Ухвала
від 25.10.2019 по справі 472/27/19
ВЕСЕЛИНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 472/27/19

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про скасування заходів забезпечення позову

25.10.2019 смт Веселинове

Веселинівський районний суд Миколаївської області в складі:

головуючого судді - Тустановського А.О.,

за участю секретаря - Тарєлкіной Н.М.,

розглянувши заяву заступника прокурора Миколаївської області про скасування заходів забезпечення позову,

ВСТАНОВИВ:

До суду надійшла заява заступника прокурора Миколаївської області Божило С. про скасування заходів забезпечення позову у справі № 472/27/19 за позовом прокурора в інтересах держави до Головного управління Держгеокадастру в Миколаївській області, ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , про визнання незаконними та скасування наказів, скасування запису в Державному реєстрі речових прав, витребування земельної ділянки.

Заява обґрунтована тим, що з метою забезпечення виконання рішення суду ухвалою Веселинівського районного суду Миколаївської області від 21.02.2019 року вжито заходи забезпечення позову, зокрема, заборонено органам, які здійснюють реєстрацію речових прав на нерухоме майно, здійснювати будь-які дії щодо цієї земельної ділянки.

Рішенням Веселинівського районного суду Миколаївської області від 01.07.2019 року позовні вимоги прокурора задоволено, а вжиті заходи забезпечення позову не скасовані та продовжують діяти, внаслідок чого виконання рішення суду є неможливим.

Учасники справи в судове засідання не з`явились, про час та місце розгляду заяви повідомлені належним чином, причини неявки суду не відомі.

Суд дослідивши матеріали справи, приходить до наступних висновків.

Відповідно до ст. 158 ЦПК України, суд може скасувати заходи забезпечення позову з власної ініціативи або за вмотивованим клопотанням учасника справи.

Клопотання про скасування заходів забезпечення позову розглядається в судовому засіданні не пізніше п`яти днів з дня надходження його до суду.

За результатами розгляду клопотання про скасування заходів забезпечення позову, вжитих судом, постановляється ухвала.

У разі ухвалення судом рішення про задоволення позову заходи забезпечення позову продовжують діяти протягом дев`яноста днів з дня набрання вказаним рішенням законної сили або можуть бути скасовані за вмотивованим клопотанням учасника справи.

Враховуючи, що позовні вимоги задоволено, рішення набрало законної сили, однак виконанню рішення перешкоджають вжиті заходи забезпечення позову, суд приходить до висновку, що заява про скасування заходів забезпечення позову підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст. 158 ЦПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Заяву заступника прокурора Миколаївської області Божило С. про скасування заходів забезпечення позову задовольнити повністю.

Скасувати заходи забезпечення позову, вжиті ухвалою Веселинівського районного суду Миколаївської області від 21 лютого 2019 року по справі № 472/27/19 за позовом першого заступника прокурора Миколаївської області Білоус О. в інтересах держави до Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області, ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , про визнання незаконними та скасування наказів, скасування запису в Державному реєстрі речових прав, витребування земельної ділянки шляхом:

- зняття арешту із земельної ділянки площею 2 га, кадастровий номер 4821780600:01:000:0697, розташованої в межах території Катеринівської сільської ради Веселинівського району Миколаївської області;

- скасування заборони органам, які здійснюють реєстрацію речових прав на нерухоме майно, здійснювати будь-які дії щодо цієї земельної ділянки (у тому числі у разі її поділу чи об`єднання з іншими ділянками);

- скасування заборони ОСОБА_2 , реєстраційний номер облікової картки платника податків: НОМЕР_1 , що проживає за адресою: АДРЕСА_1 , вчиняти дії спрямовані на зміну цільового призначення земельної ділянки з кадастровим номером НОМЕР_2 , її поділу або об`єднання з іншими земельними ділянками, укладати договори, вчиняти інші правочини щодо неї.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Миколаївського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Суддя Веселинівського районного

суду Миколаївської області Тустановський А.О.

СудВеселинівський районний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення25.10.2019
Оприлюднено26.10.2019
Номер документу85183517
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —472/27/19

Ухвала від 20.06.2023

Цивільне

Веселинівський районний суд Миколаївської області

Тустановський А. О.

Ухвала від 25.10.2019

Цивільне

Веселинівський районний суд Миколаївської області

Тустановський А. О.

Рішення від 01.07.2019

Цивільне

Веселинівський районний суд Миколаївської області

Тустановський А. О.

Рішення від 01.07.2019

Цивільне

Веселинівський районний суд Миколаївської області

Тустановський А. О.

Постанова від 24.04.2019

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Ямкова О. О.

Постанова від 24.04.2019

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Ямкова О. О.

Ухвала від 17.04.2019

Цивільне

Веселинівський районний суд Миколаївської області

Тустановський А. О.

Ухвала від 11.04.2019

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Ямкова О. О.

Ухвала від 09.04.2019

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Ямкова О. О.

Ухвала від 20.03.2019

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Ямкова О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні