Ухвала
від 18.10.2019 по справі 640/12324/19
ШОСТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ШОСТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД Справа № 640/12324/19

УХВАЛА

18 жовтня 2019 року м. Київ

Колегія суддів Шостого апеляційного адміністративного суду у складі судді-доповідача Мельничука В.П. та суддів Лічевецького І.О., Костюк Л.О. перевіривши на відповідність вимогам ст.ст. 295, 296 КАС України апеляційну скаргу Переяслав-Хмельницької міської ради Київської області на ухвалу судді Окружного адміністративного суду м. Києва від 04 вересня 2019 року у справі за позовом Переяслав-Хмельницької міської ради Київської області до Державної архітектурно-будівельної інспекції України про визнання протиправною бездіяльності та зобов`язання вчинити певні дії, -

ВСТАНОВИЛА:

Ухвалою судді Окружного адміністративного суду м. Києва від 04 вересня 2019 року відмовлено у задоволенні клопотання Переяслав-Хмельницької міської ради Київської області про поновлення строку звернення до суду.

Повернуто позовну заяву Переяслав-Хмельницької міської ради Київської області.

Не погоджуючись з таким судовим рішенням Переяслав-Хмельницька міська рада Київської області подала апеляційну скаргу, в якій просить прийняти апеляційну скаргу до розгляду.

Зарахування судового збору до спеціального фонду Державного бюджету України перевірено.

Як вбачається з матеріалів справи 04 вересня 2019 року судом першої інстанції ухвалено зазначене вище рішення.

Копію зазначеного судового рішення позивач отримав 13 вересня 2019 року, що підтверджується рекомендованим повідомленням про вручення поштового відправлення, яке наявна в матеріалах справи.

Апеляційну скаргу Переяслав-Хмельницька міська рада Київської області подала до суду першої інстанції 27 вересня 2019 року, тобто після закінчення строку на апеляційне оскарження.

При цьому вказаною особою заявлено клопотання про поновлення строку на апеляційне оскарження. Враховуючи, що оскаржуване рішення загальним відділом Переяслав-Хмельницької міської ради Київської області було зареєстровано 18 вересня 2019 року, просить визнати поважними причини пропуску строку та поновити строк на апеляційне оскарження ухвали судді Окружного адміністративного суду м. Києва від 04 вересня 2019 року.

Відповідно до п. 2 ч. 2 ст. 295 КАС України учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, на ухвалу суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Враховуючи викладене, колегія суддів дійшла висновку про визнання зазначених Переяслав-Хмельницькою міською радою Київської області підстав для поновлення строку апеляційного оскарження поважними.

Відповідно до частини третьої ст. 296 Кодексу адміністративного судочинства України, апеляційна скарга може містити клопотання особи про розгляд справи за її участі. За відсутності такого клопотання вважається, що особа не бажає брати участі у судовому засіданні суду апеляційної інстанції.

Згідно з частиною першою ст. 311 Кодексу адміністративного судочинства України апеляційні скарги розглядаються без повідомлення учасників справи (в порядку письмового провадження) у разі подання апеляційної скарги на рішення суду першої інстанції, які ухвалені в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін.

Перевіривши матеріали справи та апеляційну скаргу, колегія суддів вважає за необхідне апеляційний розгляд даної справи призначити розгляду в порядку письмового провадження.

Враховуючи наведене та керуючись ст.ст. 30, 288, 311, 321, 325, 328 КАС України, колегія суддів,-

У Х В А Л И Л А:

Клопотання Переяслав-Хмельницької міської ради Київської області про поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження ухвали судді Окружного адміністративного суду м. Києва від 04 вересня 2019 року - задовольнити.

Поновити строк на апеляційне оскарження ухвали судді Окружного адміністративного суду м. Києва від 04 вересня 2019 року.

Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою Переяслав-Хмельницької міської ради Київської області на ухвалу судді Окружного адміністративного суду м. Києва від 04 вересня 2019 року у справі за позовом Переяслав-Хмельницької міської ради Київської області до Державної архітектурно-будівельної інспекції України про визнання протиправною бездіяльності та зобов`язання вчинити певні дії.

Встановити строк до 07 листопада 2019 року , протягом якого відповідач може подати відзив на апеляційну скаргу.

Виконано всі необхідні дії, пов`язані з підготовкою справи до апеляційного розгляду.

Призначити справу за позовом Переяслав-Хмельницької міської ради Київської області до Державної архітектурно-будівельної інспекції України про визнання протиправною бездіяльності та зобов`язання вчинити певні дії до розгляду в порядку письмового провадження.

Розглянути справу без повідомлення учасників справи (в порядку письмового провадження) з 14 листопада 2019 року .

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддями та не може бути оскаржена в касаційному порядку.

Суддя-доповідач: В.П. Мельничук

Судді: І.О. Лічевецький

Л.О. Костюк

СудШостий апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення18.10.2019
Оприлюднено21.10.2019
Номер документу85034991
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —640/12324/19

Постанова від 17.09.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Берназюк Я.О.

Ухвала від 16.09.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Берназюк Я.О.

Ухвала від 10.01.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Берназюк Я.О.

Постанова від 22.11.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Мельничук Володимир Петрович

Ухвала від 18.10.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Мельничук Володимир Петрович

Ухвала від 04.09.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Каракашьян С.К.

Ухвала від 23.07.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Каракашьян С.К.

Ухвала від 12.07.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Каракашьян С.К.

Ухвала від 27.06.2019

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Зуб Г. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні