Постанова
від 07.10.2010 по справі 1-40/11
КІРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КІРОВОГРАДА

Справа № 1-40/11

Номер провадження -

П О С Т А Н О В А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

07 жовтня 2010 року Кіровський районний суд м. Кіровограда у складі:

головуючого судді Поступайла В.В.,

при секретарі Уманенко Н.С.,

з участю прокурора Лебедєвої Р.С.,

потерпілого ОСОБА_1 ,

захисника Кучмара С.В.,

підсудного ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Кіровограді кримінальну справу про обвинувачення

ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , - у вчиненні злочину, передбаченого ч.І ст.122 КК України

ВСТАНОВИВ:

Органами досудового слідства ОСОБА_2 обвинувачується у заподіянні умисного середньої тяжкості тілесного ушкодження ОСОБА_1 , яке мало місце 02.01.2010 року о 19 год. 30 хв. у ході бійки, яка виникла на другому поверсі під`їзду №2 АДРЕСА_1 АДРЕСА_2 .

Допитаний у якості підсудного ОСОБА_2 вину у вчиненні злочину не визнав та показав суду, що з потерпілим раніше не знайомий, у ході конфлікту, який виник із причини того, що він намагався виховувати сина потерпілого, який неправильно вів себе у під`їзді, він не наносив удар потерпілому по ногах, а в ході боротьби вони обидва впали на площадку та від цього потерпілий не міг отримати перелом ноги.

Згідно з показаннями потерпілого ОСОБА_1 у той вечір син повідомив про те, що підсудний наносив йому удари , коли син перебував на площадці у під`їзді, тому він вирішив з`ясувати причини побиття сина. Коли на площадку вийшов підсудний то на його запитання для чого він наносив тілесні ушкодження сину, той повідомив, що у цілях профілактики та перевиховання. Під час бесіди зав`язалася бійка, у ході якої підсудний схопив його за іпию рукою та пригнув, при цьому наносив удари кулаком у область живота та бив ногою по його нозі, від чого він відчув різкий біль, запаморочення і. присів на ліву ногу, яку зігнув під себе. Права нога була вивернута у нижній частині. Підсудний залишив його та повернувся у свою квартиру.

У судовому засіданні під час розгляду справи прокурор заявила клопотання щодо дорученням органам досудового слідства відповідно до ст.315-1 КПК України проведення відтворення обстановки та обставин події за участю потерпілого, підсудного та судово-медичного експерта з застосуванням фотозйомки з' метою перевірки показів підсудного ОСОБА_2 та потерпілого ОСОБА_1 , а також з`ясування можливості отримання виявлених у потерпілого згідно з висновком судово-медичної експертизи №320 від 17.03.2010 року тілесних ушкоджень за обставин, які вказує останній, та про доручення органу досудового слідства призначення додаткової судово-медичної експертизи з вказаних питань.

Заслухавши думку потерпілого ОСОБА_1 , підсудного ОСОБА_2 та його захисника, які підтримали заявлене клопотання та погодилися на проведення відтвореннян обстановки та обставин події за їх участі, однак заперечували проти доручення органам досудового слідства призначення додаткової судово-медичної експертизи, суд вважає, що воно підлягає частковому задоволенню з таких підстав.

1

Під ч& судового слідства у справі з метою перевірки показань підсудного ОСОБА_2 та потерпілого ОСОБА_1 виникла необхідність у проведенні відтворення обстановки та обставин події з участю підсудного, потерпілого та судово-медичного експерта, у ході якого необхідно детально встановити обставини події на місці, та у присутності судово-медичного експерта з`ясувати можливий механізм утворення тілесних ушкоджень у потерпілого ОСОБА_1

Оскілки із врахуванням специфіки та особливостей судового процесу, суд не в змозі виконати відтворення обстановки та обставин події самостійно, суд вважає за необхідне згідно ст.315-1 КПК України доручити проведення вказаних слідчих дій органу, який проводив розслідування по справі.

Підстав відповідно до ст.315-1 КПК України щодо надання доручення органу досудового слідства по проведенню додаткової судово-медичної експертизи за результатами відтворення обстановки та обставин події не вбачається, оскільки вказану процесуальну дію суд може виконати самостійно.

На підставі викладеного, керуючись ст. 315-1 КПК України, суд,

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання прокурора задовольнити частково.

Доручити начальникові слідчого відділу Кіровського ВМ КМВ УМВС України в Кіровоградській області з метою перевірки показань підсудного та потерпілого, встановлення механізму утворення тілесних ушкоджень у потерпілого на місці їх спричинення, організувати і провести з застосуванням фотозйомки відтворення обстановки та обставин події за участю підсудного ОСОБА_2 , потерпілого ОСОБА_1 та судово-медичного експерта.

Викладені слідчі дії оформити згідно з вимогами ст.315-1 КПК України відповідними протоколами та матеріали виконаного судового доручення направити до Кіровського районного суду м. Кіровограда у строк до 01.11.2010 року.

Копію постанови для виконання направити начальникові слідчого відділу Кіровського ВМ КМВ УМВС України в Кіровоградській області та для організації контролю за виконанням прокуророві Кіровського району м. Кіровограда.

Суддя Кіровського районного суду м.Кіровограда В. В. Поступайло

Дата ухвалення рішення07.10.2010
Оприлюднено16.10.2019
Номер документу84924265
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —1-40/11

Ухвала від 07.12.2020

Кримінальне

Балтський районний суд Одеської області

Мясківська І. М.

Ухвала від 17.11.2020

Кримінальне

Святошинський районний суд міста Києва

Ясельський А. М.

Ухвала від 17.06.2020

Кримінальне

Святошинський районний суд міста Києва

Ясельський А. М.

Ухвала від 17.06.2020

Кримінальне

Святошинський районний суд міста Києва

Ясельський А. М.

Ухвала від 17.06.2020

Кримінальне

Святошинський районний суд міста Києва

Ясельський А. М.

Постанова від 02.03.2011

Кримінальне

Першотравневий районний суд Донецької області

Скудін В. Є.

Постанова від 02.03.2011

Кримінальне

Першотравневий районний суд Донецької області

Скудін В. Є.

Постанова від 23.11.2010

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Поступайло В. В.

Постанова від 07.10.2010

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Поступайло В. В.

Постанова від 14.07.2010

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Поступайло В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні