Полтави в складі:

головуючого судді Васильєвої Л.М.

при секретарі Орламенко А.О.

за участю позивача ОСОБА_1 , його представника адвоката Бесарабова О.Б., представників відповідача Козія В.В., ОСОБА_2 , представника третьої особи Якуненка ОСОБА_3 .

розглянув у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Полтава цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Полтавської обласної ради про визнання незаконним та скасування рішення про передачу у користування мисливських угідь,-

В С Т А Н О В И В:

У провадження суду перебуває вказана цивільна справа.

ОСОБА_1 заявив клопотання про залучення до участі у справі третіми особами, які не заявляють самостійних вимог ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , Малоперещепинську сільську раду Новсанжарського району Полтавської області. Клопотання обґрунтоване тим, що Полтавська обласна рада передаючи у користування спірну земельну ділянку при прийнятті рішення не погодила таку передачу із власниками земельних ділянок, до яких відносяться зазначені особи, а рішення суду може вплинути на права та інтереси цих осіб.

У судовому засіданні позивач та його представник підтримали клопотання.

Представники відповідачів покладались при вирішенні клопотання на суд.

Представник третьої особи заперечував проти задоволення клопотання.

Ч.1 ст. 53 ЦПК України передбачено, що треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Ч. 4.5 цієї статті передбачено , що у заявах про залучення третіх осіб і в заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі. Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Позивач ОСОБА_1 звернувся до суду із позовом про захист своїх майнових прав на земельну ділянку .

В клопотанні про залучення до участі у справі третіми особами інших власників земельних ділянок посилається на те, що рішення може вплинути на їхні права та інтереси, оскільки рішення про передачу земельної ділянки ТОВ Фенікс 2017 прийняте без погодження з вказаними особами.

Оскільки однією із підстав залучення цих осіб зазначається та обставина, що зазначені особи так як і позивач не згодні з рішенням Полтавської обласної ради , то рішення суду у вказаній справі жодним чином не вплине на їх права та обов`язки, а могло би вплинути тільки при наявності їхньої згоди на перебачу спірних земельних ділянок ТОВ Фенікс-2017

Тим більше у судовому засіданні встановлено, що в господарському суді Полтавської області відкрите провадження у справі за позовом Малоперещепинської сільської ради Новосанжарського району Полтавської області до Полтавської обласної ради про визнання незаконним та скасування спірного рішення.

Враховуючи викладене суд дійшов до висновку про відсутність правових підстав для залучення до участі у справі третіми особами зазначених в клопотання осіб.

Керуючись ст. 53 ЦПК України,-

У Х В А Л И В:

У задоволенні клопотання відмовити

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Л.М. Васильєва

СудКиївський районний суд м. Полтави
Дата ухвалення рішення30.07.2019
Оприлюднено02.08.2019
Номер документу83380694
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —542/546/19

Постанова від 01.07.2021

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Хопта Сергій Федорович

Ухвала від 18.06.2021

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Хопта Сергій Федорович

Ухвала від 21.02.2020

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Хопта Сергій Федорович

Ухвала від 31.01.2020

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Хопта Сергій Федорович

Постанова від 19.12.2019

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Прядкіна О. В.

Ухвала від 18.10.2019

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Прядкіна О. В.

Ухвала від 17.10.2019

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Прядкіна О. В.

Ухвала від 30.09.2019

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Прядкіна О. В.

Ухвала від 30.07.2019

Цивільне

Київський районний суд м. Полтави

Васильєва Л. М.

Рішення від 31.07.2019

Цивільне

Київський районний суд м. Полтави

Васильєва Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні