Рішення
від 26.11.2008 по справі 2-979/2008
ХРИСТИНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №2-979/2008

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26 листопада 2008 р.     Христинівський районний суд Черкаської області

в складі:

головуючого - судді Олійника М.Ф.,

при секретарі Кришевській Т.О.,

за участю позивача ОСОБА_1, відповідача ОСОБА_2, розглянувши у попередньому судовому засіданні в залі суду м. Христинівка Черкаської області справу за позовом ОСОБА_1 Юрішни до ОСОБА_2 про стягнення аліментів на малолітню дитину,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернулась до суду з позовом до ОСОБА_2 про стягнення аліментів на малолітню дитину.

Просила стягнути з відповідача на її користь аліменти на дочку ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1, у розмірі 1\4 частини заробітку (доходу), але не менше 30% прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку, щомісячно, починаючи з дня подачі заяви і до досягнення дитиною повноліття.

В обгрунтування позову посилалась на такі обставини.

Вона з відповідачем проживали разом у цивільному шлюбі. Від спільного проживання у них є донька ОСОБА_3, 30.11. ІНФОРМАЦІЯ_2, яка знаходиться на її утриманні.

Спільне проживання не склалось і вони з відповідачем на даний час проживають окремо. Відповідач ухиляється від покладеного на нього обов'язку по утриманню дитини.

Угоди про добровільну сплату аліментів між ними не досягнуто. Інших дітей у відповідача немає, стягнень за виконавчими листами не проводиться.

У попередньому судовому засіданні позивач позов підтримала, посилаючись на обставини, зазначені у позовній заяві.

Відповідач позов визнав, підтвердивши обставини, вказані у позовній заяві.

До ухвалення судового рішення у зв'язку з визнанням позову відповідачем суд роз'яснив сторонам, що відповідно до ст. 174 ЦПК України наслідком прийняття визнання відповідачем позову є ухвалення рішення про задоволення позову за наявності для того законних підстав.

Заслухавши пояснення сторін, дослідивши письмові докази: копію свідоцтва про народження дитини, довідку виконкому Христинівської сільської ради від 07.11.2008р. про знаходження дитини на утриманні позивача, суд вважає, що визнання відповідачем позову не суперечить закону та не порушує права, свободи чи інтереси інших осіб, а позов підлягає задоволенню повністю з таких підстав.

Судом встановлено, що сторони проживали разом у цивільному шлюбі, однак на даний час вони проживають окремо. Від спільного проживання у них є донька ОСОБА_3, 30.11. ІНФОРМАЦІЯ_2, яка знаходиться на утриманні позивача.

Відповідно до ст.180 СК України батьки зобов'язанні утримувати дітей до досягнення ними повноліття.

Однак, відповідач ухиляється від покладеного на нього обов'язку по утриманню дитини.

При визначені розміру аліментів відповідно до ст. 182 СК України суд враховує стан здоров'я та матеріальне становище дитини і платника аліментів, відсутність у платника аліментів інших дітей.

Керуючись ст. ст. 180, 182, 183 ч.1 СК України, ст. ст. 60, 174, 212-215, 367 ч.1 п.1 ЦПК України, суд

ВИРІШИВ:

Позов ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про стягнення аліментів на малолітню дитину задовольнити повністю.

Стягнути з ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_3, уродженця ІНФОРМАЦІЯ_4, аліменти на користь ОСОБА_1 на дочку ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_5, у розмірі 1/4 частини його заробітку ( доходу), але не менше 30% прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку, щомісячно, починаючи з 10.11.2008р. і до досягнення дитиною повноліття.

Стягнути з ОСОБА_2 на користь держави 51 ( п'ятдесят одну) гривню судового збору та 7 (сім) грн. 50 коп. витрат на інформаційно - технічне забезпечення розгляду справи в Христинівському районному судді Черкаської області.

Рішення про стягнення аліментів у межах суми платежу за один місяць підлягає негайному виконанню.

Рішення набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо заяву про апеляційне оскарження не було подано. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження, рішення набирає законної сили після закінчення цього строку. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Рішення може бути оскаржено в апеляційному порядку до апеляційного суду Черкаської області через Христинівський районний суд Черкаської області шляхом подачі в десятиденний строк з дня проголошення рішення заяви про апеляційне оскарження і подання після цього протягом двадцяти днів апеляційної скарги з подачею її копії до апеляційного суду або шляхом подачі апеляційної скарги без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

СудХристинівський районний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення26.11.2008
Оприлюднено13.05.2010
Номер документу8465334
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-979/2008

Рішення від 21.01.2008

Цивільне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Мусієнко Н.М.

Ухвала від 10.04.2008

Цивільне

Смілянський міськрайонний суд Черкаської області

Харченко Л.Г.

Ухвала від 19.09.2008

Цивільне

Зміївський районний суд Харківської області

Мар'єнко Л.М.

Рішення від 24.12.2008

Цивільне

Жашківський районний суд Черкаської області

Первак М.О.

Рішення від 26.11.2008

Цивільне

Христинівський районний суд Черкаської області

Олійник М.Ф.

Рішення від 01.12.2008

Цивільне

Вовчанський районний суд Харківської області

Уханьова І.С.

Ухвала від 10.09.2008

Цивільне

Чортківський районний суд Тернопільської області

Тесля О.П.

Ухвала від 10.10.2008

Цивільне

Тернівський міський суд Дніпропетровської області

Пономаренко І. П.

Ухвала від 22.10.2008

Цивільне

Вільнянський районний суд Запорізької області

Шевченко В. І.

Рішення від 14.03.2008

Цивільне

Довгинцівський районний суд м.Кривого Рогу

Бардін О.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні