Ухвала
від 04.10.2019 по справі 377/756/19
СЛАВУТИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

Справа №377/756/19

Провадження №2/377/291/19

04 жовтня 2019 року суддя Славутицького міського суду Київської області Теремецька Н.Ф., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 (адреса місця проживання: АДРЕСА_1 ) в особі представника - адвоката Бабич Наталі Сергіївни (адреса місця проживання: АДРЕСА_2 ) до Державного підприємства Управління забезпечення функціонування об`єктів Чорнобильської АЕС в особі комісії з реорганізації державного підприємства Управління забезпечення функціонування об`єктів Чорнобильської АЕС (юридична адреса: Київська область, м. Славутич, вул. Військових будівельників, 9), Державного спеціалізованого підприємства Чорнобильська АЕС (юридична адреса: Київська область, м. Славутич, вул. 77-ї Гвардійської дивізії, 7/1), про поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку, -

УСТАНОВИЛА:

01 жовтня 2019 року до суду надійшла позовна заява, у якій позивач в особі представника - адвоката Бабич Н.С. просить:

- поновити на роботі на Державному підприємстві Управління забезпечення функціонування об`єктів Чорнобильської АЕС в особі комісії з реорганізації Державного підприємства Управління забезпечення функціонування об`єктів Чорнобильської АЕС , ОСОБА_1 на попередній посаді - завідувач складу відділу виробничо-технічного забезпечення, з 03 вересня 2019 року;

- стягнути з Державного підприємства Управління забезпечення функціонування об`єктів Чорнобильської АЕС , в особі комісії з реорганізації державного підприємства Управління забезпечення функціонування об`єктів Чорнобильської АЕС , на користь ОСОБА_1 середній заробіток за час вимушеного прогулу в сумі, розрахованій станом на день винесення рішення у справі;

- стягнути з Державного підприємства Управління забезпечення функціонування об`єктів Чорнобильської АЕС , в особі комісії з реорганізації Державного підприємства Управління забезпечення функціонування об`єктів Чорнобильської АЕС , на користь ОСОБА_1 витрати на професійну правничу допомогу в сумі, розрахованій станом на день винесення рішення у справі.

Зазначена позовна заява відповідає вимогам ст. 175-177 ЦПК України та іншим вимогам, встановленим законом.

Справа підсудна цьому суду і підлягає розгляду згідно умов, визначених у п.2 ч. 1 ст. 274 ЦПК України, за правилами спрощеного позовного провадження, як справа, що виникає з трудових правовідносин.

Підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення та відмови у відкритті провадження у справі, передбачених ч. ч. 1, 3 - 4 ст. 185, ст. 186 ЦПК України, не вбачається.

Клопотання представника позивача - адвоката Бабич Н.С. про витребування доказів з Державного агентства з управління зоною відчуження, Державного підприємства Управління забезпечення функціонування об`єктів Чорнобильської АЕС в особі комісії з реорганізації ДП УЗФО ЧАЕС , Первинної профспілкової організації ДП УЗФО ЧАЕС , Державного спеціалізованого підприємства Чорнобильська АЕС підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України, учасник справ, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Враховуючи, що інформація, яка знаходиться в документах, і перебуває у володінні вказаних підприємств та організацій, має суттєве значення для вирішення даного спору, а позивачем вона не може бути надана самостійно, то клопотання необхідно задовольнити.

За правилами ч.3 ст. 53 ЦПК України до участі у справі необхідно залучити як третю особу, яка не заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору, Первинну профспілкову організацію Державного підприємства Управління забезпечення функціонування об`єктів Чорнобильської АЕС , оскільки рішення у справі може вплинути на її права та обов`язки.

Керуючись ст. 84, 187, 189, 190-193, 199, 261 ЦПК України, -

УХВАЛИЛА:

Прийняти позовну заяву до розгляду і відкрити провадження у справі за позовною заявою ОСОБА_1 в особі представника - адвоката Бабич Наталі Сергіївни до Державного підприємства Управління забезпечення функціонування об`єктів Чорнобильської АЕС в особі комісії з реорганізації Державного підприємства Управління забезпечення функціонування об`єктів Чорнобильської АЕС , Державного спеціалізованого підприємства Чорнобильська АЕС , про поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку.

Залучити до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору, Первинну профспілкову організацію Державного підприємства Управління забезпечення функціонування об`єктів Чорнобильської АЕС .

Розгляд справи здійснювати за правилами спрощеного позовного провадження.

Призначити судове засідання у справі на 31 жовтня 2019 року о 10 годині 00 хвилин, яке відбудеться в приміщенні Славутицького міського суду Київської області у залі судових засідань № 3 за адресою: Київська область, м. Славутич, Невський квартал, буд. 3-А з викликом учасників справи.

У судове засідання викликати позивача, представника відповідача.

Надіслати відповідачам копію позовної заяви з додатками.

Встановити для подання відповідачами відзиву на позов строк 15 днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі. У разі ненадання відповідачами відзиву в установлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням(наданням) відзиву до суду.

До відзиву додаються: докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем; документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Відповідачі мають право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву. Позивач має право надати відповідь на відзив протягом п`яти днів з дня отримання копії відзиву, а відповідачі - заперечення на відповідь на відзив, протягом п`яти днів з дня отримання копії відповіді на відзив.

Копія відповіді на відзив та копія заперечень іншим учасникам справи повинні бути надіслані (надані) одночасно з надісланням (наданням) відповіді на відзив та заперечень до суду з наданням суду документів, що підтверджують їх надіслання (надання) іншим учасникам справи.

Позивач не пізніше двох днів з дня вручення копії ухвали про відкриття провадження у справі повинен направити третій особі копію позовної заяви з додатками, а докази такого направлення надати суду до початку розгляду справи по суті.

Встановити для подання пояснень третій особі строк - п`ятнадцять днів з дня вручення ухвали, копії позовної заяви з доданими документами.

Копія пояснень третьої особи іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) копії пояснень до суду, з наданням суду документів, що підтверджують її надіслання (надання) іншим учасникам справи.

Учасники справи мають право надати відповідь на такі пояснення протягом трьох днів з дня їх отримання.

Клопотання представника позивача - адвоката Бабич Н.С. про витребування доказів задовольнити.

Зобов`язати Державне агентство України з управління зоною відчуження (код за ЄДРПОУ 37536183, м. Київ, бульвар Лесі Українки, буд. 26) надати до Славутицького міського суду Київської області до 31 жовтня 2019 року наступні належним чином завірені копії документів: наказ ДАЗВ від 15.02.2019 року № 27-19 Про затвердження організаційно-управлінської структури підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління ДАЗВ з додатками; наказ ДАЗВ від 14.03.2019 року № 42-19 Про припинення Державного підприємства Управління забезпечення функціонування об`єктів Чорнобильської АЕС з додатками та наказами ДАЗВ з додатками про внесення змін до цього наказу; лист голови Атомпрофспілки ОСОБА_2 до голови ДАЗВ від 18.03.2019 року № 12/78 Про припинення Державного підприємства Управління забезпечення функціонування об`єктів Чорнобильської АЕС .

Зобов`язати Державне підприємство Управління забезпечення функціонування об`єктів Чорнобильської АЕС в особі комісії з реорганізації ДП Управління забезпечення функціонування об`єктів Чорнобильської АЕС (код за ЄДРПОУ 36359955, Київська область, м. Славутич, вул. Військових будівельників, 9) надати до Славутицького міського суду Київської області до 31 жовтня 2019 року наступні належним чином завірені копії документів: повідомлення про скорочення штату працівників № 32 від 01.07.2019 року, яке було вручене ОСОБА_1 02 липня 2019 року; лист директора ДП УЗФО ЧАЕС ОСОБА_3 до голови ДАЗВ та голови комісії з реорганізації ДП УЗФО ЧАЕС від 19.03.2019 року № 01-19/303 Про припинення Державного підприємства Управління забезпечення функціонування об`єктів Чорнобильської АЕС ; лист голові комісії з реорганізації ДП УЗФО ЧАЕС від 29.03.2019 року № 01-19/345 Про заплановане наступне вивільнення з додатками; лист голови комісії з реорганізації ДП УЗФО ЧАЕС голові ППО ДП УЗФО ЧАЕС від 03.04.2019 року, без номера, Про заплановане наступне вивільнення з додатками; наказ голови комісії з реорганізації ДП УЗФО ЧАЕС від 08.05.2019 року № 85 Про створення тимчасових комісій з додатками; лист члена комісії з реорганізації, голови ППО ЧАЕС ОСОБА_4 до голови комісії з реорганізації ДП УЗФО ЧАЕС від 27.05.2019 року № 38-15/168; наказ голови комісії з реорганізації ДП УЗФО ЧАЕС від 13.06.2019 № 105 Про зміни в організації виробництва і праці ; наказ голови комісії з реорганізації ДП УЗФО ЧАЕС від 27.06.2019 року № 116 Про заходи в зв`язку з припиненням ДП УЗФО ЧАЕС та приєднання до ДСП ЧАЕС з додатками; Положення про комісію з реорганізації ДП УЗФО ЧАЕС , на підставі якого вона діє та наказ про затвердження цього положення; документи, що підтверджують проведення аналізу економічних і виробничих можливостей подальшої господарської діяльності ДП УЗФО ЧАЕС шляхом приєднання до ДСП ЧАЕС , що відповідно до наказу голови комісії з реорганізації ДП УЗФО ЧАЕС від 13 червня 2019 року № 105 стали підставою для його прийняття; рішення комісії з реорганізації ДП УЗФО ЧАЕС , оформлене протоколом № 4 від 11 червня 2019 року, на яке міститься посилання у вступній частині наказу голови комісії з реорганізації ДП УЗФО ЧАЕС від 13.06.2019 року № 105 Про зміни в організації виробництва і праці ; штатний розпис ДП УЗФО ЧАЕС , що діяв у період з 14 березня 2019 року по 02 вересня 2019 року зі змінами та накази про його затвердження та введення в дію; особову картку працівника ДП УЗФО ЧАЕС ОСОБА_1 ; письмові докази проведення аналізу кваліфікаційних вимог та досягнень у праці щодо ОСОБА_1 з метою визначення наявності чи відсутності в останньої переважного права на залишення на роботі та переведення до ДСП ЧАЕС ; рішення, прийняті за результатами засідань тимчасових комісій з проведення консультацій по пріоритетному праву працевлаштування робітників при проведенні змін в організації виробництва ДП УЗФО ЧАЕС , створених відповідно до наказу голови комісії з реорганізації ДП УЗФО ЧАЕС від 08 травня 2019 року № 85; список № 1 персоналу, який підлягає переведенню до ДСП ЧАЕС через приєднання внаслідок реорганізації, шляхом виключення із особового складу ДП УЗФО ЧАЕС та включення до особового складу ДСП ЧАЕС відповідно до наказу та список № 2 персоналу, який підлягає звільненню з ДП УЗФО ЧАЕС внаслідок скорочення з наступними змінами, посилання на які міститься в наказі голови комісії з реорганізації ДП УЗФО ЧАЕС від 27.06.2019 року № 116; список працівників ДП УЗФО ЧАЕС , які були переведені через приєднання внаслідок реорганізації, шляхом виключення із особового складу ДП УЗФО ЧАЕС та включення до особового складу ДСП ЧАЕС , із зазначенням попередньої посади, яку вони обіймали в ДП УЗФО ЧАЕС та посади в ДСП ЧАЕС , на яку були переведені, за період з 14 березня 2019 року по 02 вересня 2019 року; інформацію про виплати ОСОБА_1 за останні 2 календарні місяці роботи, що передують дню її звільнення, а саме за липень та серпень 2019 року з окремим визначенням виплат, які відповідно до п. 4 Порядку обчислення середньої заробітної плати, затвердженого Постановою КМУ від 08.02.1995 року № 100 не враховуються при обчисленні середньої заробітної плати у всіх випадках її збереження згідно з чинним законодавством; інформацію про кількість робочих днів за останні два календарні місяці згідно з графіком роботи ДП УЗФО ЧАЕС , тобто за липень та серпень 2019 року, з них фактично відпрацьованих ОСОБА_1 протягом зазначених двох місяців; довідку про середньомісячну та середньоденну заробітну плату ОСОБА_1 з розрахунком відповідно до вимог Порядку обчислення середньої заробітної плати, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 08 лютого 1995 року № 100; копію журналу реєстрації наказів ДП УЗФО ЧАЕС з особового складу за період з 14 березня 2019 року по 02 вересня 2019 року; інформацію про вакансії, що були відкриті в ДП УЗФО ЧАЕС у період з 14 березня 2019 року по 02 вересня 2019 року.

Зобов`язати Первинну профспілкову організацію Державного підприємства Управління забезпечення функціонування об`єктів Чорнобильської АЕС (код за ЄДРПОУ 37563809, Київська область, м. Славутич, вул. Військових будівельників, 9) надати до Славутицького міського суду Київської області до 31 жовтня 2019 року наступні належним чином завірені копії документів: документи, що підтверджують членство ОСОБА_1 на момент розгляду щодо неї подання № 01-19/865 від 09.08.2019 року про надання згоди на звільнення у зв`язку із скороченням; подання ДП УЗФО ЧАЕС № 01-19/865 від 09.08.2019 року про надання згоди на звільнення у зв`язку із скороченням працівника ДП УЗФО ЧАЕС ОСОБА_1 з додатками, яке надійшло на розгляд виборного органу Первинної профспілкової організації ДП УЗФО ЧАЕС ; протокол ППО ДП УЗФО ЧАЕС від 27.08.2019 року № 20, яким прийнято рішення про ненадання згоди на розірвання трудового договору у зв`язку із скороченням з ОСОБА_1 ; лист Первинної профспілкової організації ДП УЗФО ЧАЕС Про ненадання згоди на звільнення від 27.08.2019 року № 587-УЗФО; лист голови Первинної профспілкової організації ДП УЗФО ЧАЕС від 12.03.2019 року № 539-УЗФО Про реорганізацію підприємств зони відчуження ; лист голови Первинної профспілкової організації ДП УЗФО ЧАЕС до голови комісії з реорганізації ДП УЗФО ЧАЕС від 01.04.2019 року № 542-УЗФО Про роботу комісії з реорганізації .

Зобов`язати Державне спеціалізоване підприємство Чорнобильська АЕС (код за ЄДРПОУ 14310862, Київська область, м. Славутич, вул. 77-ї Гвардійської дивізії, 7/1) надати до Славутицького міського суду Київської області до 31 жовтня 2019 року наступні належним чином завірені копії документів: звіти про вакансії в ДСП ЧАЕС , які були наявні та відкривалися за період з 14 березня 2019 року по 02 вересня 2019 року; штатний розпис ДСП ЧАЕС , що діяв у період з 14 березня 2019 року по 02 вересня 2019 року зі змінами; наказ ДСП ЧАЕС про затвердження та введення в дію штатного розпису, що діяв у період з 14 березня 2019 року по 02 вересня 2019 року зі змінами; копії журналу реєстрації наказів з особового складу ДСП ЧАЕС за період з 14 березня 2019 року по 02 вересня 2019 року.

Копію ухвали направити учасникам справи довідома, а Державному агентству України з управління зоною відчуження, Державному підприємству Управління забезпечення функціонування об`єктів Чорнобильської АЕС в особі комісії з реорганізації Державного підприємства Управління забезпечення функціонування об`єктів Чорнобильської АЕС , Первинній профспілковій організації Державного підприємства Управління забезпечення функціонування об`єктів Чорнобильської АЕС , Державному спеціалізованому підприємству Чорнобильська АЕС в частині витребування доказів - до виконання.

Учасники справи можуть отримати інформацію по даній справі на офіційному вебпорталі судової влади України за веб-адресою: http://court.gov.ua/fair/sud1023.

Апеляційна скарга на ухвалу з мотивів порушення правил підсудності може бути подана до Київського апеляційного суду через Славутицький міський суд Київської області протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Учасник справи, якому ухвала не була вручена в день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали. Строк на апеляційне оскарження може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин, крім випадків, зазначених у частині другій статті 358 ЦПК України.

В цій частині ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

В іншій частині ухвала не може бути оскаржена і набирає законної сили з моменту її підписання.

Ухвала складена 04 жовтня 2019 року.

Суддя Н. Ф. Теремецька

Дата ухвалення рішення04.10.2019
Оприлюднено07.10.2019
Номер документу84757271
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —377/756/19

Постанова від 27.08.2020

Цивільне

Київський апеляційний суд

Ящук Тетяна Іванівна

Ухвала від 03.08.2020

Цивільне

Київський апеляційний суд

Ящук Тетяна Іванівна

Ухвала від 20.05.2020

Цивільне

Київський апеляційний суд

Ящук Тетяна Іванівна

Ухвала від 27.04.2020

Цивільне

Київський апеляційний суд

Ящук Тетяна Іванівна

Рішення від 19.02.2020

Цивільне

Славутицький міський суд Київської області

Теремецька Н. Ф.

Рішення від 19.02.2020

Цивільне

Славутицький міський суд Київської області

Теремецька Н. Ф.

Ухвала від 24.01.2020

Цивільне

Славутицький міський суд Київської області

Теремецька Н. Ф.

Ухвала від 24.01.2020

Цивільне

Славутицький міський суд Київської області

Теремецька Н. Ф.

Ухвала від 03.12.2019

Цивільне

Славутицький міський суд Київської області

Теремецька Н. Ф.

Ухвала від 04.10.2019

Цивільне

Славутицький міський суд Київської області

Теремецька Н. Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні