Вирок
від 24.09.2007 по справі 1-87/2007
ЩОРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 1-87/2007р.

ВИРОК

ІМ'ЯМ УКРАЇНИ

24 вересня 2007 року. Щорський р айонний суд Чернігівської об ласті

в складі: головуючо го - судді Шаповал З.О.

пр и секретарі - Скорій Л.О.

з участю прокурора - Шереме та Ю.В. розглянувши у відкрито му судовому засіданні в залі суду в м. Щорсі справу по обви нуваченню ОСОБА_1 ІНФОР МАЦІЯ_1, уродженця та мешкан ця АДРЕСА_1 українця, гром адянина України, неодруженог о, освіта повнв загальна сере дня. військовозобов"язаного, працюючого ПСП ім..Ватутіна р аніше несудимого в силу ст.88 К К України, за ст. 309 ч.1, ст.307 ч.2 КК У країни

ВСТАНОВИВ:

10 липня 2007 року ОСОБА_1 в обід, на смітнику біля терит орії тракторного парку

ро зташованого в с.Н.Боровичі Що рського райоу, нарвав листя к оноплі, які для власного вжив ання

приніс додому висуши в на даху хліва, в цей же день б іля 20 години подрібнив, загорн ув у

паперовий згорток і з берігав у кишені сорочки.

Цього ж дня 10.07.2007 року біля 22 го дини безоплатно збув своєму односельцю ОСОБА_4 1, 7 гр. ос обливо небезпечний наркотич ний засіб (канабіс) подрібнен у коноплю.

11 липня 2007 року при огляді б удинку ОСОБА_1 в одній із к імнат було вилучено паперови й

згорток з подрібненою р ечовиною рослинного походже ння, яка згідно висновку хімі чної

експертизи є особлив о небезпечним наркотичним за собом канабісом висушеним за гальною вагою

8, 9 гр.

Як в ході досудового слідст ва так і в судовому засіданні підсудний ОСОБА_1 свою ви ну визнав повністю, щиро розк аявся та пояснив, що 10.07.2007 року б лизько 13 години він йшов додом у на обід. Поблизу смітника, що розташований в районі тракт орного парку в с.Н.Боровичі, ві н нарвав листя коноплі, прині с додому поклав на дах хліва, щ об вона швидко висохла, а поті м залишив для власного вжива ння. Близько 20 години дістав в же сухе листя коноплі, подріб нив руками, загорнув в газету та покла в до кишені. Того ж дн я, близько 22 години до нього до дому прийшов знайомий ОСОБ А_4 та попросив дати йому тро хи коноплі для куріння. Він по годився і дав. На слідуючий де нь працівнии міліції вилучил и згорток коноплі.

Окрім повного визнання сво єї вини самим підсудним його вина підтверджується слідуч ими доказами.

Свідки ОСОБА_2 та ОСОБ А_3 пояснили, що вони були в я кості понятих при добровільн ій видачі ОСОБА_4 подрібне них рослин коноплі. ОСОБА_4 пояснив, що подрібнену коноп лю він взяв у підсудного безк оштовно. В подальшому вони бу ли присутні при вилученні на ркотичного засобу- коноплі у ОСОБА_1 з будинку.

Вина підсудного в скоєному злочині підтверджується: пр отоколом виявлення та вилуче ння наркотичних засобів у бу динку ОСОБА_1 (а.с.5), протоко лом добровільної видачі речо вини рослинного походження з запахом коноплі, яку ОСОБА _4 придбав у ОСОБА_1, висно вком хімічної експертизи (а.с .24-27) з якого видно що надана на д ослідження речовина рослинн ого походження, зеленого кол яру, висушена з характерним з апахом коноплі вагою 1, 7 гр. та 8 , 9 гр. містить наркотично акти вний компонент тетрагідрока ннабінол і є особливо небезп ечним наркотичним засобом-ка набісом, протоколом відтворе ння обстановки і обставин по дії (а.с.47), свідченнями ОСОБА _4 (а.с.15) оголошеними в судовом у засіданні, визнанням вини с амим підсудним.

Таким чином, суд вважає, що д ії підсудного вірно кваліфік овані за ст.309 ч.1 КК України, як н езаконне придбання, виготовл ення та зберігання особливо наркотичного засобу 10, 6 гр кан абісу без мети збуту. Та за ст. 307 ч.2 КК України, як незаконне п ридбання, виготовлення та зб ерігання, незаконний збут ос обливо небезпечного наркоти чного засобу - канабісу, вагою 1, 7 гр. вчиненого особою, яка ра ніше вчинила злочин, передба чений ч.1 ст.309 КК України.

Обставин, що обтяжують пок арання підсудного судом не в становлено

Обставини, що пом"якшують по карання підсудного є визнанн я вини та щире каяття.

Призначаючи підсудному по карання суд враховує характе р і ступінь тяжкості скоєних злочинів, один з яких є злочин ом середньої тяжкості, други й тяжкий, конкретні обставин и його вчинення, розмір вилуч еного наркотичного засобу, т яжких наслідків від злочинів не настало, ОСОБА_1 сприяв розкриттю злочину, раніше пр итягувався до кримінальної в ідповідальності, але судиміс ть погашена в установленному законом порядку, являється о собою молодого віку, позитив но характеризується за місце м проживання, протинаркомані йного лікування не потребує, відсутність обтяжуючих вину обставин, та пом"якшуючі обст авини, у зв"язку з чим суд прих одить до висновку, що підсудн ому слід призначити покаранн я в межах санкції статей за об ома саттями обвинувачення. В одночас суд приходить до вис новку, що підсудного на підст аві ст. 75 КК України слід звіль нити від призначеного йому п окарання з випробуванням на іспитовий строк та покладенн ям на нього ряду обов'язків на час іспитового строку. Відпо відно до ст.77 КК України у разі звільнення від відбування п окарання з випробуванням дод аткове покарання у виді конф іскації майна не застосовува ти.

За таких обставин запобіжн ий захід підсудному слід зал ишити той же- підписку про нев иїзд.

На проведення хімічного до слідження наркотичних засоб ів НДЕКЦ при УМВС на транспор ті в Київській області витра тив грошові кошти на загальн у суму 146 грн.46 коп., тому ці судов і витрати підлягають стягнен ню з підсудного на користь ек спертної установи, бо підсуд ний визнається винним у скоє нні злочину, пов"язаного з нез аконним обігом наркотиків .

Речові докази: два поліетил енові пакети з коноплею, ваго ю 8, 7 гр. та 1, 5 гр. що зберігається в кімнаті зберігання речови х доказів Щорського РВУМВС, п ідлягають знищенню.

Керуючись ст. ст. 323- 324 КПК Укра їни, суд , -

ЗАСУДИВ:

Визнати ОСОБА_1 винним за ст.309 ч.1 КК України та ст.307 ч.2 К К України.

-за ст.307 ч.2 КК України призна чити 5(п"ять) років позбавлення волі, без конфіскації майна, - за ст. 309 ч.1 КК України 1(один) рік позбавлення.

На підставі ст.70 КК України за сукупністю злочинів шлях ом поглинання менш суворою п окарання більш суворим до ві дбування засудженому ОСОБ А_1 призначити 5 (п"ять) років п озбавлення волі, без конфіск ації майна.

На підставі ст.75 КК України з вільнити засудженого ОСОБ А_1 від відбування призначе ного покарання з випробуванн ям на іспитовий строк- 3 (три) ро ки.

Відповідно до ст. 76 КК Україн и покласти на засудженого О СОБА_1. на час іспитового стр оку такі обов"язки: не виїжджа ти за межі України на постійн е проживання без дозволу орг анів кримінально-виконавчої системи, повідомляти ці орга ни про зміну місця проживанн я та роботи, періодично з"явля тися для реєстрації в органи кримінально-виконавчої сист еми.

Стягнути з засудженого О СОБА_1 на користь НДЕКЦ при У МВС Чернігівської області за проведення хімічного дослід ження наркотичних засобів 146 г рн. 46 коп.

Речові докази: поліетилено вий пакет з коноплею, що збері гається в кімнаті зберігання речових доказів Щорського Р ВУМВС -підлягають знищенню.

Запобіжний захід засуджен ому ОСОБА_1 до набрання ви роком законної сили залишити підписку про невиїзд.

На вирок може бути подано ап еляцію через Щорський районн ий суд до апеляційного суду Ч ернігівської області протяг ом 15 діб з моменту проголошенн я вироку.

СудЩорський районний суд Чернігівської області
Дата ухвалення рішення24.09.2007
Оприлюднено10.03.2011
Номер документу8450699
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —1-87/2007

Вирок від 11.10.2007

Кримінальне

Заліщицький районний суд Тернопільської області

Дудяк С.В.

Вирок від 11.10.2007

Кримінальне

Заліщицький районний суд Тернопільської області

Дудяк С.В.

Вирок від 17.05.2007

Кримінальне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Лихосенко М. О.

Вирок від 24.09.2007

Кримінальне

Щорський районний суд Чернігівської області

Шаповал З.О.

Вирок від 24.09.2007

Кримінальне

Щорський районний суд Чернігівської області

Шаповал З.О.

Постанова від 12.12.2007

Кримінальне

Старосинявський районний суд Хмельницької області

Віговський В. О.

Вирок від 21.08.2007

Кримінальне

Ленінський районний суд м. Миколаєва

Значок И.С.

Вирок від 25.12.2007

Кримінальне

Варвинський районний суд Чернігівської області

Кучерін О.Ф.

Постанова від 16.11.2007

Кримінальне

Шумський районний суд Тернопільської області

Томчук С.В.

Вирок від 07.12.2007

Кримінальне

Шумський районний суд Тернопільської області

Томчук С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні