Ухвала
від 10.01.2020 по справі 186/1254/18
ПЕРШОТРАВЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 186/1254/18

Провадження № 1-кс/0186/2/20

У Х В А Л А

про тимчасовий доступ до речей і документів

10 січня 2020 року року м.Першотравенськ.

Слідчий суддя Першотравенського міського суду Дніпропетровської області - ОСОБА_1 ,

секретар - ОСОБА_2 ,

з участю слідчого Першотравенського ВП Павлоградського ВП ГУНП в Дніпропетровській області - ОСОБА_3 ,

розглянувши клопотання слідчого Першотравенського ВП Павлоградського ВП ГУНП в Дніпропетровській області про тимчасовий доступ до речей і документів по кримінальному провадженню, яке внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12018040380000398 від 03 серпня 2018 року, за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст. 191 КК України,

В С Т А Н О В И Л А:

08 січня 2020 року до Першотравенського міського суду Дніпропетровської області надійшло клопотання слідчого про тимчасовий доступ до речей і документів по кримінальному провадженню, яке внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12018040380000398 від 03 серпня 2018 року, за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст. 191 КК України.

Згідно клопотання слідчого, в провадженні СВ Першотравенського ВП Павлоградського ВП ГУНП в Дніпропетровській області перебуває вказане кримінальне провадження з приводу того, що службові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ТОВ (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) під час виконання робіт з капітального ремонту покрівлі навчальних закладів міста Першотравенська протягом 2018 року, зловживаючи службовим становищем, умисно завищили вартість виконаних робіт та привласнили кошти місцевого бюджету, чим завдали майнової шкоди місцевому бюджету, розмір який встановлюється.

У ході досудового розслідування в міському ІНФОРМАЦІЯ_2 було здійснено виїмку договорів, що стосуються капітального ремонту шиферної покрівлі ЗШ№3 та капітального ремонту м`якої покрівлі ІНФОРМАЦІЯ_3 , укладених між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та ІНФОРМАЦІЯ_4 , а саме: договору №46 від 13 квітня 2018 року, а також дефектних актів, на підставі яких укладалися вищевказані договори, розрахунків договірної ціни по вказаних договорах, оригіналів кошторисної документації до вказаних договорів, оригіналів актів виконаних робіт за формою КБ-2В по вищевказаних договорах, оригіналів довідок про вартість виконаних робіт та витрати за формою КБ-3, копій платіжних доручень щодо оплати виконаних робіт по вищевказаних договорах.

Згідно договору №46 на проведення «Капітального ремонту м`якої покрівлі ІНФОРМАЦІЯ_5 по АДРЕСА_1 », було встановлено, що в кінці вказаного договору в графі підрядника вказані дані ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » АДРЕСА_2 р/р НОМЕР_2 , іпн НОМЕР_1 , НОМЕР_3 . В подальшому стало відомо, що розрахунковий рахунок НОМЕР_2 було відкрито в АТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_7 ».

У зв`язку з вищевикладеним виникла необхідність в отриманні інформації про власника рахунку № НОМЕР_2 , коли він був відкритий та що стало підставою для його відкриття, хто міг користуватися вказаним рахунком - знімати з нього грошові кошти, про рух грошових коштів по вказаному рахунку № НОМЕР_2 в період часу з 13 квітня 2018 року по 31 грудня 2018 року, у зв`язку з цим планується отримати тимчасовий доступ та здійснити виїмку до вказаної інформації володільцем якої виступає АТ КБ " ІНФОРМАЦІЯ_7 ", що знаходиться по АДРЕСА_3 .

Згідно ст.60 Закону України «Про банки та банківську діяльність» відомості про операції, які були проведені на користь чи за дорученням клієнта, є банківською таємницею, однак, іншими способами отримати достовірну інформацію, за допомогою якої можливо встановити вищевказані обставини, неможливо.

Необхідність вилучення вищевказаних документів полягає в тому, що вони можуть бути визнані доказом у кримінальному провадженні і відповідно до ч.2 ст.100 КПК України повинні зберігатися у сторони кримінального провадження, якій вони надані на підставі судового рішення.

Слідчий в судовому засіданні клопотання підтримав, просить його задовільнити.

Представник особи, у володінні якої знаходяться документи в судове засідання не з`явився, про розгляд справи був повідомлений належним чином, що не перешкоджає розгляду клопотання в його відсутність.

Відповідно до ч.1 ст.159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ч.5 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:

1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;

2) самі по собі або в сукупності з іншими речами та документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні;

3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Ч.6 - слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Ч.7 - слідчий суддя в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Вислухавши слідчого, який підтримав заявлене клопотання, вивчивши матеріали, додані до клопотання, та, оскільки у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані дані мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, іншим способом встановити істину у справі неможливо, не дивлячись на те, що отримані дані при витребуванні тимчасового доступу до відомостей, які можуть становити банківську таємницю, становлять охоронювану законом таємницю, але, можливо, будуть використані як докази для встановлення істини по справі, вважаю за можливе клопотання задовільнити.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.131, 132, 159-166 КПК України, - слідчий суддя

П О С Т А Н О В И Л А :

Клопотання слідчого Першотравенського ВП Павлоградського ВП ГУНП в Дніпропетровській області про тимчасовий доступ до речей і документів по кримінальному провадженню, яке внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12018040380000398 від 03 серпня 2018 року, за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст. 191 КК України - задовільнити.

Надати слідчому ПершотравенськогоВП ПавлоградськогоВП ГУНПв Дніпропетровськійобласті старшомулейтенанту поліції- ОСОБА_3 тимчасовий доступдо документів, що містять інформацію про власника рахунку № НОМЕР_2 , коли він був відкритий та що стало підставою для його відкриття, хто міг користуватися вказаним рахунком - знімати з нього грошові кошти, про рух грошових коштів по вказаному рахунку № НОМЕР_2 в період часу з 13 квітня 2018 року по 31 грудня 2018 року, які перебувають у володінні Акціонерного товариства КБ " ІНФОРМАЦІЯ_7 ", розташованого по АДРЕСА_3 , з можливістю вилучення роздруківок, що містять вищевказану інформацію (здійснення виїмки).

Строк дії ухвали один місяць з дня її постановлення, тобто з 10 січня 2020 року по 09 лютого 2020 року включно.

Ухвала набирає законної сили з моменту її оголошення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку, згідно з положеннями цього Кодексу, з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Виконання ухвали покласти на слідчого Першотравенського ВП Павлоградського ВП ГУНП в Дніпропетровській області - ОСОБА_3 .

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя: ОСОБА_1 .

Дата ухвалення рішення10.01.2020
Оприлюднено06.02.2023
Номер документу86829449
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —186/1254/18

Ухвала від 17.03.2020

Кримінальне

Першотравенський міський суд Дніпропетровської області

Янжула С. А.

Ухвала від 13.03.2020

Кримінальне

Першотравенський міський суд Дніпропетровської області

Янжула С. А.

Ухвала від 23.01.2020

Кримінальне

Першотравенський міський суд Дніпропетровської області

Янжула С. А.

Ухвала від 10.01.2020

Кримінальне

Першотравенський міський суд Дніпропетровської області

Янжула С. А.

Ухвала від 01.08.2019

Кримінальне

Першотравенський міський суд Дніпропетровської області

Кривошея С. С.

Ухвала від 26.07.2019

Кримінальне

Першотравенський міський суд Дніпропетровської області

Кривошея С. С.

Ухвала від 22.07.2019

Кримінальне

Першотравенський міський суд Дніпропетровської області

Кривошея С. С.

Ухвала від 09.07.2019

Кримінальне

Першотравенський міський суд Дніпропетровської області

Кривошея С. С.

Ухвала від 27.06.2019

Кримінальне

Першотравенський міський суд Дніпропетровської області

Янжула С. А.

Ухвала від 24.06.2019

Кримінальне

Першотравенський міський суд Дніпропетровської області

Янжула С. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні