Вирок
від 24.09.2007 по справі 1-87/2007
ЩОРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 1-87/2007р.

ВИРОК

ІМ'ЯМ УКРАЇНИ

24 вересня 2007 року. Щорський районний суд Чернігівської області

в складі: головуючого - судді Шаповал З.О.

при секретарі - Скорій Л.О.

з участю прокурора - Шеремета Ю.В. розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Щорсі справу по обвинуваченню ОСОБА_1 ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця та мешканця АДРЕСА_1 українця, громадянина України, неодруженого, освіта повнв загальна середня. військовозобов"язаного, працюючого ПСП ім..Ватутіна раніше несудимого в силу ст.88 КК України, за ст. 309 ч.1, ст.307 ч.2 КК України

ВСТАНОВИВ:

10 липня 2007 року ОСОБА_1 в обід, на смітнику біля території тракторного парку

розташованого в с.Н.Боровичі Щорського райоу, нарвав листя коноплі, які для власного вживання

приніс додому висушив на даху хліва, в цей же день біля 20 години подрібнив, загорнув у

паперовий згорток і зберігав у кишені сорочки.

Цього ж дня 10.07.2007 року біля 22 години безоплатно збув своєму односельцю ОСОБА_4 1, 7 гр. особливо небезпечний наркотичний засіб (канабіс) подрібнену коноплю.

11 липня 2007 року при огляді будинку ОСОБА_1 в одній із кімнат було вилучено паперовий

згорток з подрібненою речовиною рослинного походження, яка згідно висновку хімічної

експертизи є особливо небезпечним наркотичним засобом канабісом висушеним загальною вагою

8, 9 гр.

Як в ході досудового слідства так і в судовому засіданні підсудний ОСОБА_1 свою вину визнав повністю, щиро розкаявся та пояснив, що 10.07.2007 року близько 13 години він йшов додому на обід. Поблизу смітника, що розташований в районі тракторного парку в с.Н.Боровичі, він нарвав листя коноплі, приніс додому поклав на дах хліва, щоб вона швидко висохла, а потім залишив для власного вживання. Близько 20 години дістав вже сухе листя коноплі, подрібнив руками, загорнув в газету та покла в до кишені. Того ж дня, близько 22 години до нього додому прийшов знайомий ОСОБА_4 та попросив дати йому трохи коноплі для куріння. Він погодився і дав. На слідуючий день працівнии міліції вилучили згорток коноплі.

Окрім повного визнання своєї вини самим підсудним його вина підтверджується слідучими доказами.

Свідки ОСОБА_2 та ОСОБА_3 пояснили, що вони були в якості понятих при добровільній видачі ОСОБА_4 подрібнених рослин коноплі. ОСОБА_4 пояснив, що подрібнену коноплю він взяв у підсудного безкоштовно. В подальшому вони були присутні при вилученні наркотичного засобу- коноплі у ОСОБА_1 з будинку.

Вина підсудного в скоєному злочині підтверджується: протоколом виявлення та вилучення наркотичних засобів у будинку ОСОБА_1 (а.с.5), протоколом добровільної видачі речовини рослинного походження з запахом коноплі, яку ОСОБА_4 придбав у ОСОБА_1, висновком хімічної експертизи (а.с.24-27) з якого видно що надана на дослідження речовина рослинного походження, зеленого коляру, висушена з характерним запахом коноплі вагою 1, 7 гр. та 8, 9 гр. містить наркотично активний компонент тетрагідроканнабінол і є особливо небезпечним наркотичним засобом-канабісом, протоколом відтворення обстановки і обставин події (а.с.47), свідченнями ОСОБА_4 (а.с.15) оголошеними в судовому засіданні, визнанням вини самим підсудним.

Таким чином, суд вважає, що дії підсудного вірно кваліфіковані за ст.309 ч.1 КК України, як незаконне придбання, виготовлення та зберігання особливо наркотичного засобу 10, 6 гр канабісу без мети збуту. Та за ст.307 ч.2 КК України, як незаконне придбання, виготовлення та зберігання, незаконний збут особливо небезпечного наркотичного засобу - канабісу, вагою 1, 7 гр. вчиненого особою, яка раніше вчинила злочин, передбачений ч.1 ст.309 КК України.

Обставин, що обтяжують покарання підсудного судом не встановлено

Обставини, що пом"якшують покарання підсудного є визнання вини та щире каяття.

Призначаючи підсудному покарання суд враховує характер і ступінь тяжкості скоєних злочинів, один з яких є злочином середньої тяжкості, другий тяжкий, конкретні обставини його вчинення, розмір вилученого наркотичного засобу, тяжких наслідків від злочинів не настало, ОСОБА_1 сприяв розкриттю злочину, раніше притягувався до кримінальної відповідальності, але судимість погашена в установленному законом порядку, являється особою молодого віку, позитивно характеризується за місцем проживання, протинаркоманійного лікування не потребує, відсутність обтяжуючих вину обставин, та пом"якшуючі обставини, у зв"язку з чим суд приходить до висновку, що підсудному слід призначити покарання в межах санкції статей за обома саттями обвинувачення. Водночас суд приходить до висновку, що підсудного на підставі ст. 75 КК України слід звільнити від призначеного йому покарання з випробуванням на іспитовий строк та покладенням на нього ряду обов'язків на час іспитового строку. Відповідно до ст.77 КК України у разі звільнення від відбування покарання з випробуванням додаткове покарання у виді конфіскації майна не застосовувати.

За таких обставин запобіжний захід підсудному слід залишити той же- підписку про невиїзд.

На проведення хімічного дослідження наркотичних засобів НДЕКЦ при УМВС на транспорті в Київській області витратив грошові кошти на загальну суму 146 грн.46 коп., тому ці судові витрати підлягають стягненню з підсудного на користь експертної установи, бо підсудний визнається винним у скоєнні злочину, пов"язаного з незаконним обігом наркотиків .

Речові докази: два поліетиленові пакети з коноплею, вагою 8, 7 гр. та 1, 5 гр. що зберігається в кімнаті зберігання речових доказів Щорського РВУМВС, підлягають знищенню.

Керуючись ст. ст. 323- 324 КПК України, суд , -

ЗАСУДИВ:

Визнати ОСОБА_1 винним за ст.309 ч.1 КК України та ст.307 ч.2 КК України.

-за ст.307 ч.2 КК України призначити 5(п"ять) років позбавлення волі, без конфіскації майна, -за ст. 309 ч.1 КК України 1(один) рік позбавлення.

На підставі ст.70 КК України за сукупністю злочинів шляхом поглинання менш суворою покарання більш суворим до відбування засудженому ОСОБА_1 призначити 5 (п"ять) років позбавлення волі, без конфіскації майна.

На підставі ст.75 КК України звільнити засудженого ОСОБА_1 від відбування призначеного покарання з випробуванням на іспитовий строк- 3 (три) роки.

Відповідно до ст. 76 КК України покласти на засудженого ОСОБА_1. на час іспитового строку такі обов"язки: не виїжджати за межі України на постійне проживання без дозволу органів кримінально-виконавчої системи, повідомляти ці органи про зміну місця проживання та роботи, періодично з"являтися для реєстрації в органи кримінально-виконавчої системи.

Стягнути з засудженого ОСОБА_1 на користь НДЕКЦ при УМВС Чернігівської області за проведення хімічного дослідження наркотичних засобів 146 грн. 46 коп.

Речові докази: поліетиленовий пакет з коноплею, що зберігається в кімнаті зберігання речових доказів Щорського РВУМВС -підлягають знищенню.

Запобіжний захід засудженому ОСОБА_1 до набрання вироком законної сили залишити підписку про невиїзд.

На вирок може бути подано апеляцію через Щорський районний суд до апеляційного суду Чернігівської області протягом 15 діб з моменту проголошення вироку.

СудЩорський районний суд Чернігівської області
Дата ухвалення рішення24.09.2007
Оприлюднено13.12.2022
Номер документу8522354
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —1-87/2007

Вирок від 11.10.2007

Кримінальне

Заліщицький районний суд Тернопільської області

Дудяк С.В.

Вирок від 11.10.2007

Кримінальне

Заліщицький районний суд Тернопільської області

Дудяк С.В.

Вирок від 17.05.2007

Кримінальне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Лихосенко М. О.

Вирок від 24.09.2007

Кримінальне

Щорський районний суд Чернігівської області

Шаповал З.О.

Вирок від 24.09.2007

Кримінальне

Щорський районний суд Чернігівської області

Шаповал З.О.

Постанова від 12.12.2007

Кримінальне

Старосинявський районний суд Хмельницької області

Віговський В. О.

Вирок від 21.08.2007

Кримінальне

Ленінський районний суд м. Миколаєва

Значок И.С.

Вирок від 25.12.2007

Кримінальне

Варвинський районний суд Чернігівської області

Кучерін О.Ф.

Постанова від 16.11.2007

Кримінальне

Шумський районний суд Тернопільської області

Томчук С.В.

Вирок від 07.12.2007

Кримінальне

Шумський районний суд Тернопільської області

Томчук С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні