Ухвала
від 30.09.2019 по справі 504/1970/14-а
П'ЯТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П`ЯТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

----------------------

У Х В А Л А

про відкриття апеляційного провадження

30 вересня 2019 р.м.ОдесаСправа № 504/1970/14-а

П`ятий апеляційний адміністративний суд у складі колегії суддів: судді-доповідача Шеметенко Л.П., суддів - Стас Л.В., Турецької І.О., розглянувши можливість відкриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою Комунального підприємства Міськзелентрест на рішення Комінтернівського районного суду Одеської області від 14 травня 2019 року по справі за адміністративним позовом Приватного підприємства Агрофірма Золотий колос до Олександрівської сільської ради Лиманського району Одеської області про визнання протиправним та скасування пункту рішення, та за позовом Комунального підприємства Міськзелентрест до Олександрівської сільської ради Лиманського району Одеської області про визнання нечинним рішення, -

В С Т А Н О В И В :

Рішенням Комінтернівського районного суду Одеської області від 14 травня 2019 року задоволено адміністративний позов Приватного підприємства Агрофірма Золотий колос до Олександрівської сільської ради Лиманського району Одеської області про визнання протиправним та скасування пункту рішення та відмовлено у задоволенні адміністративного позову Комунального підприємства Міськзелентрест до Олександрівської сільської ради Лиманського району Одеської області про визнання нечинним рішення.

Не погодившись із рішенням суду першої інстанції, Комунальне підприємство Міськзелентрест подало апеляційну скаргу.

Разом з апеляційною скаргою апелянтом надано клопотання про поновлення строку на апеляційне оскарження.

Розглянувши заявлене клопотання, колегія суддів приходить до висновку, що наведене клопотання про поновлення строку на апеляційне оскарження підлягає задоволенню з огляду на викладене.

За правилами ст. 295 КАС України апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів, а на ухвалу суду - протягом п`ятнадцяти днів з дня його (її) проголошення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини рішення (ухвали) суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження: 1) на рішення суду - якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду; 2) на ухвалу суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

З матеріалів справи вбачається, що рішення Комінтернівського районного суду Одеської області прийнято 14 травня 2019 року.

Копію оскаржуваного рішення отримано апелянтом 25 червня 2019 року, що підтверджується наявною в матеріалах справи відміткою.

В свою чергу апеляційна скарга подана Комунальним підприємством Міськзелентрест 03 липня 2019 року, тобто, протягом 30 днів з дня отримання копії оскаржуваного рішення.

Відповідно до ч. 1 ст. 121 КАС України суд за заявою учасника справи поновлює пропущений процесуальний строк, встановлений законом, якщо визнає причини його пропуску поважними, крім випадків, коли цим Кодексом встановлено неможливість такого поновлення.

На підставі наведеного, враховуючи, що апелянтом подано апеляційну скаргу не пізніше тридцяти днів з моменту отримання рішення Комінтернівського районного суду Одеської області від 14 травня 2019 року, колегія суддів приходить до висновку, що заявлене клопотання про поновлення строку на апеляційне оскарження є обґрунтованим, а тому перешкоди для прийняття апеляційної скарги та відкриття апеляційного провадження П`ятим апеляційним адміністративним судом відсутні.

Також, враховуючи що судом апеляційної інстанції поновлено строк на апеляційне оскарження рішення суду першої інстанції, дія рішення Комінтернівського районного суду Одеської області від 14 травня 2019 року підлягає зупиненню.

Керуючись ст.ст. 121, 248, 296, 300, 321, 325, 328 КАС України,-

У Х В А Л И В :

Поновити Комунальному підприємству Міськзелентрест строк на апеляційне оскарження рішення Комінтернівського районного суду Одеської області від 14 травня 2019 року.

Відкрити апеляційне провадження за апеляційною Комунального підприємства Міськзелентрест на рішення Комінтернівського районного суду Одеської області від 14 травня 2019 року по справі за адміністративним позовом Приватного підприємства Агрофірма Золотий колос до Олександрівської сільської ради Лиманського району Одеської області про визнання протиправним та скасування пункту рішення, та за позовом Комунального підприємства Міськзелентрест до Олександрівської сільської ради Лиманського району Одеської області про визнання нечинним рішення.

Зупинити дію рішення Комінтернівського районного суду Одеської області від 14 травня 2019 року.

Запропонувати учасникам справи подати до П`ятого апеляційного адміністративного суду відзив на апеляційну скаргу протягом п`яти днів з моменту отримання цієї ухвали.

Надіслати учасникам справи копію апеляційної скарги та доданих до неї матеріалів разом з копією ухвали про відкриття апеляційного провадження у справі.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя-доповідач: Л.П. Шеметенко

Суддя: Л.В. Стас

Суддя: І.О. Турецька

СудП'ятий апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення30.09.2019
Оприлюднено02.10.2019
Номер документу84617247
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —504/1970/14-а

Постанова від 20.02.2020

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Шеметенко Л.П.

Постанова від 20.02.2020

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Шеметенко Л.П.

Ухвала від 06.02.2020

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Шеметенко Л.П.

Ухвала від 19.12.2019

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Шеметенко Л.П.

Ухвала від 19.12.2019

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Шеметенко Л.П.

Ухвала від 21.11.2019

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Шеметенко Л.П.

Ухвала від 21.11.2019

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Шеметенко Л.П.

Ухвала від 30.09.2019

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Шеметенко Л.П.

Ухвала від 30.09.2019

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Шеметенко Л.П.

Рішення від 14.05.2019

Адміністративне

Комінтернівський районний суд Одеської області

Добров П. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні