Ухвала
від 17.10.2019 по справі 335/11482/19
ОРДЖОНІКІДЗЕВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

1Справа № 335/11482/19 1-кс/335/7363/2019

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17 жовтня 2019 року м. Запоріжжя

Слідчий суддя Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши клопотання старшого слідчого відділу розслідування злочинів у сфері транспорту СУ ГУНП в Запорізькій області ОСОБА_3 , погодженого прокурором відділу прокуратури Запорізької області ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей та документів, по кримінальному провадженню № 12019080000000449, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань 09жовтня2019року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.286 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

Старший слідчий відділу розслідування злочинів у сфері транспорту СУ ГУНП в Запорізькій області ОСОБА_3 , звернувся до суду з клопотанням, щодо надання дозволу на тимчасовий доступ до речей та документів по кримінальному провадженню № 12019080000000449, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань 09жовтня2019року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.286 КК України.

В обґрунтування клопотання слідчий зазначив, що 09 жовтня 2019 року, приблизно о 14 годині 20 хвилин, водій ОСОБА_5 , керуючи автобусом «MERCEDES-BENZ 312D-П18», реєстраційний номер НОМЕР_1 , здійснюючи міські пасажирські перевезення за маршрутом №49, здійснював рух по проїзній частині вул. Істоміна в м. Запоріжжі, з боку вул.Шевченка в напрямку вул.Калнишевського. В салоні автобусу перебувало не менше десяти пасажирів.

В цей же час, на проїзній частині вул.Істоміна, в районі перехрестя з вул.Зоряною, біля правого краю, в напрямку вул.Калнишевського стояв автомобіль «MAN TGM 18.240», реєстраційний номер НОМЕР_2 , в якому перебував водій ОСОБА_6 , обернений задньою частиною до автобуса «MERCEDES-BENZ 312D-П18».

Під час руху, водій ОСОБА_5 , діючи зі злочинною недбалістю, маючи об`єктивну можливість своєчасно виявити автомобіль «MAN TGM 18.240», реєстраційний номер НОМЕР_2 , який був для нього перешкодою та маючи при цьому технічну можливість уникнути наїзду на нього, відповідних заходів до зниження швидкості аж до зупинки транспортного засобу або безпечного для інших учасників руху об`їзду перешкоди не вжив.

Своїми діями водій ОСОБА_5 порушив вимоги п. 12.3, чинних на момент пригоди, Правил дорожнього руху, затверджених постановою Кабінету Міністрів України №1306 від 10.10.2001, зі змінами та доповненнями, відповідно до якого: п. 12.3. «У разі виникнення небезпеки для руху або перешкоди, яку водій об`єктивно спроможний виявити, він повинен негайно вжити заходів для зменшення швидкості аж до зупинки транспортного засобу або безпечного для інших учасників руху об`їзду перешкоди».

Порушення водієм ОСОБА_5 вимог п. 12.3 Правил дорожнього руху України, з технічної точки зору, знаходиться в причинному зв`язку з подією ДТП.

Внаслідок порушення вказаного пункту Правил дорожнього руху водій ОСОБА_5 , керуючи автобусом «MERCEDES-BENZ 312D-П18», реєстраційний номер НОМЕР_1 , скоїв наїзд на автомобіль «MAN TGM 18.240», реєстраційний номер НОМЕР_2 , в якому перебував водій ОСОБА_6 .

В результаті даної дорожньо-транспортної пригоди пасажир автобусу ОСОБА_7 отримала тілесні ушкодження, від яких померла на місці пригоди.

В ході досудового розслідування встановлено, що автобус «MERCEDES-BENZ 312D-П18», реєстраційний номер НОМЕР_1 , учасник пригоди, який перевозив пасажирів за договором регулярних пасажирських перевезень, за тимчасовим реєстраційним талоном знаходиться у користуванні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ». Також встановлено, що в разі перемоги в конкурсі, ІНФОРМАЦІЯ_2 укладаються відповідні договори про надання послугз перевезенняпасажирів наавтобусних маршрутахзагального користування з компанією перевізником.

При цьому перед укладанням зазначеного договору відповідно до чинного законодавства ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » мало отримати в ІНФОРМАЦІЯ_3 ліцензію на здійснення перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування.

Слідчий посилаючисьна те,що длявстановлення законноїдіяльності ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_1 »,підстав наяких проводилисьпасажирські перевезеннята дотриманняпри цьомувсіх вимогдіючого законодавствапідприємством-перевізником,виникла необхідністьв отриманнідокументів,щодо отриманняліцензії ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_1 »,які перебуваютьу володінні ІНФОРМАЦІЯ_3 ,за адресою: АДРЕСА_1 .

Перевіривши наданні матеріали клопотання та дослідивши надані докази, з врахування позиції слідчого, слідчий суддя приходить до наступного висновку.

Відповідно до частини 1 статті 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити виїмку).

За нормою частини шостої статті 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів. Доступ особи до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, здійснюється в порядку, визначеному законом. Доступ до речей і документів, що містять відомості, які становлять державну таємницю, не може надаватися особі, що не має до неї допуску відповідно до вимог закону.

Зазначені слідчим обставини вказують, що тимчасовий доступ до документів надасть органу досудового розслідування можливість встановити фактичні обставини вчинення ймовірного злочину, які можуть мати доказове значення під час судового розгляду, при цьому підтвердження обставин, які передбачається довести за допомогою цих документів в інший спосіб є неможливим.

Проаналізувавши доводи клопотання та додані до нього матеріали, слідчий суддя дійшов висновку, що інформація, яка міститься в документах, зазначених у клопотанні, має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, може бути використана як доказ, іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів, неможливо, а тому наявні підстави для надання слідчому тимчасового доступу до цих документів.

Враховуючи викладене, керуючись ст.ст. 40, 131, 132, 159-164 КПК України, -

УХВАЛИВ:

Клопотання старшого слідчого відділу розслідування злочинів у сфері транспорту СУ ГУНП в Запорізькій області ОСОБА_3 , погодженого прокурором відділу прокуратури Запорізької області ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей та документів, по кримінальному провадженню № 12019080000000449, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань 09жовтня2019року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.286 КК України - задовольнити.

Надати старшому слідчому майору поліції ОСОБА_3 , старшому слідчому капітану поліції ОСОБА_8 , слідчому старшому лейтенанту поліції ОСОБА_9 , заступнику начальника відділу розслідування злочинів у сфері транспорту СУ ГУНП в Запорізькій області ОСОБА_10 , слідчому СВ Дніпровського ВП ГУНП в Запорізькій області капітану поліції ОСОБА_11 , дозвіл на тимчасовий доступдо документів,що стосуютьсяотримання ліцензіїТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 »,що перебуваютьу володінні ІНФОРМАЦІЯ_3 ,за адресою: АДРЕСА_1 , а саме: заяви на отримання ліцензії; відомостей про наявність матеріально-технічної бази, яка забезпечує виконання технологічних операцій, або договорів із суб`єктами господарювання, що надають послуги з виконання таких операцій; копії договору про отримання послуг з технічного обслуговування та ремонту; відомостей про власні, орендовані, надані ліцензіату в кредит або лізинг транспортні засоби; відомостейпро спеціальне обладнання транспортних засобів, які використовуються для перевезень пасажирів на таксі; відомостей про кваліфікацію персоналу автомобільного перевізника; опису документів, що додаються до заяви, з можливістю вилучення завірених належним чином копій необхідних документів.

Визначити строк дії ухвали протягом тридцяти днів з дня її постановлення слідчим суддею.

Умисне невиконання ухвали суду тягне за собою кримінальну відповідальність, передбачену ст. 382 КК України.

Ухвала є остаточною і оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення17.10.2019
Оприлюднено21.02.2023
Номер документу85235134
СудочинствоКримінальне
Сутьяке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань 09жовтня2019року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.286 КК України

Судовий реєстр по справі —335/11482/19

Ухвала від 05.12.2019

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Геєць Ю. В.

Ухвала від 05.12.2019

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Геєць Ю. В.

Ухвала від 05.12.2019

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Геєць Ю. В.

Ухвала від 05.12.2019

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Геєць Ю. В.

Ухвала від 28.11.2019

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Геєць Ю. В.

Ухвала від 04.11.2019

Кримінальне

Запорізький апеляційний суд

Рассуждай В. Я.

Ухвала від 05.11.2019

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Геєць Ю. В.

Ухвала від 16.10.2019

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Геєць Ю. В.

Ухвала від 17.10.2019

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Геєць Ю. В.

Ухвала від 17.10.2019

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Геєць Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні