Ухвала
від 31.07.2019 по справі 199/9707/18
АМУР-НИЖНЬОДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 199/9707/18

(4-с/199/40/19)

УХВАЛА

іменем України

31.07.2019

м. Дніпро

справа №199/9707/18

провадження № 4-с/199/40/19

Амур-Нижньодніпровський районний суд м. Дніпропетровська в складі:

головуючого судді Подорець О.Б.

секретаря судового засідання Терентієвої Я.О.

учасники справи:

Заявник - ОСОБА_1

Заінтересована особа - державний виконавець Амур-Нижньодніпровського відділу державної виконавчої служби міста Дніпра Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області Чигрина Яна Геннадіївна

Заінтересована особа - ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за скаргою ОСОБА_1 на дії державного виконавця Амур-Нижньодніпровського відділу державної виконавчої служби міста Дніпра Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області Чигриної Яни Геннадіївни, де заінтересована особа ОСОБА_2 , -

за участю учасників справи:

заявника ОСОБА_1 ,

державного виконавця Чигриної Я.Г.,

ВСТАНОВИВ:

У липні 2019 року заявник ОСОБА_1 звернувся до суду зі скаргою на дії державного виконавця Амур-Нижньодніпровського відділу державної виконавчої служби міста Дніпра Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області Чигриної Яни Геннадіївни. В обґрунтування скарги посилався на те, що рішенням Амур-Нижньодніпровського районного суду м. Дніпропетровська від 18 квітня 2019 року було встановлено спосіб та порядок участі ОСОБА_2 у вихованні онука ОСОБА_3 . При цьому за умови задовільного стану здоров`я дитини, а також у присутності батька та представника Центру соціальної служби та молоді Амур-Нижньодніпровської районної у м.Дніпрі ради.

19.07.2019 повинна була відбутися чергова зустріч ОСОБА_2 з онуком. 18.07.2019 заявник ОСОБА_1 повідомив ОСОБА_2 проте, що дитина захворіла і він буде на роботі, а тому прохав перенести день зустрічі. Проте, ОСОБА_2 відмовилася.

Постановою державного виконавця Амур-Нижньодніпровського відділу державної виконавчої служби міста Дніпра Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області Чигриної Яни Геннадіївни від 19.07.2019 на ОСОБА_1 було накладено штраф у виконавчому провадженні №59390525. Вважає дану постанову незаконною, оскільки рішення суду 19.07.2019 не було виконано з поважних причин - хвороби дитини.

За таких обставин, просив суд визнати дії державного виконавця Амур-Нижньодніпровського відділу державної виконавчої служби міста Дніпра Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області Чигриної Яни Геннадіївни неправомірними та скасувати постанову про накладення штрафу на ОСОБА_1 від 19.07.2019, зобов`язати уповноважених осіб Амур-Нижньодніпровського відділу державної виконавчої служби міста Дніпра Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області прийняти міри про виключення з відповідних державних реєстрів постанови від 19.07.2019.

Ухвалою від 24 липня 2019 року скаргу прийнято до розгляду.

31 липня 2019 року справу розглянуто.

В судовому засіданні заявник ОСОБА_1 скаргу підтримав у повному обсязі, просив її задовольнити, з підстав викладених у ній. Також пояснив, що про хворобу дитини він у телефонному режимі повідомив представника Центру соціальної служби та молоді Амур-Нижньодніпровської районної у м. Дніпрі ради та надіслав СМС-повідомлення ОСОБА_2 , яка на зв`язок не виходить і казала йому про своє бажання відібрати дитину у нього. Державного виконавця він не попередив про хворобу дитини, оскільки не знав телефона.

Державний виконавець Чигрина Я.Г. проти скарги заперечувала, оскільки її дії є правомірними та відповідають чинному законодавству.

Заінтересована особа ОСОБА_2 , будучи належним чином повідомленою про день та час судового засідання, до суду не з`явилася, про причини неявки суд не сповістила.

Вислухавши учасників судового розгляду, дослідивши матеріали цивільної справи, матеріали виконавчого провадження, суд приходить до наступного.

Судом встановлено, що Амур-Нижньодніпровським районним судом м.Дніпропетровська від 18 квітня 2019 року ухвалено рішення по цивільній справі №199/9707/18, яким зобов`язано ОСОБА_1 та ОСОБА_4 не чинити перешкоди ОСОБА_2 у спілкуванні і у вихованні онука ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 . Визначено способи участі ОСОБА_2 у вихованні та спілкуванні з онуком ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , шляхом встановлення систематичних зустрічей баби з дитиною кожної першої та третьої п`ятниці місяця з 10.00 до 17.00 години з участю батька та представника Центру соціальної служби та молоді Амур-Нижньодніпровської районної у м. Дніпро ради, перші 10 (десять) зустрічі, а в подальшому без участі батька - ОСОБА_1 та представника Центру соціальної служби та молоді Амур-Нижньодніпровської районної у м. Дніпро ради, за місцем проживання дитини або у місцях загального дозвілля у м. Дніпрі, за умови задовільного стану здоров`я дитини, з повідомленням батькові дитини про місце перебування, обов`язкового повернення дитини батькові в обумовлений час та дотримання режиму харчування, відпочинку, правил безпеки, встановлених для дітей даного віку.

На виконання зазначеного рішення суду видано виконавчий лист і відкрито виконавче провадження №59390525.

Постановою державного виконавця Амур-Нижньодніпровського відділу державної виконавчої служби міста Дніпра Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області Чигриною Я.Г. від 19.07.2019 накладено штраф на ОСОБА_1 за повторне невиконання без поважних причин рішення суду в розмірі 3400 грн.

Відповідно до ч.ч.1,2 ст.63 Закону України Про виконавче провадження за рішеннями, за якими боржник зобов`язаний особисто вчинити певні дії або утриматися від їх вчинення, виконавець наступного робочого дня після закінчення строку, визначеного частиною шостою статті 26 цього Закону, перевіряє виконання рішення боржником. Якщо рішення підлягає негайному виконанню, виконавець перевіряє виконання рішення не пізніш як на третій робочий день після відкриття виконавчого провадження. У разі невиконання без поважних причин боржником рішення виконавець виносить постанову про накладення на боржника штрафу, в якій також зазначаються вимога виконати рішення протягом 10 робочих днів (за рішенням, що підлягає негайному виконанню, - протягом трьох робочих днів) та попередження про кримінальну відповідальність.

Дослідивши надані докази, суд вважає, що 19.07.2019 рішення суду не було виконано з поважних причин - хвороба дитини, що підтверджується довідкою лікарні, про що є пряме застереження у рішенні суду і про що ОСОБА_1 завчасно повідомив представника Центру соціальної служби та молоді Амур-Нижньодніпровської районної у м. Дніпрі ради. Доказів того, що ним була повідомлена ОСОБА_2 суду не надано.

Суд не вважає дії державного виконавця Амур-Нижньодніпровського відділу державної виконавчої служби міста Дніпра Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області Чигриної Я.Г. при винесенні постанови від 19.07.2019 неправомірними, оскільки їй не було відомо про хворобу дитини. Проте, з огляду на встановлені обставини по справі, суд вважає постанову від 19.07.2019 такою, що підлягає скасуванню.

Щодо вимог заявника про зобов`язання уповноважених осіб Амур-Нижньодніпровського відділу державної виконавчої служби міста Дніпра Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області прийняти міри про виключення з відповідних державних реєстрів постанови від 19.07.2019, то ці вимоги задоволенню не підлягають, оскільки ведення реєстру покладено на державного виконавця, регулюється чинним законодавством і не входять до компетенції суду, отже при скасуванні постанови про накладення штрафу, державний виконавець відображає всі відомості по виконавчому провадженню відповідно до чинного законодавства.

Підсумовуючи наведене, скарга ОСОБА_1 підлягає частковому задоволенню.

Відповідно до вимог ч.1 ст.452 ЦПК України судові витрати, пов`язані з розглядом скарги, покладаються судом на заявника, якщо було постановлено рішення про відмову в задоволенні його скарги, або на орган державної виконавчої служби чи приватного виконавця, якщо було постановлено ухвалу про задоволення скарги заявника.

Водночас, Закон України Про судовий збір містить вичерпний перелік заяв та скарг за подання яких до суду справляється судовий збір. В даному переліку відсутні скарги на рішення, дії або бездіяльність державного виконавця, у зв`язку з чим суд позбавлений можливості визначити розмір судового збору в даному випадку, а тому судові витрати розподілу не підлягають і відносять на рахунок держави.

Керуючись ст.ст. 447-452, 259, 268, 272 ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Скаргу ОСОБА_1 на дії державного виконавця Амур-Нижньодніпровського відділу державної виконавчої служби міста Дніпра Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області Чигриної Яни Геннадіївни, де заінтересована особа ОСОБА_2 - задовольнити частково.

Скасувати постанову державного виконавця Амур-Нижньодніпровського відділу державної виконавчої служби міста Дніпра Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області Чигриної Яни Геннадіївни про накладення штрафу від 19.07.2019 в рамках виконавчого провадження ВП №59390525.

В іншій частині скарги - відмовити.

Судові витрати розподілу не підлягають та відносяться на рахунок держави.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови судом апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Ухвала суду може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги до Дніпровського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження: на ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

У відповідності до п.п. 15.5) п. 15 розділу ХІІІ Перехідних положень ЦПК України в редакції яка діє з 15.12.2017, до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційна скарга подається до апеляційного суду через суд першої інстанції.

Копію судового рішення із викладом вступної та резолютивної частин видати учасникам справи, які були присутні у судовому засіданні, за їхньою заявою негайно після його проголошення.

Повний текст судового рішення буде складено протягом п`яти днів, але не пізніше 05 серпня 2019 року.

Заявник ОСОБА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , місце проживання - АДРЕСА_1 .

Заінтересована особа ОСОБА_2 , РНОКПП НОМЕР_2 , місце проживання - АДРЕСА_2 .

Заінтересована особа державний виконавець Амур-Нижньодніпровського відділу державної виконавчої служби міста Дніпра Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області Чигрина Яна Геннадіївна, ЄДРПОУ 34984493, місце знаходження - проспект Слобожанський, будинок №42, м. Дніпро, 49051.

Суддя О.Б.Подорець

Дата ухвалення рішення31.07.2019
Оприлюднено06.08.2019
Номер документу83434206
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —199/9707/18

Ухвала від 31.07.2019

Цивільне

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

Подорець О. Б.

Ухвала від 31.07.2019

Цивільне

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

Подорець О. Б.

Ухвала від 31.07.2019

Цивільне

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

Подорець О. Б.

Ухвала від 31.07.2019

Цивільне

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

Подорець О. Б.

Ухвала від 24.07.2019

Цивільне

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

Подорець О. Б.

Ухвала від 23.07.2019

Цивільне

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

Подорець О. Б.

Рішення від 18.04.2019

Цивільне

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

Подорець О. Б.

Рішення від 18.04.2019

Цивільне

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

Подорець О. Б.

Ухвала від 04.03.2019

Цивільне

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

Подорець О. Б.

Ухвала від 23.01.2019

Цивільне

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

Подорець О. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні