Ухвала
від 03.12.2019 по справі 199/4506/19
АМУР-НИЖНЬОДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 199/4506/19

(2/199/3409/19)

УХВАЛА

03 грудня 2019 року м. Дніпро

Амур-Нижньодніпровський районний суд м. Дніпропетровська у складі:

головуючого судді Спаї В.В.

за участю секретаря судового засідання Перетятько А.В.,

за участю представника позивача - адвоката Ліфлянчика С.І.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні (підготовче) у м. Дніпрі заяву представника відповідача про залучення до участі у справі третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні суду знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до територіальної громади м. Дніпра в особі Дніпровської міської ради, де треті особи: Департамент адміністративних послуг та дозвільних процедур Дніпровської міської ради та приватний нотаріус Дніпровського міського нотаріального округу Журавель Влада Юріївна про визнання права власності в порядку спадкування. Згідно з поданим представником відповідача клопотанням мають бути залучені по даній справі треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - ОСОБА_2 та Садівниче товариство Парус , оскільки спадкодавцю ОСОБА_3 належала на праві власності земельна ділянка площею 0,052 га, яка знаходиться за адресою: Дніпропетровська область, Синельниківський район, Мар?ївська сільська рада, садівниче товариство АДРЕСА_1 та згідно свідоцтва про право власності на житло від 28.11.1997 р., виданого виконкомом міської ради народних депутатів, на спірну квартиру АДРЕСА_2 спірна квартира належала ОСОБА_3 (спадкодавцю), ОСОБА_1 (позивач) та ОСОБА_2 (сину ОСОБА_3 та ОСОБА_1 ), який не залучений до участі в даній справі.

Представник позивача вважав клопотання представника відповідача таким, що підлягає задоволенню частково: не заперечував проти залучення до участі у справі третьої особи ОСОБА_2 , оскільки останній є співвласником майна, втім, вважав, що оскільки земельна ділянка належала померлому на праві приватної власності, підстави для залучення до участі у справі Садівничого товариства відсутні.

Розглянув клопотання, суд дійшов до наступного висновку.

Відповідно до ч.ч. 1, 3 ст. 53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Таким чином, ЦПК передбачає дві можливості вступу третіх осіб у справу: як самостійно шляхом подання відповідної заяви, так й за заявою учасників справи (оскільки у ч. 1 ст. 53 ЦПК використана відповідна частина речі також ).

З огляду на вищенаведене суд погоджується із слушністю доводів представника позивача щодо наявності підстав для залучення співвласника майна - ОСОБА_2 , як третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору; з приводу залучення третьої особи Садівничого товариства Парус , то, виходячи з форми власності земельної ділянки, належної померлому, підстави для залучення Садівничого товариства Парус відсутні: рішення суду може не може вплинути на права та обов`язки цього товариства.

Керуючись ст. 53, п. 1 ч. 1 ст. 258, ст.ст. 259-261 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Залучити у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до територіальної громади м. Дніпра в особі Дніпровської міської ради, де треті особи: Департамент адміністративних послуг та дозвільних процедур Дніпровської міської ради та приватний нотаріус Дніпровського міського нотаріального округу Журавель Влада Юріївна про визнання права власності в порядку спадкування в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору ОСОБА_2 ( АДРЕСА_3 ).

Роз`яснити, що треті особи, які не заявляють самостійних вимог, мають процесуальні права і обов`язки, встановлені статтею 43 ЦПК України.

Треті особи, які не заявляють самостійні вимоги щодо предмета спору, мають право подати письмові пояснення у строк до 14 грудня 2019 року (ч. 1 ст. 192 ЦПК України).

Учасники справи мають право надати відповідь на такі пояснення до закінчення підготовчого провадження (ч. 2 ст. 192 ЦПК України).

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення та оскарженню не підлягає.

Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя В.В. Спаї

03.12.2019

СудАмур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська
Дата ухвалення рішення03.12.2019
Оприлюднено04.12.2019
Номер документу86047413
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —199/4506/19

Ухвала від 12.06.2020

Цивільне

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

Спаї В. В.

Рішення від 14.01.2020

Цивільне

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

Спаї В. В.

Ухвала від 17.12.2019

Цивільне

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

Спаї В. В.

Ухвала від 03.12.2019

Цивільне

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

Спаї В. В.

Ухвала від 28.10.2019

Цивільне

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

Спаї В. В.

Ухвала від 27.09.2019

Цивільне

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

Спаї В. В.

Постанова від 18.09.2019

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Варенко О. П.

Ухвала від 05.07.2019

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Варенко О. П.

Ухвала від 11.06.2019

Цивільне

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

Спаї В. В.

Ухвала від 05.06.2019

Цивільне

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

Спаї В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні