Ухвала
від 11.09.2019 по справі 300/360/19
ВОЛОВЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 300/360/19

Провадження № 2-а/300/14/2019

11.09.2019 р. смт. Воловець

Воловецький районний суд Закарпатської області в особі головуючого судді Вотьканича В.А., за участю секретаря судових засідань Іванової Н.Я., представника позивача Керита ОСОБА_1 .,

розглянувши в підготовчому судовому засіданні адміністративну справу за позовом ОСОБА_2 до Виконавчого комітету Воловецької селищної ради Закарпатської області про скасування рішення № 51 від 29.03.2019 р. про накладення адміністративного стягнення,

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Воловецького районного суду Закарпатської області перебуває адміністративна справа за позовом ОСОБА_2 до Виконавчого комітету Воловецької селищної ради Закарпатської області про скасування рішення № 51 від 29.03.2019 р. про накладення адміністративного стягнення.

Ухвалою Воловецького районного суду Закарпатського області від 12.08.2019 року у справі відкрито провадження та призначено підготовче судове засідання із викликом сторін.

В судовому засіданні представник позивача Керита ОСОБА_3 .В. заявила клопотання про витребування з Виконавчого комітету Воловецької селищної ради Закарпатської області матеріали засідання за прийнятим рішенням № 51 від 29.03.2019 р. про накладення адміністративного стягнення на ОСОБА_2 у виді штрафу в розмірі 510,00 (п`ятсот десять) гривень за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 152 КУпАП, для огляду в судовому засіданні. Посилаючись на те, що матеріали засідання за вищезазначеним рішенням, мають важливе значення для повного, всебічного та об`єктивного встановлення всіх обставин у справі.

В судове засідання відповідач, в особі представника Виконавчого комітету Воловецької селищної ради Закарпатської області, не з`явився про час та місце розгляду справи був повідомлений належним чином.

Вислухавши представника позивача, дослідивши матеріали справи, суд вважає, що питання про витребування доказів підлягає задоволенню з таких підстав.

Відповідно до частин 1, 4 статті 9 Кодексу адміністративного судочинства України, розгляд і вирішення справ в адміністративних судах здійснюються на засадах змагальності сторін та свободи в наданні ними суду своїх доказів і у доведенні перед судом їх переконливості. Суд вживає передбачені законом заходи, необхідні для з`ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Згідно ст. 72 КАС України, доказами в адміністративному судочинстві є будь-які фактичні дані, на підставах яких суд встановлює наявність або відсутність обставин, що обґрунтовують вимоги і заперечення осіб, які беруть участь у справі, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи.

Учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом (ч. 1 ст. 80 КАС України).

Відповідно до ч. 3 ст. 80 КАС України, про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу.

Статтею 80 частинами 6-8 КАС України передбачено, що будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У випадку неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів без поважних причин, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, визначені цим Кодексом.

Частиною 5 ст. 124 Конституції України встановлено, що судові рішення є обов`язковими до виконання на території України, та згідно п. 9 ч. 3 ст. 129 Конституції України - обов`язковість рішень суду є однією із основних засад судочинства.

Згідно ч. 2 ст. 14 КАС України, судові рішення, що набрали законної сили, є обов`язковими до виконання до виконання всіма органами державної влади, органами місцевого самоврядування, їх посадовими та службовими особами, фізичними і юридичними особами та їх об`єднаннями на всій території України. Крім того, невиконання судового рішення без поважних причин є підставою для притягнення до відповідальності (в тому числі, кримінальної) в порядку, передбаченому законодавством.

З огляду на вищевикладене, з метою повного, всебічного та об`єктивного розгляду справи по суті заявлених позовних вимог, з метою забезпечення права на судовий захист, зазначені докази підлягають витребуванню.

Керуючись статтями 77, 80 , 243 , 248 КАС України , суд, -

у х в а л и в:

Витребувати з Виконавчого комітету Воловецької селищної ради Закарпатської області матеріали засідання за прийнятим рішенням № 51 від 29.03.2019 р., про накладення адміністративного стягнення на ОСОБА_2 у виді штрафу в розмірі 510,00 (п`ятсот десять) гривень за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 152 КУпАП для дослідження судом.

Витребувані докази надати до Воловецького районного суду Закарпатської області (Закарпатська область, Воловецький район, смт. Воловець, вул. Зарічна, 1) у п`ятиденний строк з дня отримання даної ухвали.

Підготовче судове засідання у справі відкласти на 23 вересня 2019 року об 11 год. 00 хв., про що повідомити учасників справи.

Роз`яснити сторонам зміст ст. 80 КАС України щодо обов`язку подання доказів на вимогу суду та наслідки, які настають за неподання витребуваних доказів, передбачені ч. 8 та ч. 9 ст. 80 КАС України.

Копію ухвали надіслати до Виконавчого комітету Воловецької селищної ради Закарпатської області для виконання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий Вотьканич В.А.

СудВоловецький районний суд Закарпатської області
Дата ухвалення рішення11.09.2019
Оприлюднено18.09.2019
Номер документу84309790
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —300/360/19

Рішення від 13.12.2019

Адміністративне

Воловецький районний суд Закарпатської області

Вотьканич В. А.

Ухвала від 18.12.2019

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Пасічник С.С.

Постанова від 13.12.2019

Адміністративне

Воловецький районний суд Закарпатської області

Вотьканич В. А.

Ухвала від 19.11.2019

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Пасічник С.С.

Ухвала від 07.10.2019

Адміністративне

Воловецький районний суд Закарпатської області

Вотьканич В. А.

Постанова від 26.09.2019

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Шевчук Світлана Михайлівна

Ухвала від 11.09.2019

Адміністративне

Воловецький районний суд Закарпатської області

Вотьканич В. А.

Ухвала від 09.09.2019

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Шевчук Світлана Михайлівна

Ухвала від 09.09.2019

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Шевчук Світлана Михайлівна

Ухвала від 14.08.2019

Адміністративне

Воловецький районний суд Закарпатської області

Вотьканич В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні