Ухвала
від 21.10.2019 по справі 440/2371/19
ДРУГИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

21 жовтня 2019 р. м. ХарківСправа № 440/2371/19 Другий апеляційний адміністративний суд у складі колегії:

судді-доповідача - Гуцала М.І.,

суддів Бенедик А.П. , Донець Л.О. ,

розглянувши можливість відкриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою Громадської організації "Футбольний клуб"Гірник-Спорт" на рішення Полтавського окружного адміністративного суду від 29.08.2019 року по справі № 440/2371/19

за позовом Полтавського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів

до Громадської організації "Футбольний клуб"Гірник-Спорт"

про стягнення адміністративно-господарських санкцій та пені,

ВСТАНОВИВ:

Рішенням Полтавського окружного адміністративного суду від 29.08.2019 року задоволено позов Полтавського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів до Громадської організації "Футбольний клуб"Гірник-Спорт" про стягнення адміністративно-господарських санкцій та пені.

На зазначене рішення суду від імені Громадської організації "Футбольний клуб"Гірник-Спорт" адвокатом Долею Галиною Олександрівною подано апеляційну скаргу.

Перевіривши апеляційну скаргу, суд дійшов висновку, що зазначена апеляційна скарга підлягає поверненню, з огляду на наступне.

Відповідно до частини третьої статті 3 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України ), провадження в адміністративних справах здійснюється відповідно до закону, чинного на час вчинення окремої процесуальної дії, розгляду і вирішення справи.

Згідно з пунктом 1 частини четвертої статті 298 КАС України , апеляційна скарга не приймається до розгляду і повертається судом апеляційної інстанції, якщо апеляційна скарга подана особою, яка не має адміністративної процесуальної дієздатності, не підписана, або підписана особою, яка не має права її підписувати, або особою, посадове становище якої не зазначено.

Відповідно до частини першої статті 55 КАС України , сторона, третя особа в адміністративній справі, а також особа, якій законом надано право звертатися до суду в інтересах іншої особи, може брати участь у судовому процесі особисто (самопредставництво) та (або) через представника.

Статтею 59 КАС України визначено документи, що підтверджують повноваження представників.

Згідно п.п. 1-2 ч. 1 вищевказаної статті КАС України , повноваження представників сторін та інших учасників справи мають бути підтверджені такими документами: довіреністю фізичної або юридичної особи.

Довіреність фізичної особи повинна бути посвідчена нотаріально або, у визначених законом випадках, іншою особою. У разі задоволення заявленого клопотання щодо посвідчення довіреності фізичної особи на ведення справи, що розглядається, суд без виходу до нарадчої кімнати постановляє ухвалу, яка заноситься секретарем судового засідання до протоколу судового засідання, а сама довіреність або засвідчена підписом судді копія з неї приєднується до справи. Довіреність фізичної особи, за зверненням якої прийнято рішення про надання їй безоплатної вторинної правничої допомоги, може бути посвідчена посадовою особою органу (установи), який прийняв таке рішення.

Повноваження адвоката як представника підтверджуються довіреністю або ордером, виданим відповідно до Закону України "Про адвокатуру і адвокатську діяльність" (ч. 4 ст. 59 КАС України ).

Відповідно до частини першої статті 26 Закону України Про адвокатуру та адвокатську діяльність , адвокатська діяльність здійснюється на підставі договору про надання правової допомоги. Документами, що посвідчують повноваження адвоката на надання правової допомоги, можуть бути: 1) договір про надання правової допомоги; 2) довіреність; 3) ордер; 4) доручення органу (установи), уповноваженого законом на надання безоплатної правової допомоги.

Апеляційна скарга від імені Громадської організації Футбольний клуб Гірник-Спорт підписана адвокатом Долею Галиною Олександрівною.

В апеляційній скарзі адвокатом зазначено, що оригінал довіреності є в матеріалах справи.

Згідно з наявної в матеріалах справи довіреності встановлено, що адвокат Доля Галина Олександрівна уповноважена Громадською організацією Футбольний клуб Гірник-Спорт оскаржувати рішення суду до апеляційної та касаційної інстанції. Довіреність видана без права передоручення повноважень іншим особам, на строк до моменту припинення надання правової допомоги та остаточного вирішення спору, питання на підставі зазначеного доручення, якщо його не буде скасовано раніше цього терміну в установленому порядку, або представництво за цією довіреністю не буде припинено з інших підстав, передбачених цивільним законодавством України.

Разом з тим, з матеріалів справи встановлено, що 27.09.2019 до суду Громадською організацією Футбольний клуб Гірник-Спорт за підписом Президента ГО ФК Гірник-Спорт ОСОБА_1 подано апеляційну скаргу.

Ухвалами Другого апеляційного адміністративного суду від 10.10.2019 відкрито апеляційне провадження у справі за апеляційною скаргою Громадської організації "Футбольний клуб"Гірник-Спорт" на рішення Полтавського окружного адміністративного суду від 29.08.2019 року по справі № 440/2371/19 за позовом Полтавського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів до Громадської організації "Футбольний клуб"Гірник-Спорт" про стягнення адміністративно-господарських санкцій та пені та призначено розгляд справи на 11.11.2019 на 13:30.

Крім того, в апеляційній скарзі Громадської організації Футбольний клуб Гірник-Спорт за підписом Президента ГО ФК Гірник-Спорт ОСОБА_1. зазначено, що відповідачем на дії - адвоката Долі Г.О. 25.09.2019 на адресу Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Полтавської області була надіслана скарга.

Також до суду апеляційної інстанції на електронну адресу надіслано від Громадської організації "Футбольний клуб"Гірник-Спорт" листа щодо припинення повноважень представника Громадської організації "Футбольний клуб "Гірник-Спорт" - адвоката Долі Галини Олександрівни за довіреністю в порядку ст. 60 КАС України, примірник якої долучено до матеріалів справи № 440/2371/19.

Згідно з пунктом 1 частини четвертої статті 298 Кодексу адміністративного судочинства України апеляційна скарга не приймається до розгляду і повертається судом апеляційної інстанції, якщо апеляційна скарга подана особою, яка не має адміністративної процесуальної дієздатності, не підписана, або підписана особою, яка не має права її підписувати, або особою, посадове становище якої не зазначено.

З огляду на вищезазначене, суд прийшов до висновку, що апеляційна скарга підлягає поверненню, оскільки її підписано особою, право якої на вчинення таких дій не підтверджено у встановленому законом порядку.

Керуючись ст. 298 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В:

Апеляційну скаргу від імені Громадської організації "Футбольний клуб"Гірник-Спорт" адвоката Долі Галини Олександрівни на рішення Полтавського окружного адміністративного суду від 29.08.2019 року по справі № 440/2371/19 за позовом Полтавського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів до Громадської організації "Футбольний клуб"Гірник-Спорт" про стягнення адміністративно-господарських санкцій та пені повернути скаржнику.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та може бути оскаржена у касаційному порядку протягом тридцяти днів, шляхом подачі касаційної скарги безпосередньо до Верховного Суду.

Суддя-доповідач (підпис)М.І. Гуцал Судді (підпис) (підпис)А.П. Бенедик Л.О. Донець

СудДругий апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення21.10.2019
Оприлюднено22.10.2019
Номер документу85054805
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —440/2371/19

Постанова від 24.03.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Стеценко С.Г.

Ухвала від 23.03.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Стеценко С.Г.

Ухвала від 18.12.2019

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Стеценко С.Г.

Постанова від 15.11.2019

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Гуцал М.І.

Ухвала від 21.10.2019

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Гуцал М.І.

Ухвала від 10.10.2019

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Гуцал М.І.

Ухвала від 10.10.2019

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Гуцал М.І.

Рішення від 29.08.2019

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Н.Ю. Алєксєєва

Ухвала від 08.07.2019

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Н.Ю. Алєксєєва

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні