Ухвала
від 27.09.2019 по справі 2а/0570/24/2012
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про поновлення строку пред`явлення виконавчого листа до виконання

27 вересня 2019 р. Справа №2а/0570/24/2012

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов`янськ, вул. Добровольського, 1

Суддя Донецького окружного адміністративного суду Грищенко Є.І., розглянувши в порядку письмового провадження заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування у м. Києві про поновлення строку пред`явлення виконавчого листа до виконання в адміністративній справі за позовом Донецького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності до Товариства з обмеженою відповідальністю МВС - Профіль про стягнення суми заборгованості по страховим внескам,

ВСТАНОВИВ:

18 вересня 2019 року на адресу Донецького окружного адміністративного суду надійшла заява Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування у м. Києві про поновлення строку пред`явлення виконавчого листа до виконання в адміністративній справі за позовом Донецького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності до Товариства з обмеженою відповідальністю МВС - Профіль про стягнення суми заборгованості по страховим внескам.

В обґрунтування зазначеної заяви заявник зазначив, що внаслідок захоплення приміщення Куйбишевського районного відділу державної виконавчої служби міста Донецьк Головного територіального управління юстиції у Донецькій області виконавче провадження в адміністративній справі за позовом Донецького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності до Товариства з обмеженою відповідальністю МВС - Профіль про стягнення суми заборгованості по страховим внескам було втрачене. Крім того у зв`язку з наведеним визначити дату закінчення строку пред`явлення виконавчого листа до виконання не вбачається можливим, оскільки виконавчий лист також є втраченим.

Представники сторін у судове засідання призначене на 27 вересня 2019 року не з`явились, про дату, час та місце розгляду заяви повідомлені належним чином.

Відповідно до частини 3 статті 376 Кодексу адміністративного судочинства України, суд розглядає заяву про поновлення пропущеного строку в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням стягувача та боржника. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Дослідивши заяву та додані до неї матеріали, суд встановив наступне.

Постановою Донецького окружного адміністративного суду від 19 січня 2012 року адміністративний позов Донецького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності до Товариства з обмеженою відповідальністю МВС-Профіль про стягнення заборгованості по сплаті страхових внесків у сумі 3134,07 грн. повністю задоволено, стягнуто з Товариства з обмеженою відповідальністю (ідентифікаційний код 33967498) на користь Донецького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності заборгованість по сплаті страхових внесків в сумі 3134 (три тисячі сто тридцять чотири) гривні 07 копійок, перерахувавши її на рахунок Куйбишевської районної виконавчої дирекції м. Донецька Донецького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності в ПАТ КБ Надра Донецьке регіональне управління номер 25607003291001, ЄДРПОУ 26081409, МФО 334862.

Донецьким окружним адміністративним судом видано виконавчій лист по адміністративній справі №2а/0570/24/2012. Стягувачем у виконавчому листі зазначено Донецьке обласне відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

Ухвалою суду від 11 липня 2012 року виправлено помилку у виконавчому листі шляхом зазначення після слів "Стягнути Товариства з обмеженою відповідальністю" слова "МВС Профіль" та вірної дати видачі виконавчого листа "2 квітня 2012 року".

Ухвалою суду від 24 травня 2019 року частково відновлено повністю втрачене провадження в адміністративній справі №2а/0570/24/2012.

Ухвалою суду від 27 вересня 2019 року замінено стягувача у виконавчому листі з Донецького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності на правонаступника - Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у м. Києві (код ЄДРПОУ 41312290).

Відповідно до частини першої статті 376 Кодексу адміністративного судочинства України стягувачам, які пропустили строк для пред`явлення виконавчого листа до виконання з причин, визнаних судом поважними, пропущений строк може бути поновлено.

Згідно з частиною 1 статті 12 Закону України «Про виконавче провадження» виконавчі документи можуть бути пред`явлені до примусового виконання протягом трьох років, крім посвідчень комісій по трудових спорах та виконавчих документів, за якими стягувачем є держава або державний орган, які можуть бути пред`явлені до примусового виконання протягом трьох місяців.

Частиною 6 статті 12 Закону України «Про виконавче провадження» визначено, що стягувач, який пропустив строк пред`явлення виконавчого документа до виконання, має право звернутися із заявою про поновлення такого строку до суду, який видав виконавчий документ, або до суду за місцем виконання.

Оскільки виконавчий документ, який видано 02 квітня 2012 року було втрачено, суд приходить до висновку, що стягувач у виконавчому листі, який був замінений ухвалою суду від 27 вересня 2019 року був позбавлений можливості пред`явити виконавчий лист до виконання.

Приймаючи до уваги вищезазначене, суд приходить до висновку, що причини пропуску пред`явлення виконавчого листа до виконання є поважними, а отже, строк пред`явлення виконавчого листа № 2а/0570/24/2012 до виконання підлягає поновленню.

Враховуючи викладене, суд дійшов висновку про необхідність задоволення заяви Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування у м. Києві про поновлення строку пред`явлення виконавчого листа до виконання в адміністративній справі за позовом Донецького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності до Товариства з обмеженою відповідальністю МВС - Профіль про стягнення суми заборгованості по страховим внескам,

Керуючись ст. ст. 248, 376 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

УХВАЛИВ:

Заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування у м. Києві про поновлення строку пред`явлення виконавчого листа до виконання в адміністративній справі за позовом Донецького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності до Товариства з обмеженою відповідальністю МВС - Профіль про стягнення суми заборгованості по страховим внескам - задовольнити.

Поновити строк для пред`явлення виконавчого листа №2а/0570/24/2012, виданого Донецьким окружним адміністративним судом 02 квітня 2012 року.

Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається до Першого апеляційного адміністративного суду через Донецькій окружний адміністративний суд протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Текст ухвали розміщений в Єдиному державному реєстрі судових рішень (веб-адреса сторінки: http://www.reyestr.court.gov.ua/).

Суддя Є.І. Грищенко

Дата ухвалення рішення27.09.2019
Оприлюднено02.10.2019
Номер документу84611916
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення суми заборгованості по страховим внескам

Судовий реєстр по справі —2а/0570/24/2012

Ухвала від 27.09.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Грищенко Є.І.

Ухвала від 27.09.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Грищенко Є.І.

Ухвала від 27.09.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Грищенко Є.І.

Ухвала від 24.05.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Грищенко Є.І.

Ухвала від 24.05.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Грищенко Є.І.

Ухвала від 24.05.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Грищенко Є.І.

Ухвала від 16.05.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Грищенко Є.І.

Ухвала від 11.07.2012

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Грищенко Є.І.

Ухвала від 11.07.2012

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Грищенко Є.І.

Ухвала від 06.07.2012

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Грищенко Є.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні