Ухвала
від 09.10.2019 по справі 369/4373/18
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 369/4373/18

У Х В А Л А

"09" жовтня 2019 р. Дніпровський районний суд міста Києва в складі:

головуючого судді - Чех Н.А.

за участю:

секретаря судових засідань - Кузьменко А.М.,

представника позивача - Шалашової В.І.,

представника відповідача ОСОБА_1 - ОСОБА_2 ,

представника третьої особи - Гладишенко М.І.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Києві клопотання третьої особи про зупинення провадження у справі за позовом Публічного акціонерного товариства БГ Банк до ОСОБА_3 , ОСОБА_1 , третя особа: Товариства з обмеженою відповідальністю Труб-Інжбуд про визнання недійсним договору наступної іпотеки,

у с т а н о в и в :

Представником третьої особи на початку судового засідання заявлено клопотання про зупинення провадження у справі з тих підстав, що в провадженні Дніпровського районного суду міста Києва перебувала на розгляді інша справа за позовом Публічного акціонерного товариства БГ Банк до ОСОБА_3 , ОСОБА_1 , третя особа: Товариства з обмеженою відповідальністю Труб-Інжбуд про визнання правочину нікчемним, по якій було постановлено судове рішення, позов задоволено. На даний час дане рішення оскаржується відповідачем в апеляційному порядку. Вважає, що розгляд вказаних справ є взаємопов`язаним, оскільки обставини, що будуть в них встановлені, стосуються дійсності одного і того ж правочину.

Представник позивача підтримала дане клопотання, зазначила, що у разі залишення апеляційним судом рішення суду без змін, відпаде необхідність в розгляді даного позову.

Представник відповідача ОСОБА_1 заперечив щодо задоволення даного клопотання, вважає за можливе розглядати дану справу по суті.

Відповідач ОСОБА_3 в судове засідання не з`явився, про день та час розгляду справи повідомлявся у відповідності до вимог ЦПК України.

Вислухавши клопотання, думки учасників процесу, перевіривши матеріали справи, суд приходить до наступного.

Відповідно до ст.251 ЦПК України суд зобов`язаний зупинити провадження у справі у разі об`єктивної неможливості розгляду цієї справи до вирішення іншої справи, що розглядається в порядку конституційного провадження, адміністративного, цивільного, господарського чи кримінального судочинства, - до набрання законної сили судовим рішенням в іншій справі; суд не може посилатися на об`єктивну неможливість розгляду справи у випадку, коли зібрані докази дозволяють встановити та оцінити обставини (факти), які є предметом судового розгляду.

Встановлено, що вказані справи стосуються оспорення одного і того ж правочину - Договору наступної іпотеки від 30 жовтня 2014 року. По даній справі, що на розгляді, позивач свої вимоги обгрунтовує тим, що спірний правочин є недійсний, а по справі, що була розглянута - що правочин нікчемний.

Встановлено, що згідно рішення Дніпровського районного суду міста Києва від 26.06.2019 року позовні вимоги Публічного акціонерного товариства БГ Банк до ОСОБА_3 , ОСОБА_1 , третя особа: Товариства з обмеженою відповідальністю Труб-Інжбуд про визнання правочину нікчемним - задоволені, визнано недійсним (нікчемним) договір наступної іпотеки від 30 жовтня 2014 року. Дане судове рішення оскаржено відповідачем ОСОБА_1

Розгляд апеляційної скарги призначено Київським апеляційним судом на 06.11.2019 року.

Враховуючи те, що рішення, яке буде в подальшому прийняте апеляційною інстанцією по вказаній справі, може мати безпосереднє відношення для вирішення цієї справи, для визначення наявності чи відсутності спору в цій справі, суд вважає, що є всі підстави для зупинення провадження у справі, що на розгляді.

Враховуючи вищевикладене та керуючись ст.ст.251, 253, 258, 259, 260, 353 ЦПК України, суд

У х в а л и в :

Клопотання представника третьої особи про зупинення провадження у справі за позовом Публічного акціонерного товариства БГ Банк до ОСОБА_3 , ОСОБА_1 , третя особа: Товариства з обмеженою відповідальністю Труб-Інжбуд про визнання недійсним договору наступної іпотеки - задовольнити.

Провадження у справі за позовом Публічного акціонерного товариства БГ Банк до ОСОБА_3 , ОСОБА_1 , третя особа: Товариства з обмеженою відповідальністю Труб-Інжбуд про визнання недійсним договору наступної іпотеки - зупинити до розгляду Київським апеляційним судом апеляційної скарги (набрання законної сили) на рішення Дніпровського районного суду міста Києва від 26 червня 2019 року, постановленого по справі за позовом Публічного акціонерного товариства БГ Банк до ОСОБА_3 , ОСОБА_1 , третя особа: Товариства з обмеженою відповідальністю Труб-Інжбуд про визнання правочину нікчемним, застосування наслідків недійсності правочину (справа №760/10386/18).

Ухвала може бути оскаржена протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Суддя:

Дата ухвалення рішення09.10.2019
Оприлюднено10.10.2019
Номер документу84824815
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання недійсним договору наступної іпотеки

Судовий реєстр по справі —369/4373/18

Ухвала від 02.11.2020

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Чех Н. А.

Ухвала від 29.07.2020

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Чех Н. А.

Ухвала від 09.10.2019

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Чех Н. А.

Ухвала від 11.03.2019

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Чех Н. А.

Ухвала від 14.12.2018

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Чех Н. А.

Рішення від 14.11.2018

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Чех Н. А.

Ухвала від 01.10.2018

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Чех Н. А.

Ухвала від 23.07.2018

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Чех Н. А.

Ухвала від 05.06.2018

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Чех Н. А.

Ухвала від 24.04.2018

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Волчко А. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні