Ухвала
від 20.09.2019 по справі 308/13212/15-ц
УЖГОРОДСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 308/13212/15-ц

У Х В А Л А

про залучення співвідповідача

20 вересня 2019 року м. Ужгород

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області в складі:

головуючого судді Тхір О.А.,

за участю секретаря судового засідання Віраг Е.М.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні клопотання позивача ОСОБА_1 , про залучення ОСОБА_2 та ОСОБА_3 до участі у справі у якості співвідповідачів, у справі за позовом ОСОБА_4 , ОСОБА_1 , ОСОБА_5 до Ужгородської міської ради, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору - ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_2 , ОСОБА_8 , ОСОБА_3 про скасування рішення Ужгородської міської ради. як протиправних,-

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області знаходиться вищезазначена цивільна справа, предметом якої є скасування рішення Ужгородської міської ради від 29 жовтня 2015 року Про приватизацію земельної ділянки несільськогосподарського призначення шляхом викупу № 1874 про затвердження вартості та продаж ОСОБА_6 земельної ділянки кадастровий номер 211010000:05:001:0055 площею 0,0225 га по АДРЕСА_1 , як протиправних.

Через канцелярію суду 03 вересня 201 9 року від позивача ОСОБА_1 надійшло клопотання про залучення до участі у справі у якості співвідповідачів ОСОБА_2 та ОСОБА_3 , яке обгрунтоване тим, що згідно інформаційної довідки Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, земельні ділянки, щодо яких було проведено приватизацію, та є предметом розгляду даної справи на праві власності належить ОСОБА_2 та ОСОБА_3 .

Сторони у судове засідання не з`явилися, проте подали до суду заяви, про можливість розгляду вказаного клопотання без їх участі.

Дослідивши матеріали справи та додатково надані суд дійшов до наступного висновку.

Відповідно до п. 1 ч. 2 ст. 51 ЦПК України суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача.

Частиною 4 ст. 51 ЦПК України передбачено, що про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала. За клопотанням нового відповідача або залученого співвідповідача розгляд справи починається спочатку.

Відповідно до п. 3 ч. 2 ст. 197 ЦПК України у підготовчому засіданні суд: у разі необхідності заслуховує уточнення позовних вимог та заперечень проти них та розглядає відповідні заяви.

Враховуючи, що ОСОБА_2 та ОСОБА_3 є власниками спірних земельних ділянок, рішення у справі може вплинути на їх права та обов`язки, суд вважає за необхідне залучити їх до участі у справі у якості співвідповідачів.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 51, 260, 353-355 ЦПК України , суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Заяву позивача - задовольнити.

Залучити до участі у справі у якості співвідповідачів - ОСОБА_3 ( АДРЕСА_2 ) та ОСОБА_2 ( АДРЕСА_1 )

Встановити відповідачам строк для подання відзиву на уточнену позовну заяву - протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення зазначеної ухвали. У цей строк, відповідач має право надіслати: суду - відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову; позивачу, іншим відповідачам, а також третім особам - копію відзиву та доданих до нього документів. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Позивач має право подати до суду відповідь на відзив протягом десяти днів з дня отримання відзиву на позов. До відповіді на відзив застосовуються правила, встановлені частинами третьою - п`ятою статті 178 ЦПК України. До відповіді на відзив, між іншим, додаються: документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Відповідач також має право до початку наступного судового засідання подати до суду письмові заперечення щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань і аргументів і мотиви їх визнання або відхилення. До заперечення застосовуються правила, встановлені частинами третьою - п`ятою статті 178 ЦПК України. До письмових заперечень на відповідь на відзив, між іншим, додаються: документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Інформацію щодо справи можна також отримати на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: http://ug.zk.court.gov.ua/sud0712/.

Копію вказаної ухвали надіслати сторонам по справі та направити копію позовної заяви з доданими до неї документами ОСОБА_2 та ОСОБА_3 .

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Ужгородського міськрайонного суду

Закарпатської області О.А. Тхір

СудУжгородський міськрайонний суд Закарпатської області
Дата ухвалення рішення20.09.2019
Оприлюднено21.09.2019
Номер документу84397378
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —308/13212/15-ц

Ухвала від 13.12.2022

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Придачук О. А.

Ухвала від 13.07.2020

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Іванов А. П.

Ухвала від 20.09.2019

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Тхір О. А.

Ухвала від 20.09.2019

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Тхір О. А.

Постанова від 10.04.2019

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Кузнєцов Віктор Олексійович

Ухвала від 11.04.2019

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Тхір О. А.

Ухвала від 01.04.2019

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Кузнєцов Віктор Олексійович

Ухвала від 25.01.2019

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Кузнєцов Віктор Олексійович

Ухвала від 15.01.2019

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Тхір О. А.

Ухвала від 15.01.2019

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Тхір О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні