Ухвала
від 24.10.2019 по справі 226/627/17
КРАСНОАРМІЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 226/627/19

Провадження № 1-в/235/284/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24 жовтня 2019 р. Красноармійський міськрайонний суд Донецької області у складі: головуючого - судді ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Покровськ в приміщенні суду, заяву ОСОБА_3 про заміну боржника у виконавчого провадженні та виправлення помилки у виконавчому листі,

ВСТАНОВИВ:

22жовтня 2019року доКрасноармійського міськрайонногосуду Донецькоїобласті надійшлазаява ОСОБА_3 ,в якійостання проситьзамінити боржникау виконавчомулисті,виданому Красноармійськимміськрайонним судомДонецької області30.07.2019р.по справі№ 1кп/235/646/18,відповідно доякого стягнутоз Мирноградськоїцентральної міськоїлікарні Донецькоїобласті наїї користьморальну шкодув розмірі500000грн.,завдану їйобвинуваченим ОСОБА_4 при виконанніним трудовихобов`язків зМирноградської центральноїміської лікарні,(кодЄДРПОУ 01990855,юридична адреса:85323м.Мирноград Донецькоїобласті,вул.Соборна,20),на Комунальненекомерційне підприємство«Мирноградська центральнаміська лікарня»Мирноградської міськоїради (кодЄДРПОУ 01990855,юридична адреса:85323м.Мирноград Донецькоїобласті,вул.Соборна,20),а такожвиправити помилкуу виконавчомулисті,а саме: зазначити дату її народження ІНФОРМАЦІЯ_1 , замість неправильної ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Заявлені вимоги мотивує тим, що рішенням Донецького апеляційного суду від 02.07.2019 р. було задоволено її цивільний позов у кримінальному провадженні за обвинуваченням ОСОБА_4 у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 140 КК України, та стягнуто з Мирноградської центральної міської лікарні на її користь моральну шкоду. На підставі зазначеного рішення суду їй 30.07.2019 р. було видано виконавчий лист щодо стягнення з Мирноградської центральної міської лікарні Донецької області на її користь моральну шкоду в розмірі 500 000 грн. (п`ятсот тисяч грн.), завдану їй обвинуваченим ОСОБА_4 при виконанні ним трудових обов`язків. Виконавчий лист було нею направлено для примусового виконання до Мирноградського міського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Донецькій області. Постановою державного виконавця від 07.08.2019 р. було відкрите виконавче провадження. Однак, постановою начальника Мирноградського міського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Донецькій області від 09.10.2019 р. було скасовано постанову державного виконавця від 07.08.2019 р. про відкриття виконавчого провадження, оскільки було встановлено, що 07.08.2019 р. державним виконавцем було винесено постанову про заміну (доповнення) реєстраційних даних, де змінено назву сторони виконавчого провадження (боржника) з Мирноградської центральної міської лікарні на Комунальне некомерційне підприємство «Мирноградська центральна міська лікарня» Мирноградської міської ради, на підставі рішення Мирноградської міської ради від 18.06.2019 p. № VII/61-9. При перевірці виконавчого провадження встановлено, що згідно даних Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань за кодом ЄДРПОУ боржника 01990855 внесено 27.06.2019 р. відомості про припинення юридичної особи Мирноградської центральної міської лікарні. Вказані дії державного виконавця визнані начальником відділу протиправними, відповідні постанови про відкриття виконавчого провадження та про заміну (доповнення) реєстраційних даних скасовані. Таким чином, виникла необхідність у заміні боржника у виконавчому листі. Крім того, у виконавчому листі, виданому Красноармійським міськрайонним судом Донецької області 30.07.2019 р., допущена помилка, а саме невірно зазначена її дата народження ІНФОРМАЦІЯ_2 замість правильної ІНФОРМАЦІЯ_1 . Таким чином, виникла необхідність у виправленні помилки у виконавчому листі.

Учасники кримінального провадження в судове засідання не з`явилися, про час та місце судового розгляду повідомлені в установленому законом порядку.

Суд визнав можливим розглянути справу за відсутності осіб, які не з`явилися, оскільки їх неявка не є перешкодою для вирішення питання про заміну сторони виконавчого провадження та виправлення помилки у виконавчому листі. Тому, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження, згідно ч. 4 ст. 107 КПК України не здійснювалось.

Дослідивши матеріали кримінального провадження, оцінивши наведені підстави для заміни сторони у виконавчому провадженні та виправлення помилки, суд приходить до наступного висновку.

Вироком Донецького апеляційного суду від 02.07.2019 р. було задоволено цивільний позов ОСОБА_3 у кримінальному провадженні за обвинуваченням ОСОБА_4 у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 140 КК України, та стягнуто з Мирноградської центральної міської лікарні Донецької області на користь потерпілої ОСОБА_3 моральну шкоду в розмірі 500000 грн., завдану їй обвинуваченим при виконанні ним трудових обов`язків.

На підставі даного вироку 30.07.2019 року Красноармійський міськрайонний суд Донецької області видав виконавчий лист, який було направлено до Мирноградського міського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Донецькій області.

Державним виконавцем у відповідності до вимог ст. 26 Закону України «Про виконавче провадження» 07.08.2019 року винесено постанову про відкриття виконавчого провадження, копії якої надіслано стягувану на надано боржнику особисто.

07.08.2019 року державним виконавцем винесено постанову про заміну (доповнення) реєстраціїних даних, де змінено назву сторони виконавчого провадження, (боржника) з Мирноградської центральної міської лікарні на Комунальне некомерційне підприємство «Мирноградська центральна міська лікарня» Мирноградської міської ради, на підставі рішення Мирноградської міської ради від 18.06.2019 року за №VІІ/61-9.

При перевірки виконавчого провадження начальником Мирноградського міського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Донецькій області ОСОБА_5 встановлено, що згідно Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань за кодом ЄДРПОУ боржника - 01990855, 27.06.2019 внесено відомості про припинення юридичної особи - Мирноградської центральної міської лікарні, внаслідок чого 09.10.2019 дії державного виконавця визнані такими, що здійсненні з порушенням вимог чинного законодавства, постанови про відкриття виконавчого провадження та про заміну реєстраційних даних скасовані, винесено повідомлення про повернення виконавчого документу стягувачу без прийняття до виконання на підставі п.5 ч.4 ст.4 Закону України «Про виконавче провадження»

Дійсно, на підставі рішення Мирноградської міської ради від 18.06.2019 р. № VII/61-9 «Про утворення Комунального некомерційного підприємства «Мирноградська центральна міська лікарня» Мирноградської міської ради» було утворено Комунальне некомерційне підприємство «Мирноградська центральна міська лікарня» Мирноградської міської ради в результаті перетворення Мирноградської центральної міської лікарні (код ЄДРПОУ 01990855) та затверджено його статут.

Відповідно до п. 1.2. Статуту Комунальне некомерційне підприємство «Мирноградська центральна міська лікарня» Мирноградської міської ради є правонаступником усього майна, всіх прав та обов`язків Мирноградської центральної міської лікарні.

Згідно з ч. 5 ст. 8 Закону України «Про виконавче провадження» у разі вибуття однієї із сторін державний виконавець з власної ініціативи або за заявою сторони, а також сама заінтересована сторона мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, обов`язкові тією мірою, якою вони були б обов`язковими для сторони, яку правонаступник замінив. Аналогічні положення містить ч. 1 ст. 378 ЦПК України.

Правонаступництво можливе на всіх стадіях виконавчого провадження з моменту відкриття виконавчого провадження до його закінчення. Підставою правонаступництва є відступлення права вимоги відповідно до положень глави 47 ЦК України.

Правонаступництвом у виконавчому провадженні є заміна однієї зі сторін (стягувача або боржника) з переходом прав його попередника до іншої особи, що раніше не брала участь у виконавчому провадженні.

За наведених вище обставин, суд прийшов до висновку про задоволення заяви ОСОБА_3 про заміну боржника у виконавчому провадженні - боржника Мирноградську центральну міську лікарню на правонаступника Комунальне некомерційне підприємство «Мирноградська центральна міська лікарня» Мирноградської міської ради.

Щодо вимоги заявника про виправлення помилки у виконавчому листі, то суд приходить до наступного висновку

Відповідно до статті 219 ЦПК України, суд може з власної ініціативи або за заявою осіб, які беруть участь у справі, виправити допущені у судовому рішенні описки чи арифметичні помилки.

Згідно з наявною у матеріалах справи копією паспорта громадянина України серії НОМЕР_1 , виданого Димитровським МВГУМВС України в Донецькій області, датою народження ОСОБА_3 є ІНФОРМАЦІЯ_3 . Проте, під час оформлення виконавчого листа за рішенням Донецького апеляційного суду від 02.07.2019 р. по справі №1кп/235/646/18, було допущено помилку в даті народження стягувача, а саме вказано дату ІНФОРМАЦІЯ_2 . З огляду на викладене, вбачається необхідність у виправленні допущеної у виконавчому листі помилки в даті народження стягувача.

На підставі викладеного, керуючись ст.197, 210, 219, 378 ЦПК України, ст.11, 512 ЦК України, Законом України Про виконавче провадження, суд, -

УХВАЛИВ:

Заяву ОСОБА_3 про заміну боржника у виконавчого провадженні та виправлення помилки у виконавчому листі задовольнити.

Замінити боржника у виконавчому листі, виданому Красноармійським міськрайонним судом 30.07.2019 р., по справі № 1кп/235/646/18, відповідно до якого стягнуто з Мирноградської центральної міської лікарні Донецької області на користь потерпілої ОСОБА_3 моральну шкоду в розмірі 500 000 грн. (п`ятсот тисяч грн.), завдану їй обвинуваченим ОСОБА_4 при виконанні ним трудових обов`язків:

з Мирноградської центральної міської лікарні, (код ЄДРПОУ 01990855, юридична адреса: 85323 м. Мирноград Донецької області, вул. Соборна, 20),

на Комунальне некомерційне підприємство «Мирноградська центральна міська лікарня» Мирноградської міської ради (код ЄДРПОУ 01990855, юридична адреса: 85323 м. Мирноград Донецької області, вул. Соборна, 20).

Виправити помилку у виконавчому листі, виданому Красноармійським міськрайонним судом 30.07.2019 р. по справі № 1кп/235/646/18, зазначивши дату народження стягувача ОСОБА_6 : ІНФОРМАЦІЯ_4 .

Ухвала може бути оскаржена до Донецького апеляційного суду через Красноармійський міськрайонний суд Донецької області шляхом подання апеляційної скарги протягом п`яти днів з дня її проголошення, а особам, які брали участь у справі, але не були присутні під час її проголошення - в той же строк з дня отримання копії ухвали.

Суддя:

Дата ухвалення рішення24.10.2019
Оприлюднено07.08.2023
Номер документу85168550
СудочинствоКримінальне
Сутьзаміну боржника у виконавчого провадженні та виправлення помилки у виконавчому листі

Судовий реєстр по справі —226/627/17

Постанова від 06.08.2020

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Матієк Тетяна Василівна

Ухвала від 19.05.2020

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Матієк Тетяна Василівна

Ухвала від 24.03.2020

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Матієк Тетяна Василівна

Ухвала від 24.03.2020

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Матієк Тетяна Василівна

Ухвала від 09.01.2020

Кримінальне

Донецький апеляційний суд

Шигірт Ф. С.

Ухвала від 09.01.2020

Кримінальне

Донецький апеляційний суд

Шигірт Ф. С.

Ухвала від 09.01.2020

Кримінальне

Донецький апеляційний суд

Шигірт Ф. С.

Ухвала від 26.12.2019

Кримінальне

Донецький апеляційний суд

Шигірт Ф. С.

Ухвала від 26.12.2019

Кримінальне

Донецький апеляційний суд

Шигірт Ф. С.

Ухвала від 23.12.2019

Кримінальне

Донецький апеляційний суд

Круподеря Д. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні