Ухвала
від 19.06.2019 по справі 757/61551/18-ц
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/61551/18-ц

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 червня 2019 року Печерськийрайонний суд м. Києва в складі:

головуючогосудді - Остапчук Т.В.,

при секретарі - Ткаченко Ю.М

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні заяву ОСОБА_1 про забезпечення позову.-

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 звернулась до суду з позовом до Державного реєстратора Київської філії комунального підприємства Реєстрація майна та бізнесу Коцюба Алли Євгенівни, Комунального підприємства Реєстрація майна та бізнесу , Акціонерне товариство УКРСОЦБАНК , треті особи: ОСОБА_2 , Служба у справах дітей та сім`ї Печерської районної в м.Києві державної адміністрації, ОСОБА_3 , , Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Кравченко І.В. про скасування реєстраційних дій. 18.06.2019 року ОСОБА_1 подала заяву про забезпечення позову, в якій просить заборонити органам державної реєстрації прав (в т.ч Міністерству юстиції України та його територіальним органам, державним реєстраторам прав на нерухому майно, іншим особам та органам у разі виконання ними повноважень державного реєстратора, іншим уповноваженим суб`єктам державної реєстрації прав) здійснювати будь- які реєстраційні дії, в тому числі, але не обмежуючись, державну реєстрацію речових прав на нерухому майно, державну реєстрацію обтяжень речових прав на нерухоме майно, скасування державної реєстрації речових прав на нерухоме майно, а також вносити до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно записи про державну реєстрацію речових прав та їх обтяжень, зміни до таких записів щодо нерухомого майна: Реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна:1700680680000; квартира складається з двох житлових кімнат;загальна площа (кв.м): 72, житлова площа (кв.м): 38,1; адреса: АДРЕСА_1 . Та заборонити Акціонерному товариства УКРСОЦБАНК ( адреса: вул.. Ковпака, 29, М. Київ,03150, код ЄДРПО 00039019) та будь - яким іншим особам, в т.ч. ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ УКРБОРГ (код ЄРДПОУ: 34482256) укладати та виконувати будь - які правочини щодо користування, володіння та розпорядження у будь - який спосіб, у тому числі, але не виключно: відчужувати, обтяжувати, передавати в заставу, оренду, вносити до статутного капіталу будь - яких суб`єктів господарювання, проникати до об`єкту нерухомого майна - об`єкту житлової нерухомості: квартири за адресою: АДРЕСА_1 . Суд розглянув заяву у відсутність сторін в порядку ч. 1 ст. 153 ЦПК України.

Дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку про відмову в задоволенні вказаної заяви з наступних підстав.

Відповідно до ч. 2 ст. 149 ЦПК України забезпечення позову допускається як до пред`явлення позову, так і на будь-якій стадії розгляду справи, якщо невжиття таких заходів може істотно ускладнити чи унеможливити виконання рішення суду або ефективний захист, або поновлення порушених чи оспорюваних прав або інтересів позивача, за захистом яких він звернувся або має намір звернутися до суду.

Окрім того, згідно з ч. 3 ст. 150 ЦПК України заходи забезпечення позову, крім арешту морського судна, що здійснюється для забезпечення морської вимоги, мають бути співмірними із заявленими позивачем вимогами.

Таким чином, розглядаючи заяву про забезпечення позову, суд (суддя) має з урахуванням доказів, наданих позивачем на підтвердження своїх вимог, пересвідчитися, зокрема, в тому, що між сторонами дійсно виник спір та існує реальна загроза невиконання чи утруднення виконання можливого рішення суду про задоволення позову; з`ясувати обсяг позовних вимог, дані про особу відповідача, а також відповідність виду забезпечення позову, який просить застосувати особа, котра звернулася з такою заявою, позовним вимогам.

Крім того, відповідно до п. 2 Постанови Пленуму Верховного суду України Постанова № 9 від 22 грудня 2006 року Про практику застосування судами цивільного процесуального законодавства при розгляді заяв про забезпечення позову вирішуючи питання щодо застосування певного виду забезпечення позову, суди повинні виходити з того, що перелік видів такого забезпечення не є вичерпним, тому за наявності відповідного клопотання можуть бути застосовані й інші його види, але з урахуванням обмежень, установлених ч. 4 зазначеної статті.

Разом з тим, зі змісту заяви такої реальної загрози невиконання чи утруднення виконання відповідачами можливого рішення суду про задоволення позову не вбачається. Доводи позивача в обґрунтування забезпечення позову ґрунтуються лише на її припущеннях, не доведено співмірність заходу забезпечення позову пред`явленим позовним вимогам.

Ураховуючи наведене, суд дійшов висновку про відмову у задоволенні заяви позивача про забезпечення позову.

На підставі викладеного та керуючись ст. 149, 150, 153 ЦПК України, -

У Х В А Л И В:

У задоволенні заяви ОСОБА_1 про забезпечення позову у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Державного реєстратора Київської філії комунального підприємства Реєстрація майна та бізнесу Коцюба Алли Євгенівни, Комунального підприємства Реєстрація майна та бізнесу , Акціонерне товариство УКРСОЦБАНК , треті особи: ОСОБА_2 , Служба у справах дітей та сім`ї Печерської районної в м.Києві державної адміністрації, ОСОБА_3 , , Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Кравченко І.В. про скасування реєстраційних дій - відмовити. Ухвала суду може бути оскаржена шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на ухвалу суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Апеляційні скарги подаються учасниками справи до Київського апеляційного суду або через Печерський районний суд м. Києва, а матеріали справ витребовуються та надсилаються судами за правилами, що діяли до набрання чинності ЦПК України в редакції від 15 грудня 2017 року.

Суддя Остапчук Т.В.

Дата ухвалення рішення19.06.2019
Оприлюднено18.08.2019
Номер документу83694365
СудочинствоЦивільне
Сутьзабезпечення позову

Судовий реєстр по справі —757/61551/18-ц

Ухвала від 20.09.2021

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Остапчук Т. В.

Ухвала від 10.12.2020

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Остапчук Т. В.

Постанова від 08.09.2020

Цивільне

Київський апеляційний суд

Мараєва Наталія Євгенівна

Ухвала від 20.05.2020

Цивільне

Київський апеляційний суд

Мараєва Наталія Євгенівна

Ухвала від 20.05.2020

Цивільне

Київський апеляційний суд

Мараєва Наталія Євгенівна

Ухвала від 05.02.2020

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Остапчук Т. В.

Ухвала від 21.04.2020

Цивільне

Київський апеляційний суд

Мараєва Наталія Євгенівна

Ухвала від 20.02.2020

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Литвинова І. В.

Ухвала від 14.11.2019

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Остапчук Т. В.

Ухвала від 16.01.2020

Цивільне

Київський апеляційний суд

Березовенко Руслана Вікторівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні