Ухвала
від 28.10.2019 по справі 199/4506/19
АМУР-НИЖНЬОДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 199/4506/19

(2/199/3409/19)

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

28 жовтня 2019 року

Амур-Нижньодніпровський районний суд м. Дніпропетровська у складі:

головуючого судді Спаї В.В.,

секретар судового засідання - Перетятько А.В.,

за участю:

представника позивача - адвоката Ліфлянчика С.І.,

представника відповідча - ОСОБА_1 ,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні у м. Дніпрі заяву представника позивача про витребування доказів у цивільній справі за позовом ОСОБА_2 до Дніпровської міської ради, де треті особи: Департамент адміністративних послуг та дозвільних процедур Дніпровської міської ради та приватний нотаріус Дніпровського міського нотаріального округу Журавель Влада Юріївна про визнання права власності в порядку спадкування,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні суду знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_2 до Дніпровської міської ради, де треті особи: Департамент адміністративних послуг та дозвільних процедур Дніпровської міської ради та приватний нотаріус Дніпровського міського нотаріального округу Журавель Влада Юріївна про визнання права власності в порядку спадкування; згідно з поданим представником позивача клопотанням мають бути витребувані правовстановлюючі документи на ім`я спадкодавця ОСОБА_3 , померлого чоловіка позивача, задля підтвердження права власності останнього на певне спадкове майно, у зв`язку з чим представник позивача просив витребувати від приватного нотаріуса Дніпровського міського нотаріального округу Журавель В.Ю. спадкову справу (оригінал та копія) після померлого ОСОБА_3 , а також з КП ДМБТІ (оригінал та копія) інвентарну справу на квартиру АДРЕСА_1 .

Представник відповідача заперечувала проти витребування з КП ДМБТІ інвентарної справи на квартиру АДРЕСА_1 , оскільки документи, які містяться в останній, не є доказами по даній справі; в іншій частині проти задоволення клопотання представник відповідача не заперечувала.

Інші учасники справи не скористалися правом брати участь у судовому засіданні.

Розглянув клопотання, суд дійшов до наступного висновку.

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України у випадках, коли учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Згідно ч.ч. 1, 2 ст. 77 ЦПК України належними є докази, які містять інформацію щодо предмета доказування. Предметом доказування є обставини, що підтверджують заявлені вимоги чи заперечення або мають інше значення для розгляду справи і підлягають встановленню при ухваленні судового рішення.

Згідно ч. 1 ст. 116 ЦПК України суд за заявою учасника справи або особи, яка може набути статусу позивача, має забезпечити докази, якщо є підстави припускати, що засіб доказування може бути втрачений або збирання або подання відповідних доказів стане згодом неможливим чи утрудненим.

Відповідно до ч. 2 ст. 116 ЦПК України, способами забезпечення доказів, зокрема, є витребування та (або) огляд доказів.

Докази, що містяться у справах нотаріуса містять інформацію щодо предмета доказування та мають значення для розгляду справи.

Складнощі в отриманні позивачем таких доказів мають юридичний характер і полягають в нормі закону забороняючого характеру, яка обмежує доступ особи до потрібної доказової інформації.

Так, відповідно до положень ч. 1 ст. 8 Закону України Про нотаріат нотаріальна таємниця - сукупність відомостей, отриманих під час вчинення нотаріальної дії або звернення до нотаріуса заінтересованої особи, в тому числі про особу, її майно, особисті майнові та немайнові права і обов`язки тощо.

Згідно ч. 8 ст. 8 Закону України Про нотаріат довідки про вчинені нотаріальні дії та інші документи надаються нотаріусом протягом десяти робочих днів на обґрунтовану письмову вимогу суду, прокуратури,органів,що здійснюють оперативно-розшукову діяльність, органів досудового розслідування у зв`язку з кримінальним провадженням, цивільними, господарськими, адміністративними справами, справами про адміністративні адміністративні правопорушення, що знаходяться в провадженні цих органів, з обов`язковим зазначенням номера справи та прикладенням гербової печатки відповідного органу, а також на обґрунтовану письмову вимогу державного виконавця, приватного виконавця за виконавчим провадженням з обов`язковим зазначенням номера виконавчого провадження та реквізитів виконавчого документа, на підставі якого здійснюється виконавче провадження.

Беручи до уваги вищевикладене, суд приходить до висновку про наявність підстав для задоволення клопотання в частині витребування у приватного нотаріуса Дніпровського міського нотаріального округу Журавель В.Ю. спадкової справи (у копії) для підтвердження спадкового майна, на яке відкрилася спадщина, а також кола спадкоємців, які прийняли спадщину після померлого ОСОБА_3 , оскільки зазначене підлягає з`ясуванню для визначення із колом осіб в даній справі - учасників справи.

З приводу заявленої у клопотанні вимоги про витребування доказів з КП ДМБТІ , то підстави для її задоволення відсутні, оскільки відомості, які містяться в ній, сформовані станом на 31.12.2012 р., окрім того, право власності померлого на певне спадкове майно не доводитиметься матеріалами інвентарної справи.

Керуючись ст.ст. 77, 84, 116-118, п. 1 ч. 1 ст. 258, ч. 2 ст. 258 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Заяву позивача про забезпечення доказів у цивільній справі за позовом ОСОБА_2 до Дніпровської міської ради, де треті особи: Департамент адміністративних послуг та дозвільних процедур Дніпровської міської ради та приватний нотаріус Дніпровського міського нотаріального округу Журавель Влада Юріївна про визнання права власності в порядку спадкування задовольнити частково.

Витребувати від приватного нотаріуса Дніпровського міського нотаріального округу Журавель В.Ю. (м. Дніпро, вул. Березинська АДРЕСА_2 буд. 27) спадкову справу (у копії), заведену після смерті ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_2 .

В задоволенні вимоги клопотання про витребування з КП ДМБТІ інвентарної справи відмовити.

Роз`яснити, що особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені ЦПК України.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази (ч.ч. 7-9 ст. 84 ЦПК України).

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення.

Ухвала може бути оскаржена протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Апеляційна скарга може бути подана до Дніпровського апеляційного суду через Амур-Нижньодніпровський районний суд м. Дніпропетровська або безпосередньо до Дніпровського апеляційного суду.

Оскарження ухвали не зупиняє її виконання, а також не перешкоджає розгляду справи.

Суддя В.В.Спаї

28.10.2019

СудАмур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська
Дата ухвалення рішення28.10.2019
Оприлюднено29.10.2019
Номер документу85227437
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —199/4506/19

Ухвала від 12.06.2020

Цивільне

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

Спаї В. В.

Рішення від 14.01.2020

Цивільне

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

Спаї В. В.

Ухвала від 17.12.2019

Цивільне

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

Спаї В. В.

Ухвала від 03.12.2019

Цивільне

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

Спаї В. В.

Ухвала від 28.10.2019

Цивільне

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

Спаї В. В.

Ухвала від 27.09.2019

Цивільне

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

Спаї В. В.

Постанова від 18.09.2019

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Варенко О. П.

Ухвала від 05.07.2019

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Варенко О. П.

Ухвала від 11.06.2019

Цивільне

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

Спаї В. В.

Ухвала від 05.06.2019

Цивільне

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

Спаї В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні