Ухвала
від 02.09.2019 по справі 300/1704/19
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про відкриття провадження

"02" вересня 2019 р. справа № 300/1704/19

м. Івано-Франківськ

Суддя Івано-Франківського окружного адміністративного суду Остап`юк С.В., розглянувши матеріали адміністративного позову Приватного підприємства "Ялик" до Управління капітального будівництва в Івано-Франківській області про визнання протиправними дій та зобов`язання вчинити певні дії, -

ВСТАНОВИВ:

13.08.2019 Приватне підприємство "Ялик" звернулося в суд з адміністративним позовом до Управління капітального будівництва в Івано-Франківській області про визнання протиправними дій щодо відміни процедури відкритих торгів на закупівлю робіт та оприлюднення нової процедури закупівлі відкритих торгів на закупівлю робіт; зобов`язання: поновити відмінену процедуру відкритих торгів на закупівлю робіт, здійснити розгляд та оцінку тендерної пропозиції, скасування рішення про відхилення тендерної пропозиції, визнати переможцем позивача, відмінити процедуру відкрити торгів на закупівлю робіт.

Підставами звернення позивача із вказаним позовом є відміна процедури відкритих торгів на закупівлю робіт та оприлюднення нової процедури закупівлі відкритих торгів на закупівлю робіт.

Позивач є особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність.

Позовну заяву належить розглядати за правилами адміністративного судочинства, подано з дотриманням правил підсудності та в строк, установлений законом.

Інших підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлених Кодексу адміністративного судочинства України немає.

Справа підсудна Івано-Франківському окружному адміністративному суду.

Крім того, позивачем в позовній заяві визначено третю особу, яка не заявляє самостійних вимог не предмет спору на стороні відповідача - Антимонопольний комітет України.

Частиною 2 статті 49 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Визначальною умовою для залучення до справи третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача або відповідача, є вплив на права, інтереси або обов`язки такої особи рішення у справі.

В позовній заяві позивача відсутні обґрунтування щодо впливу рішення у даній справі на права, інтереси або обов`язки Антимонопольного комітету України, а судом такого впливу також не виявлено, тому суд відмовляє у залученні Антимонопольного комітету України як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача.

Однак, суд встановив, що рішення у даній справі може вплинути на їхні права, інтереси або обов`язки Приватного Підприємства Спецбудмонтаж 111 , тому суд вважає необхідним залучити його як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору.

Враховуючи наведене, керуючись статтями 12, 171, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя, -

УХВАЛИВ:

1. Відкрити провадження в адміністративній справі за позовом Приватного підприємства "Ялик" (бульвар Олександрійський, 106, офіс 312, місто Біла Церква, Київська область) до Управління капітального будівництва в Івано-Франківській області (вулиця Грушевського, 21, місто Івано-Франківськ) про визнання протиправними дій та зобов`язання вчинити певні дії.

2. Розгляд справи здійснювати за правилами загального позовного провадження.

3. Призначити підготовче судове засідання на "30" вересня 2019 р. о 10:30 год., яке буде проводитися одноособово суддею Остап`юком С. В., в приміщенні Івано-Франківського окружного адміністративного суду за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. Незалежності, 46, 2 поверх, зал судового засідання № 223.

4. Встановити відповідачу з дня вручення цієї ухвали п`ятнадцятиденний строк для подання відзиву на позов, який повинен відповідати вимогам статті 162 Кодексу адміністративного судочинства України, і подання всіх письмових та електронних доказів (які можливо доставити до суду), висновків експертів і заяв свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Зобов`язати відповідачів надіслати (надати) іншим учасникам справи копію відзиву та доданих до нього документів одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

5. Встановити позивачу - для подання відповіді на відзив, а відповідачу - для подання заперечення, - десятиденний строк з дня отримання відзиву чи відповіді на відзив, копії яких одночасно з поданням до суду повинні бути надіслані іншим учасникам справи.

6. В залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Антимонопольного комітету України до адміністративної справи за позовом Приватного підприємства "Ялик" до Управління капітального будівництва в Івано-Франківській області про визнання протиправними дій та зобов`язання вчинити певні дії, відмовити.

7. Залучити до адміністративної справи за №300/1704/19 Приватне Підприємство Спецбудмонтаж 111 (вулиця Колгоспна, 15, село Чорнолізці, Тисменицький район, Івано-Франківська область, код ЄДРПОУ 37383563) як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача.

8. Зобов`язати позивача не пізніше двох днів з дня вручення (отримання) копії ухвали про відкриття провадження у справі направити третій особі копії позовної заяви з додатками, а докази такого направлення надати суду до початку розгляду справи по суті.

9. Встановити третім особам десятиденний строк для подання пояснень щодо позову з дня його отримання, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

10. Інформацію по даній справі учасники справи можуть отримати за веб-адресою: http://adm.if.court.gov.ua/sud0970/.

11. Повідомити Управління капітального будівництва в Івано-Франківській області про можливість отримання копії позовної заяви разом з доданими документами безпосередньо в Івано-Франківському окружному адміністративному суді.

12. Копію цієї ухвали надіслати учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею, оскарженню не підлягає, крім випадку, передбаченого пунктом 5 частини 1 статті 294 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя Остап`юк С.В.

Дата ухвалення рішення02.09.2019
Оприлюднено03.09.2019
Номер документу83955474
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —300/1704/19

Ухвала від 21.09.2020

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Фанда О. М.

Ухвала від 15.04.2020

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Фанда О. М.

Ухвала від 31.03.2020

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Старунський Дмитро Миколайович

Постанова від 13.02.2020

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Старунський Дмитро Миколайович

Ухвала від 31.01.2020

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Старунський Дмитро Миколайович

Ухвала від 27.01.2020

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Старунський Дмитро Миколайович

Рішення від 13.11.2019

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Остап'юк С.В.

Рішення від 13.11.2019

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Остап'юк С.В.

Ухвала від 03.09.2019

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Остап'юк С.В.

Ухвала від 02.09.2019

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Остап'юк С.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні