Ухвала
від 01.08.2019 по справі 186/1254/18
ПЕРШОТРАВЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 186/1254/18

Провадження № 1-кс/0186/461/19

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

01 серпня 2019 року слідчий суддя Першотравенського міського суду Дніпропетровської області ОСОБА_1 ,

секретар ОСОБА_2 ,

розглянувши клопотання слідчого СВ Першотравенського ВП Павлоградського ВП ГУНП України в Дніпропетровській області ОСОБА_3 погоджене начальником Першотравенського відділу Павлоградської місцевої прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей та документів по кримінальному провадженню, яке внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12018040380000398 від 03 серпня 2018 року, за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.191 КК України,

В С Т А Н О В И Л А:

30 липня 2019 року до Першотравенського міського суду Дніпропетровської області надійшло клопотання слідчого про тимчасовий доступ до речей та документів по кримінальному провадженню, яке внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12018040380000398 від 03 серпня 2018 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.191 КК України.

Згідно клопотання слідчого, у провадженні СВ Першотравенського ВП Павлоградського ВП ГУНП в Дніпропетровській області перебуває кримінальне провадження № 12018040380000398 від 03 серпня 2018 року за ч.2 ст.191 КК України з приводу того, що службові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ТОВ (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), під час виконання робіт з капітального ремонту покрівлі навчальних закладів міста Першотравенська, Дніпропетровської області, протягом 2018 року зловживаючи службовим становищем, умисно завищили вартість виконаних робіт та привласнили кошти місцевого бюджету, чим завдали майнової шкоди місцевому бюджету, розмір який встановлюється.

У ході досудового розслідування у міському ІНФОРМАЦІЯ_2 було здійснено виїмку договорів, що стосуються капітального ремонту шиферної покрівлі ІНФОРМАЦІЯ_3 та капітального ремонту м`якої покрівлі ІНФОРМАЦІЯ_4 , укладених між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та ІНФОРМАЦІЯ_5 , а саме: договору №46 від 13 квітня 2018 року та договору №106 від 31 травня 2018 року, а також дефектних актів, на підставі яких укладалися вищевказані договори, розрахунки договірної ціни по вказаних договорах, оригінали кошторисної документації до вказаних договорів, оригінали актів виконаних робіт за формою КБ-2В по вищевказаних договорах, оригінали довідок про вартість виконаних робіт та витрати, за формою КБ-3, копії платіжних доручень щодо оплати виконаних робіт по вищевказаних договорах.

Згідно тимчасового доступу проведеного 09 липня 2019 року у ІНФОРМАЦІЯ_6 за адресою АДРЕСА_1 було встановлено, що у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), мається відкритий банківський рахунок АТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » № НОМЕР_2 , відкритий у 2007 році.

У зв`язку з вищевикладеним у слідчого виникла необхідність в отримання інформації, про рух грошових коштів по банківському рахунку № НОМЕР_2 за період часу з 13 квітня 2018 року по 01 вересня 2018 року, у зв`язку з цим йому необхідний тимчасовий доступ до вказаної інформації, яка перебуває у володінні Акціонерного товариства комерційний банк « ІНФОРМАЦІЯ_7 », АДРЕСА_2 .

Зважаючи на те, що отримані дані при витребуванні тимчасового доступу до вищезазначених матеріалів становлять охоронювану законом таємницю, будуть використані як докази, іншим способом встановити особу, яка вчинила кримінальне правопорушення не можливо, перебувають у володінні відповідної юридичної особи, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, слідчий просить слідчого суддю надати тимчасовий доступ до документів, а саме: про рух грошових коштів по банківському рахунку № НОМЕР_2 за період часу з 13 квітня 2018 року по 01 вересня 2018 року, що належить ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), які перебувають у володінні АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК « ІНФОРМАЦІЯ_7 », АДРЕСА_2 , з наданням можливості вилучення роздруківок, що містять вищевказану інформацію.

У судове засідання слідчий Першотравенського ВП Павлоградського ВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 не з`явився, надав заяву з проханням розглядати клопотання за його відсутності.

Представник АТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » у судове засідання не з`явився, про час та місце розгляду клопотання повідомлений належним чином.

Слідчий суддя розглядає клопотання без представника особи у володінні якої знаходяться речі та документи, що узгоджується з нормами ч.4 ст.163 КПК України.

Перевіривши надані матеріали клопотання, дослідивши докази, приходжу до висновку, що клопотання підлягає задоволенню, з наступних підстав.

Як вбачається з копії витягу з Єдиного реєстру досудових розслідувань, у провадженні СВ Першотравенського ВП Павлоградського ВП ГУНП в Дніпропетровській області перебуває кримінальне провадження № 12018040380000398 від 03 серпня 2018 року за ч.2 ст.191 КК України з приводу того, що службові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ТОВ (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), під час виконання робіт з капітального ремонту покрівлі навчальних закладів міста Першотравенська, Дніпропетровської області, протягом 2018 року зловживаючи службовим становищем, умисно завищили вартість виконаних робіт та привласнили кошти місцевого бюджету, чим завдали майнової шкоди місцевому бюджету, розмір який встановлюється.

03 серпня 2018 року відомості про вказане кримінальне правопорушення внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12018040380000398, за ознаками складу злочину, передбаченого ч.2 ст.191 КК України.

Відповідно до змісту ч.1 ст.159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Згідно вимог ч.2 ст.159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Частиною 5 ст.163 КПК України передбачено, що слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи, самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Згідно ч.6 ст.163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Потреба в отриманні доступу до матеріалів роботи з картою Акціонерного товариства КБ « ІНФОРМАЦІЯ_7 », роздруківок фото матеріалів при роботі з картою, а також відомостей про клієнта банку, виникла у зв`язку із встановленням важливих обставин у кримінальному провадженні.

Дані матеріали мають суттєве значення для розкриття злочину та встановлення особи, яка скоїла кримінальне правопорушення.

Отримання доступу до документів, які містять інформацію, про рух грошових коштів по банківському рахунку № НОМЕР_2 за період часу з 13 квітня 2018 року по 01 вересня 2018 року, надасть слідчому змогу спланувати подальший хід проведення досудового розслідування.

Зазначені документи, мають важливе доказове значення у кримінальному провадженні та зважаючи що іншим шляхом окрім, як на підставі ухвали слідчого судді отримати доступ до них неможливо, в даному випадку є обґрунтована необхідність в застосуванні тимчасового доступу на підставі ухвали слідчого судді.

Відповідно до ч. 1 ст.166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей та документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

На даний час неможливо іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою документів, які містять інформацію, про рух грошових коштів по банківському рахунку № НОМЕР_2 за період часу з 13 квітня 2018 року по 01 вересня 2018 року, до яких просить слідчий надати тимчасовий доступ, а тому, враховуючи вищевикладене керуючись ст. ст. 40, 131, 132, 159-160, 162, 166 КПК України, - слідчий суддя

ПОСТАНОВИЛА:

Надати слідчому СВ Першотравенського ВП Павлоградського ВП ГУНП України в Дніпропетровській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_3 тимчасовий доступ до документів, які містять інформацію про рух грошових коштів по банківському рахунку № НОМЕР_2 за період часу з 13 квітня 2018 року по 01 вересня 2018 року, що належить Товариству з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), які перебувають у володінні Акціонерного товариства комерційний банк « ІНФОРМАЦІЯ_7 », АДРЕСА_2 , з наданням можливості вилучення роздруківок, що містять вищевказану інформацію.

Строк дії ухвали один місяць з дня її постановлення, тобто з 01 серпня 2019 року по 31 серпня 2019 року включно.

Ухвала набирає законної сили з моменту її оголошення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Виконання ухвали покласти на слідчого СВ Першотравенського ВП Павлоградського ВП ГУНП України в Дніпропетровській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 .

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвалу можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя: ОСОБА_1 .

Дата ухвалення рішення01.08.2019
Оприлюднено21.02.2023
Номер документу84099116
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —186/1254/18

Ухвала від 17.03.2020

Кримінальне

Першотравенський міський суд Дніпропетровської області

Янжула С. А.

Ухвала від 13.03.2020

Кримінальне

Першотравенський міський суд Дніпропетровської області

Янжула С. А.

Ухвала від 23.01.2020

Кримінальне

Першотравенський міський суд Дніпропетровської області

Янжула С. А.

Ухвала від 10.01.2020

Кримінальне

Першотравенський міський суд Дніпропетровської області

Янжула С. А.

Ухвала від 01.08.2019

Кримінальне

Першотравенський міський суд Дніпропетровської області

Кривошея С. С.

Ухвала від 26.07.2019

Кримінальне

Першотравенський міський суд Дніпропетровської області

Кривошея С. С.

Ухвала від 22.07.2019

Кримінальне

Першотравенський міський суд Дніпропетровської області

Кривошея С. С.

Ухвала від 09.07.2019

Кримінальне

Першотравенський міський суд Дніпропетровської області

Кривошея С. С.

Ухвала від 27.06.2019

Кримінальне

Першотравенський міський суд Дніпропетровської області

Янжула С. А.

Ухвала від 24.06.2019

Кримінальне

Першотравенський міський суд Дніпропетровської області

Янжула С. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні