Ухвала
від 24.07.2019 по справі 752/6863/19
ГОЛОСІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 752/6863/19

Провадження №: 1-кс/752/7229/19

У Х В А Л А

про тимчасовийдоступ доречей тадокументів

24.07.2019 року слідчий суддя Голосіївського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні Голосіївського районного суду м. Києва подане в рамках кримінального провадження, внесеного в рамках кримінального провадження №12018110000000398 від 21.06.2018 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.190 КК України, клопотання слідчого слідчого управління Головного управління Національної поліції у місті Києві ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу прокуратури м. Києва ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей та документів,-

встановив:

до слідчого судді Голосіївського районного суду м. Києва надійшло клопотання слідчого слідчого управління Головного управління Національної поліції у місті Києві ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу прокуратури м. Києва ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до документів, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , а саме оригіналів усіх документів реєстраційної справи АТЗТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) за період часу з дати проведення державної реєстрації, а саме з 16.08.1995 до 12.07.2019.

Також, у клопотанні просив дане клопотання розглядати без участі особи, у володінні якої знаходяться речі та документи, на підставі ч.2 ст.163 КПК України.

Перевіривши клопотання та матеріали, якими воно обґрунтовується, приходжу до наступних висновків.

Із матеріалів клопотання вбачається, що слідчим управлінням Головного управління Національної поліції у місті Києві проводиться досудове розслідування в кримінальному провадженні №12018110000000398 від 21.06.2018 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.190 КК України.

Відповідно до ст. 159 КПК України встановлено, що тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити з них їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

В обґрунтування клопотання слідчим зазначено, що актом Державної приймальної комісії про приймання закінченого будівництва об`єкта в експлуатацію, затвердженого рішенням №170 від 04.07.1988 ІНФОРМАЦІЯ_3 , прийнято в експлуатацію об`єкт «Реконструкція піонертабору бази відпочинок « ІНФОРМАЦІЯ_4 », розташований за адресою: АДРЕСА_1 .

Розпорядженням ІНФОРМАЦІЯ_5 від 28.03.1990 №368 «Про створення Лікувально-профілактичного комплексу « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ІНФОРМАЦІЯ_6 » об`єднано фінансово-господарську діяльність санаторію-профілакторію « ІНФОРМАЦІЯ_2 » АН УРСР та піонерського табору « ІНФОРМАЦІЯ_4 » АН УРСР та перейменовано його у піонерський табір « ІНФОРМАЦІЯ_4 » Лікувально-профілактичного комплексу « ІНФОРМАЦІЯ_2 » АН УРСР.

Пунктом 1.2 статуту Державного підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_7 » НАН України визначено, що підприємство засноване на державній власності та перебуває у віданні ІНФОРМАЦІЯ_8 .

Відповідно до пункту 4.2. Статуту майно підприємства є державною власністю і закріплюється за ним на праві оперативного управління.

Таким чином, всі матеріальні та нематеріальні активи Підприємства, що обліковуються на його балансі є об`єктами майнового комплексу ІНФОРМАЦІЯ_8 , яка в свою чергу забезпечує реалізацію прав держави як власника цих об`єктів, пов`язаних з ефективним їх використанням та розпорядженням.

На початку 2008 року, більш точний час та місце досудовим розслідуванням не встановлено, у групи невстановлених осіб виник злочинний умисел направлений на заволодіння шляхом обману державним майном, а саме земельною ділянкою площею, 6,5 га, яка знаходилась на праві безстрокового та безоплатного користування ІНФОРМАЦІЯ_8 , на якій знаходились будівлі та споруди оздоровчого табору « ІНФОРМАЦІЯ_4 », розташованого за адресою: АДРЕСА_1 .

У зв`язку із тим, що на земельній ділянці площею, 6,5 га, розташованій за адресою: АДРЕСА_1 , яка перебувала на праві безстрокового та безоплатного користування ІНФОРМАЦІЯ_8 знаходились будівлі та споруди оздоровчого табору « ІНФОРМАЦІЯ_4 », які в свою чергу перебували у користуванні АТЗТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », невстановлені досудовим розслідуванням особи, на початку 2008 року, з метою усунення перешкод у вигляді наявності нерухомого майна, а саме будівель та споруд оздоровчого табору « ІНФОРМАЦІЯ_4 » залучили до вчинення зазначеного злочину посадових осіб АТЗТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 ».

Після чого, невстановленими досудовим розслідуванням особами, ініційовано подачу від імені компанії « ІНФОРМАЦІЯ_9 » до Святошинського районного суду м. Києва позову до ОСОБА_5 про визнання за компанією « ІНФОРМАЦІЯ_9 » право власності на нежитлові приміщення площею 23000 кв.м., які знаходяться за адресою: АДРЕСА_2 .

У свою чергу ОСОБА_5 , обіймаючи посаду першого заступника генерального директора АТЗТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », достовірно знаючи про те, що будівлі та споруди оздоровчого табору « ІНФОРМАЦІЯ_4 », розташованого за адресою: АДРЕСА_1 , якими користується АТЗТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » є державною власністю подала до ІНФОРМАЦІЯ_10 в рамках розгляду цивільної справи №2-916/2008 зустрічний позов про визнання за нею як за фізичною особо права власності на лікувально-профілактичний комплекс « ІНФОРМАЦІЯ_2 » до складу якого серед іншого входив оздоровчий табір « ІНФОРМАЦІЯ_4 », розташований за адресою: АДРЕСА_1 . При цьому, у зазначеному позові зазначено неправдиву інформацію про виплату самою ОСОБА_5 повної оплати вартості орендованого майна по договору №7 оренди ЛПК « ІНФОРМАЦІЯ_2 » від 05.04.1994 та переходу у зв`язку із цим до неї, як до фізичної особи права власності на орендоване згідно зазначеного договору майно лікувально-профілактичного комплексу « ІНФОРМАЦІЯ_2 » до складу якого серед іншого входив оздоровчий табір « ІНФОРМАЦІЯ_4 », розташований за адресою: АДРЕСА_1 .

За результатами розгляду зазначених позовів, 17 березня 2008 року суддею ІНФОРМАЦІЯ_10 винесено рішення по справі №2-916 яким у задоволенні позову компанії « ІНФОРМАЦІЯ_9 » до ОСОБА_5 про визнання права власності було відмовлено, а зустрічний позов ОСОБА_5 до компанії « ІНФОРМАЦІЯ_9 » та ІНФОРМАЦІЯ_8 про визнання права власності задоволено частково та визнано за ОСОБА_5 право власності на будівлі та споруди лікувально-профілактичного комплексу « ІНФОРМАЦІЯ_2 » до складу якого серед іншого входили будівлі та споруди оздоровчого табору « ІНФОРМАЦІЯ_4 », розташованого за адресою: АДРЕСА_1 .

На підставі вказаного рішення 01.12.2008, КП Київської обласної ради « ІНФОРМАЦІЯ_11 » було зареєстровано право власності на будівлі та споруди оздоровчого табору « ІНФОРМАЦІЯ_4 », розташованого за адресою: АДРЕСА_1 за ОСОБА_5 .

Після цього, 09 листопада 2009 року, в приміщенні приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу ОСОБА_6 , розташованого за адресою: АДРЕСА_3 з громадянином ОСОБА_7 було укладено договір купівлі-продажу відповідно до якого йому реалізовані будівлі та споруди оздоровчого табору « ІНФОРМАЦІЯ_4 », розташованого за адресою: АДРЕСА_1 .

В подальшому, посадовими особами АТЗТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » подано до ІНФОРМАЦІЯ_12 заяву про добровільну відмову АТЗТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » від права постійного користування земельною ділянкою площею 6,4000 га, що знаходиться на території АДРЕСА_1 , яка в дійсності перебувала на праві безстрокового та безоплатного користування ІНФОРМАЦІЯ_8 , у зв`язку із продажем будівель і споруд оздоровчого табору « ІНФОРМАЦІЯ_4 », розташованого за адресою: АДРЕСА_1 гр. ОСОБА_7 .

Таким чином, земельна ділянка на якій знаходились будівлі та споруди оздоровчого табору « ІНФОРМАЦІЯ_4 », розташованого за адресою: АДРЕСА_1 вибула із державної власності та в подальшому була розподілена та реалізована тертім особам, внаслідок чого ІНФОРМАЦІЯ_8 заподіяна шкода у розмірі 35215381 (тридцять п`ять мільйонів двісті п`ятнадцять тисяч триста вісімдесят одна) гривня (відповідно до висновків про експертну оцінку земельних ділянок від 02.02.2018).

На даний час для повного, всебічного та об`єктивного дослідження обставин кримінального провадження, зокрема встановлення керівників та посадових осіб АТЗТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), які були наділені правом підпису документів від зазначеного товариства виникла необхідність у здійсненні тимчасового доступу та вилученні копії реєстраційної справи АТЗТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), які відповідно до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань Міністерства юстиції України знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Слідчим в клопотанні доведено, що вказані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Дану інформацію неможливо отримати в інший спосіб та неможливо довести обставини, які передбачається довести за допомогою інформації, що перебуває у володінні АТЗТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 ».

Беручи до уваги викладене вище, слідчий суддя приходить до висновку,що клопотання підлягає задоволенню.

Беручи до уваги викладене, керуючись ст. ст. 131, 132, 159-166 КПК України, -

постановив:

клопотання задовольнити.

Надати тимчасовий доступ слідчому слідчого управління Головного управління Національної поліції у місті Києві ОСОБА_3 , а також іншим слідчим, які включені до слідчої групи указаного кримінального провадження, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , а саме оригіналів усіх документів реєстраційної справи АТЗТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) за період часу з дати проведення державної реєстрації, а саме з 16.08.1995 до 12.07.2019.

В порядку п. 7 ст. 163 КПК України надати розпорядження про надання можливості вилучення слідчим слідчого управління Головного управління Національної поліції у місті Києві ОСОБА_3 , а також іншим слідчим, які включені до слідчої групи указаного кримінального провадження завірених належним чином копій усіх документів реєстраційної справи АТЗТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) за період часу з дати проведення державної реєстрації, а саме з 16.08.1995 до 12.07.2019.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення. Вона є обов`язковою для осіб, які беруть участь у кримінальному провадженні, а також для всіх фізичних та юридичних осіб, органів державної влади та місцевого самоврядування, їх службових осіб, і підлягає виконанню на всій території України.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів, слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала залишається в силі протягом одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї може бути подане під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення24.07.2019
Оприлюднено21.02.2023

Судовий реєстр по справі —752/6863/19

Постанова від 17.12.2020

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Колдіна О. О.

Постанова від 17.12.2020

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Колдіна О. О.

Ухвала від 19.12.2019

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Плахотнюк К. Г.

Ухвала від 15.10.2019

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Плахотнюк К. Г.

Ухвала від 05.09.2019

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Хоменко В. С.

Ухвала від 24.07.2019

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Хоменко В. С.

Ухвала від 05.08.2019

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Хоменко В. С.

Ухвала від 13.05.2019

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Хоменко В. С.

Ухвала від 22.04.2019

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Хоменко В. С.

Ухвала від 03.04.2019

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Хоменко В. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні