Ухвала
від 15.10.2019 по справі 14/5007/1366-б/12
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

Господарський суд

Житомирської області


10002, м. Житомир, майдан Путятинський, 3/65, тел. (0412) 48-16-20,

E-mail: inbox@zt.arbitr.gov.ua, http://zt.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

Від "15" жовтня 2019 р. м. Житомир Справа № 14/5007/1366-Б/12

Господарський суд Житомирської області у складі судді Костриці О.О., розглянувши у відкритому судовому засіданні справу №14/5007/1366-Б/12 за заявою Управління Пенсійного фонду України в Овруцькому районі Житомирської області (м.Овруч, Житомирська область) та Овруцької міжрайонної державної податкової інспекції Житомирської області Державної податкової служби (м. Овруч, Житомирська область) до боржника Обслуговуючого підприємства "Комунальник" (смт.Першотравневе, Овруцький район, Житомирська область) про банкрутство, -

за участю учасників судового процесу:

- від кредиторів: Менський В.В. - представник Головного управління ДФС у Житомирській області (довіреність №14110/5/06-30-10-05 від 24.09.2019);

- від боржника: Ігнатів О.Л. - ліквідатор,-

ВСТАНОВИВ:

у провадженні Господарського суду Житомирської області перебуває справа №14/5007/1366-Б/12 про банкрутство Обслуговуючого підприємства "Комунальник".

Ухвалою господарського суду від 13.08.2019 призначено наступне судове засідання на 15.10.2019 о 10:00 год.

10.10.2019 на електронну пошту суду надійшло клопотання ліквідатора банкрута Ігнатіва О.Л. від 10.10.2019 про продовження строку ліквідаційної процедури Обслуговуючого підприємства "Комунальник" на два місяці.

11.10.2019 до суду від ліквідатора банкрута Ігнатіва О.Л. надійшов супровідний лист від 08.10.2019 № 23 з доданими документами.

У судовому засіданні ліквідатором банкрута Ігнатівим О.Л. повідомлено про хід ліквідаційної процедури Обслуговуючого підприємства "Комунальник". Пояснено, що 17.09.2019 прийнято документи та печатку Обслуговуючого підприємства "Комунальник" від колишнього ліквідатора банкрута Ярмоли О.Ю., що підтверджується відповідними актами прийому - передачі. До Державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань внесено запис про ОСОБА_1 як ліквідатора Обслуговуючого підприємства "Комунальник". Активи Обслуговуючого підприємства "Комунальник" станом на дату судового засідання не виявлено. Ліквідатором банкрута подано до суду заяву про покладення субсидіарної відповідальності на Першотравневу селищну раду, яку ухвалою господарського суду від 04.10.2019 залишено без руху.

У судовому засіданні розглядалось клопотання ліквідатора банкрута Ігнатіва О.Л. від 10.10.2019 про продовження строку ліквідаційної процедури Обслуговуючого підприємства "Комунальник" на два місяці.

Ліквідатором банкрута Ігнатівим О.Л. підтримано у повному обсязі клопотання від 10.10.2019 про продовження строку ліквідаційної процедури Обслуговуючого підприємства "Комунальник" на два місяці у зв`язку з не завершенням станом на дату судового засідання вчинення всіх заходів, які слід здійснити у ліквідаційній процедурі банкрута.

Представником Головного управління ДФС у Житомирській області зазначено про необхідність залишення без розгляду клопотання ліквідатора банкрута Ігнатіва О.Л.

Дослідивши матеріали справи, всебічно і повно з`ясувавши фактичні обставини, на яких ґрунтується клопотання, господарський суд вважає за необхідне зазначити наступне.

Відповідно до частини 1 статті 37 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (далі - Закон про банкрутство) у випадках, передбачених цим Законом, господарський суд у судовому засіданні за участю сторін приймає постанову про визнання боржника банкрутом і відкриває ліквідаційну процедуру строком на дванадцять місяців.

Постановою господарського суду від 18.07.2013 визнано банкрутом Обслуговуюче підприємство "Комунальник"; відкрито ліквідаційну процедуру Обслуговуючого підприємства "Комунальник" строком на 12 місяців до 18.07.2014.

Отже, станом на день розгляду справи строк ліквідаційної процедури банкрута закінчився, проте ліквідація банкрута не завершена.

Разом з тим, Закон про банкрутство не містить положень щодо можливості продовження строку ліквідаційної процедури у випадку її закінчення. Подальше продовження ліквідаційної процедури у будь-якому випадку є порушенням вимог Закону про банкрутство незалежно від наявності підстав, які зумовлюють необхідність такого продовження.

З огляду на викладене, суд ухвалив протокольну ухвалу: відмовити у задоволенні клопотання ліквідатора банкрута Ігнатіва О.Л. від 10.10.2019 про продовження строку ліквідаційної процедури Обслуговуючого підприємства "Комунальник" на два місяці.

При цьому, господарський суд вважає за необхідне зазначити, що згідно з частиною 3 статті 40 Закону про банкрутство ліквідатор (ліквідаційна комісія) виконує свої повноваження до завершення ліквідаційної процедури в порядку, встановленому цим Законом та іншими нормативно-правовими актами. Відповідно до частини 7 статті 46 Закону про банкрутство ліквідатор виконує свої повноваження до внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців запису про припинення юридичної особи - банкрута.

Тобто, відмова судом у продовженні строку ліквідаційної процедури не означає її завершення, як і не означає припинення повноважень ліквідатора, передбачених цим Законом.

Тому у разі, якщо строки ліквідаційної процедури вже закінчились, а ліквідатор не вчинив з об`єктивних причин всіх передбачених Законом про банкрутство дій, він виконує свої повноваження до завершення ліквідаційної процедури.

З матеріалів справи судом встановлено, що ухвалою господарського суду від 13.08.2019 призначено ліквідатором Обслуговуючого підприємства "Комунальник" арбітражного керуючого Ігнатіва О.Л.

Відповідно до відомостей Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань щодо Обслуговуючого підприємства "Комунальник" головою комісії з припинення або ліквідатором підприємства є ОСОБА_2 О.Л., підписантом - Ярмола О.Ю., керівником - Ярмола О.Ю.

Таким чином, станом на дату судового засідання на виконання ухвали Господарського суду Житомирської області від 13.08.2019 у справі № 14/5007/1366-Б/12 внесено до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань запис про ОСОБА_1 як ліквідатора Обслуговуючого підприємства "Комунальник". Записи про Ігнатіва О.Л. як керівника банкрута та підписанта до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань станом на дату судового засідання не внесено.

Згідно з частиною 2 статті 41 Закону про банкрутство ліквідатор з дня свого призначення здійснює такі повноваження, зокрема, виконує повноваження керівника (органів управління) банкрута; очолює ліквідаційну комісію та формує ліквідаційну масу; здійснює інші повноваження, передбачені цим Законом.

Отже, виключно ліквідатор банкрута є керівником такого підприємства та підписантом, відомості про що на підставі судового рішення та заяви ліквідатора мають бути внесені до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

За викладених обставин, господарський суд вважає за необхідне звернути увагу Овруцької районної державної адміністрації Житомирської області, що у разі звернення з відповідною заявою ліквідатора Обслуговуючого підприємства "Комунальник" Ігнатіва О.Л. згідно норм чинного законодавства на підставі судового рішення (даної ухвали) - підлягають внесенню до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань записи про ліквідатора Обслуговуючого підприємства "Комунальник" (11114, Житомирська область, Овруцький район, селище міського типу Першотравневе, вул. Шевченка,буд. 6А; ідентифікаційний код 31277318) арбітражного керуючого Ігнатіва О.Л. (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) № 224 від 12.03.2013; адреса: АДРЕСА_1 - АДРЕСА_2 , вул. Шубинця, 29; ідентифікаційний номер НОМЕР_1 ) як керівника юридичної особи; особу, уповноважену представляти юридичну особу у правовідносинах з третіми особами; особу, яка має право вчиняти від імені юридичної особи дії без довіреності, у тому числі підписувати договори.

Дослідивши матеріали справи, господарський суд вважає за необхідне призначити наступне судове засідання.

Керуючись статтями 37-48 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", статтями 234, 235 Господарського процесуального кодексу України,-

УХВАЛИВ:

1. Відмовити у задоволенні клопотання ліквідатора банкрута Ігнатіва О.Л. від 10.10.2019 про продовження строку ліквідаційної процедури Обслуговуючого підприємства "Комунальник" на два місяці.

2. Призначити наступне судове засідання на "26" листопада 2019 р. о 12:00 год, в приміщенні Господарського суду Житомирської області, зал судових засідань № 407.

3. Овруцькій районній державній адміністрації Житомирської області у разі звернення з відповідною заявою ліквідатора Обслуговуючого підприємства "Комунальник" Ігнатів О.Л. внести до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань записи про ліквідатора Обслуговуючого підприємства "Комунальник" (11114, Житомирська область, Овруцький район, селище міського типу Першотравневе, вул. Шевченка,буд. 6А; ідентифікаційний код 31277318) арбітражного керуючого Ігнатіва Олексу Любомировича (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) № 224 від 12.03.2013; адреса: АДРЕСА_2 , АДРЕСА_3 . Шубинця, 29; ідентифікаційний номер НОМЕР_1 ) як керівника юридичної особи; особу, уповноважену представляти юридичну особу у правовідносинах з третіми особами; особу, яка має право вчиняти від імені юридичної особи дії без довіреності, у тому числі підписувати договори.

4. Ліквідатору банкрута арбітражному керуючому Ігнатіву О.Л. надати суду в термін до 19.11.2019:

- витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань з внесеними до нього відомостями щодо ліквідатора боржника арбітражного керуючого Ігнатіва О.Л. як керівника та підписанта;

- відповідь ВДВС Овруцького РУЮ на лист щодо погашення заборгованості з виплати заробітної плати;

- докази реалізації, зняття з обліку та/або списання автомобілів, зареєстрованих за банкрутом;

- докази реалізації нежилого приміщення для газобалонних установок;

- докази відсутності у банкрута на праві власності чи повного господарського відання активів, зокрема, відповідні офіційні документи Міністерства економічного розвитку та торгівлі України (щодо об`єктів інтелектуальної власності згідно відомостей веб-сайту), Морської адміністрації, Державної авіаційної служби України (згідно відомостей веб-сайту);

- докази виявлення та передачі до архівної установи документів банкрута, які відповідно до нормативно-правових актів підлягають обов`язковому зберіганню, зокрема, згідно переліку видів документів, пов`язаних із забезпеченням соціального захисту громадян, що мають надходити до архівних установ у разі ліквідації підприємств, установ, організацій, які не належать до джерел формування Національного архівного фонду, затвердженого наказом Міністерства юстиції України 14.03.2013 №430/5, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 18.03.2013 за №428/22960;

- за результатами проведеної роботи, згідно зі статтею 46 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", подати ліквідаційний баланс, звіт про проведену роботу та інші матеріали, що свідчать про виконання ліквідатором покладених на нього обов`язків (докази, що свідчать про відсутність ліквідаційної маси; реєстр вимог кредиторів з зазначенням сум, які є неможливими до погашення; пояснювальну записку ліквідатора до ліквідаційного балансу).

Повідомити учасників провадження у справі про банкрутство про дату, час та місце слухання справи, шляхом надіслання на їхню адресу копії даної ухвали, для забезпечення участі у судовому засіданні.

Ухвала господарського суду набирає законної сили 15.10.2019 та не підлягає оскарженню.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається: http://court.gov.ua/fair/sud5007/

Суддя Костриця О.О.

СудГосподарський суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення15.10.2019
Оприлюднено16.10.2019
Номер документу84943099
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —14/5007/1366-б/12

Ухвала від 30.07.2020

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 30.07.2020

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 30.07.2020

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 30.07.2020

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 23.06.2020

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 15.05.2020

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 12.05.2020

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 17.03.2020

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 17.03.2020

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Рішення від 18.02.2020

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні