Ухвала
від 23.10.2019 по справі 440/3042/19
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про зупинення провадження у справі

23 жовтня 2019 рокум. ПолтаваСправа № 440/3042/19

Полтавський окружний адміністративний суд колегією у складі:

головуючого судді - Алєксєєвої Н.Ю.,

суддів - Шевякова І.С. , Костенко Г.В. ,

за участю:

секретаря судового засідання - Панькіної А.С.,

позивача - ОСОБА_1

представника відповідача та третьої особи - Божка Р.О.,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні справу за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Полтавської міської ради, треті особи: Бюджетно-фінансове управління виконавчого комітету Полтавської міської ради, Виконавчий комітет Полтавської міської ради, Управління освіти виконавчого комітету Полтавської міської ради, Управління охорони здоров`я виконавчого комітету Полтавської міської ради, Управління культури виконавчого комітету Полтавської міської ради, Управління у справах сім`ї, молоді та спорту виконавчого комітету Полтавської міської ради, Управління житлово-комунального господарства виконавчого комітету Полтавської міської ради, Управління капітального будівництва виконавчого комітету Полтавської міської ради, Інспекція по контролю за благоустроєм, екологічним та санітарним станом міста, Управління з питань цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Полтавської міської ради, Управління майном комунальної власності міста, Новосанжарська районна рада, Диканська районна рада, Терешківська сільська рада, Щербанівська сільська рада, Полтавська обласна рада про визнання протиправним та скасування рішення, -

В С Т А Н О В И В :

14 серпня 2019 року позивач ОСОБА_1 звернувся до Полтавського окружного адміністративного суду з позовною заявою до Полтавської міської ради про визнання протиправним та скасування рішення позачергової двадцять шостої сесії Полтавської міської ради сьомого скликання від 5.08.2019 "Про внесення змін до показників міського бюджету на 2019 рік".

Ухвалою Полтавського окружного адміністративного суду від 19 серпня 2019 року прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження в адміністративній справі №440/3042/19, розгляд справи проводиться за правилами загального позовного провадження, призначено підготовче судове засідання на 10:00 год. 24 вересня 2019 року.

Ухвалою суду від 24 вересня 2019 року залучено до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача: Бюджетно-фінансове управління виконавчого комітету Полтавської міської ради, Виконавчий комітет Полтавської міської ради, Управління освіти виконавчого комітету Полтавської міської ради, Управління охорони здоров`я виконавчого комітету Полтавської міської ради, Управління культури виконавчого комітету Полтавської міської ради, Управління у справах сім`ї, молоді та спорту виконавчого комітету Полтавської міської ради, Управління житлово-комунального господарства виконавчого комітету Полтавської міської ради, Управління капітального будівництва виконавчого комітету Полтавської міської ради, Інспекція по контролю за благоустроєм, екологічним та санітарним станом міста, Управління з питань цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Полтавської міської ради, Управління майном комунальної власності міста, Новосанжарську районну раду, Диканську районну раду, Терешківську сільську раду, Щербанівську сільську раду, Полтавську обласну раду. Відкладено підготовче судове засідання на 10:00 год. 16 жовтня 2019 року.

Ухвалою суду від 07 жовтня 2019 року вирішено здійснювати розгляд справи колегією у складі трьох суддів.

16 жовтня 2019 року підготовче засідання не проведено у зв`язку з неможливістю створення колегії, так як, суддя Шевяков І.С. перебував на лікарняному з 15 жовтня 2019 року. Підготовче судове засідання призначено на 14:00 год. 23 жовтня 2019 року.

У підготовчому судовому засіданні 23 жовтня 2019 року позивачем було заявлено відвід судді Шевякову І.С.

Підставою заявленого відводу було твердження позивача про дружні відносини судді Полтавського окружного адміністративного суду Шевякова І.С. з головою Полтавського окружного адміністративного суду Удовіченком С .О. , який є сином ОСОБА_3 , лідера партії "Рідне місто". Надалі, позивач перерахував ряд рішень Полтавської міської ради, на його думку незаконних, які були прийняті за участю партії "Рідне місто". Крім того, позивач вказав на безпідставне, як на його думку, залучення значної кількості третіх осіб до участі у справі.

Відповідно до частини 4 статті 40 Кодексу адміністративного судочинства України, якщо суд доходить висновку про необґрунтованість заявленого відводу, він вирішує питання про зупинення провадження у справі. У цьому випадку вирішення питання про відвід здійснюється суддею, який не входить до складу суду, що розглядає справу, і визначається у порядку, встановленому частиною першою статті 31 цього Кодексу. Такому судді не може бути заявлений відвід.

У даній справі колегія суддів не вважає обґрунтованими твердження поданої заяви про відвід судді.

Враховуючи викладене та керуючись вищенаведеною нормою процесуального закону, суд зупиняє провадження у справі для передачі справи іншому судді, який не входить до складу суду, що розглядає справу у відповідності до частини першої статті 31 цього Кодексу, для вирішення питання про відвід судді.

На підставі викладеного, керуючись статтями 40, 242, 243, 246 Кодексу адміністративного судочинства України, -

У Х В А Л И В:

Провадження у справі за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Полтавської міської ради, треті особи: Бюджетно-фінансове управління виконавчого комітету Полтавської міської ради, Виконавчий комітет Полтавської міської ради, Управління освіти виконавчого комітету Полтавської міської ради, Управління охорони здоров`я виконавчого комітету Полтавської міської ради, Управління культури виконавчого комітету Полтавської міської ради, Управління у справах сім`ї, молоді та спорту виконавчого комітету Полтавської міської ради, Управління житлово-комунального господарства виконавчого комітету Полтавської міської ради, Управління капітального будівництва виконавчого комітету Полтавської міської ради, Інспекція по контролю за благоустроєм, екологічним та санітарним станом міста, Управління з питань цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Полтавської міської ради, Управління майном комунальної власності міста, Новосанжарська районна рада, Диканська районна рада, Терешківська сільська рада, Щербанівська сільська рада, Полтавська обласна рада про визнання протиправним та скасування рішення зупинити до вирішення заяви позивача про відвід судді.

Передати справу для вирішення заяви про відвід іншому складу суду у порядку, встановленому частиною 1 статті 31 Кодексу адміністративного судочинства України.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її проголошення.

Головуючий суддя Н.Ю. Алєксєєва суддя суддя І.С. Шевяков Г.В. Костенко

Дата ухвалення рішення23.10.2019
Оприлюднено24.10.2019
Номер документу85116740
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —440/3042/19

Рішення від 08.01.2020

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Н.Ю. Алєксєєва

Рішення від 09.01.2020

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Н.Ю. Алєксєєва

Ухвала від 05.12.2019

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Н.Ю. Алєксєєва

Ухвала від 07.11.2019

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Н.Ю. Алєксєєва

Ухвала від 25.10.2019

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

А.О. Чеснокова

Ухвала від 25.10.2019

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

А.О. Чеснокова

Ухвала від 23.10.2019

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Н.Ю. Алєксєєва

Ухвала від 07.10.2019

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Н.Ю. Алєксєєва

Ухвала від 24.09.2019

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Н.Ю. Алєксєєва

Ухвала від 24.09.2019

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Н.Ю. Алєксєєва

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні