Ухвала
від 09.10.2019 по справі 140/375/19
ВОЛИНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ВОЛИНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про заміну позивача в адміністративній справі

09 жовтня 2019 року ЛуцькСправа № 140/375/19 Волинський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого-судді Плахтій Н.Б.,

при секретарі Головатій І.В.,

за участю представника відповідача Бугайова А.О.,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні адміністративну справу за позовом Головного управління ДФС у Вінницькій області до Товариства з обмеженою відповідальністю Вог-Рітейл про зобов`язання вчинити дії,

ВСТАНОВИВ:

Головне управління ДФС у Вінницькій області звернулося з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю Вог-Рітейл про зупинення видаткових операцій на рахунках шляхом накладення арешту на кошти та інші цінності такого платника податків, що знаходяться в банку, заборону відчуження рухомого та нерухомого майна, зобов`язання допустити податкового керуючого до опису майна у податкову заставу.

Ухвалою Волинського окружного адміністративного суду від 24.05.2019 закрито провадження у справі.

Постановою Восьмого апеляційного адміністративного суду від 22.07.2019 ухвалу Волинського окружного адміністративного суду від 24.05.2019 у справі №140/375/19 скасовано і направлено справу для продовження розгляду до суду першої інстанції.

16.08.2019 року вказана справа надійшла до Волинського окружного адміністративного суду та за результатами повторного автоматизованого розподілу справи визначено головуючого суддю для її розгляду ОСОБА_1 .

Ухвалою суду від 21.08.2019 прийнято до провадження дану адміністративну справ та ухвалено розгляду справи здійснювати за правилами загального позовного провадження.

11.09.2019 на адресу суду надійшло клопотання представника позивача про заміну позивача правонаступником Головним управління ДПС у Вінницькій області, оскільки станом на 05.09.2019 повноваження ГУ ДФС у Вінницькій області передані іншій юридичній особі, а саме Головному управлінню ДПС у Вінницькій області.

В підготовчому засіданні 09.10.2019 року представник відповідача не заперечив проти заміни позивача на його правонаступника.

Представник позивача в підготовче засідання не прибув, подав клопотання про розгляд справи в письмовому провадженні, позовні вимоги підтримує в повному обсязі.

Заслухавши думку представника відповідача, суд дійшов висновку про необхідність заміни позивача його правонаступником, з огляду на таке.

Відповідно до частини першої статті 52 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії судового процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов`язкові для особи, яку він замінив.

Пунктами 1, 2 постанови Кабінету Міністрів України від 18.12.2018 №1200 Про утворення Державної податкової служби України та Державної митної служби України утворено Державну податкову службу України та Державну митну службу України, реорганізувавши Державну фіскальну службу шляхом поділу, установлено, що Державна податкова служба та Державна митна служба є правонаступниками майна, прав та обов`язків реорганізованої Державної фіскальної служби у відповідних сферах діяльності.

Відповідно до пунктів 1 - 4 постанови Кабінету Міністрів України від 19.06.2019 №537 Про утворення територіальних органів Державної податкової служби утворено як юридичні особи публічного права територіальні органи Державної податкової служби за переліком згідно з додатком 1. Реорганізовано деякі територіальні органи Державної фіскальної служби шляхом їх приєднання до відповідних територіальних органів Державної податкової служби за переліком згідно з додатком 2. Установлено, що територіальні органи Державної фіскальної служби, які реорганізуються, продовжують здійснювати свої повноваження до передачі таких повноважень територіальним органам Державної податкової служби та центрального органу виконавчої влади, на який покладається обов`язок забезпечення запобігання, виявлення, припинення, розслідування та розкриття кримінальних правопорушень, об`єктом яких є фінансові інтереси держави та/або місцевого самоврядування, що віднесені до його підслідності відповідно до Кримінального процесуального кодексу України. Визначено територіальні органи Державної податкової служби правонаступниками майна, прав та обов`язків територіальних органів Державної фіскальної служби, що реорганізуються згідно з пунктом 2 цієї постанови, у відповідних сферах діяльності. Додатком 1 до вказаної постанови передбачено утворення Головного управління ДПС у Вінницькій області, а згідно із додатком 2 до цієї ж постанови Головне управління ДФС у Вінницькій області визначено як територіальний орган ДФС, який реорганізується шляхом приєднання до територіального органу ДПС - Головного управління ДПС у Вінницькій області.

Наказом Державної податкової служби України від 12.07.2019 №14 Про затвердження положень про територіальні органи ДПС затверджено Положення про Головне управління ДПС у Вінницькій, пунктом 1 якого передбачено, що ГУ ДПС є правонаступником усіх прав та обов`язків ГУ ДФС у Вінницькій області.

Згідно із наказом ГУ ДПС у Вінницькій області від 29.08.2019 №7 Про початок діяльності Головного управління ДПС у Вінницькій області розпочато виконання ГУ ДПС у Вінницькій області функцій і повноважень ГУ ДФС у Вінницькій області, що припиняється, з реалізації державної податкової політики, державної політики з адміністрування єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування (далі - єдиний внесок), державної політики у сфері боротьби з правопорушеннями під час застосування податкового законодавства, а також законодавства з питань сплати єдиного внеску та законодавства з інших питань, контроль за дотриманням якого покладено на ГУ ДПС в області наказом ДПС від 12.07.2019 №14 Про затвердження положень про територіальні органи ДПС .

Відтак, оскільки з 29.08.2019 розпочато виконання ГУ ДПС у Вінницькій області функцій і повноважень ГУ ДФС у Вінницькій області, що припиняється, з реалізації державної податкової політики, тому суд дійшов висновку про необхідність заміни відповідача ГУ ДФС у Вінницькій області на ГУ ДПС у Вінницькій області у зв`язку із функціональним правонаступництвом.

Керуючись статтями 52, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

Клопотання представника Головного управління ДФС у Вінницькій області про заміну позивача у справі задовольнити.

У справі за адміністративним позовом Головного управління ДФС у Вінницькій області до Товариства з обмеженою відповідальністю Вог-Рітейл про зобов`язання вчинити дії замінити позивача на правонаступника - Головне управління ДПС у Вінницькій області.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її проголошення.

Ухвала суду може бути оскаржена шляхом подання апеляційної скарги до Восьмого апеляційного адміністративного суду через Волинський окружний адміністративний суд протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Головуючий-суддя Н.Б.Плахтій

Ухвала в повному обсязі складена 10 жовтня 2019 року.

Дата ухвалення рішення09.10.2019
Оприлюднено11.10.2019
Номер документу84851303
СудочинствоАдміністративне
Сутьзобов`язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —140/375/19

Ухвала від 04.02.2020

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Пліш Михайло Антонович

Ухвала від 14.01.2020

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Пліш Михайло Антонович

Ухвала від 21.11.2019

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Гімон М.М.

Ухвала від 19.11.2019

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Довга Ольга Іванівна

Рішення від 04.11.2019

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Плахтій Наталія Борисівна

Ухвала від 28.10.2019

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Плахтій Наталія Борисівна

Ухвала від 09.10.2019

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Плахтій Наталія Борисівна

Ухвала від 09.10.2019

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Плахтій Наталія Борисівна

Ухвала від 09.10.2019

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Плахтій Наталія Борисівна

Ухвала від 09.10.2019

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Плахтій Наталія Борисівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні