Ухвала
від 30.10.2019 по справі 513/990/19
АРЦИЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 513/990/19

Провадження № 1-кс/492/912/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

30 жовтня 2019 року м.Арциз

Слідчий суддя Арцизького районного суду Одеської області ОСОБА_1 , при секретарі судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Арциз Одеської області клопотання слідчого СВ Саратського ВП Білгород-Дністровського ВП ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 про призначення молекулярно-генетичної експертизи, -

ВСТАНОВИВ:

Як вбачаєтьсязклопотання,в провадженні СВ Саратського BП Білгород-Дністровського BП ГУНП вОдеськійобласті,перебуваютьматеріалидосудового розслідування,внесені13.09.2019доЄдиногореєстру досудовихрозслідувань за № 12019160420000299, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.115 КК України за фактом умисного вбивства.

В ходідосудовогорозслідуваннявстановлено,що13.09.2019дочерговоїчастини СаратськогоBПБілгород-ДністровськогоBПГУНПвОдеській області надійшло телефоне повідомленням від фельдшера швидкої допомогибригади№206Кулевчанськоїневідкладноїекстреної медичноїдопомоги ОСОБА_4 , про те, що 13.09.2019 року приблизно о 15годині 00 хвилин ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,перебуваючи на околиці села Сергіївка Саратського району Одеської області,білярічкиАджидер,навпротиземельноїділянки,прилеглоїдожитлового будинку АДРЕСА_1 ,умиснозавдавтілесні ушкодження ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 в область голови та тулуба,врезультатіяких востанньоїнаступила смерть.

Слідчий СВ Саратського ВП Білгород-Дністровського ВП ГУНП в Одеській області звернувся до слідчого судді з клопотанням про призначення молекулярно-генетичної експертизи.

Слідчий про місце та час розгляду клопотання повідомлений, однак в судове засідання не з`явився, але в силу ч. 3 ст. 244 КПК України, його неприбуття не перешкоджає розгляду клопотання.

Слідчий суддя, розглянувши клопотання, дослідивши матеріали кримінального провадження, прийшов до висновку, що клопотання слідчого є обґрунтованим та підлягає задоволенню.

Відповідно до ч.1 ст.242 КПК України: експертиза проводиться експертною установою, експертом або експертами, за дорученням слідчого судді чи суду, наданим за клопотанням сторони кримінального провадження або, якщо для з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження необхідні спеціальні знання.

Відповідно до ст. 243 КПК України: експерт залучається за наявності достатніх підстав для проведення експертизи за дорученням слідчого судді чи суду, наданим за клопотанням сторони кримінального провадження.

Згідно ч. 1 ст. 244 КПК України у разі якщо для з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, необхідні спеціальні знання, сторони кримінального провадження мають право звернутися з клопотанням про проведення експертизи до слідчого судді.

Відповідно до ч.3 ст. 244 КПК України: клопотання розглядається слідчим суддею місцевого суду, в межах територіальної юрисдикції якого здійснюється досудове розслідування, не пізніше п`яти днів з дня його надходження до суду.

Відповідно до п. 19 ч.1 ст. 3 КПК України: сторони кримінального провадження - з боку обвинувачення: слідчий, керівник органу досудового розслідування, прокурор, а також потерпілий, його представник та законний представник у випадках, установлених цим Кодексом; з боку захисту: підозрюваний, обвинувачений (підсудний), засуджений, виправданий, особа, стосовно якої передбачається застосування примусових заходів медичного чи виховного характеру або вирішувалося питання про їх застосування, їхні захисники та законні представники.

Відповідно до глави 3, параграфу 2 та ст.40 КПК України, слідчий орган досудового розслідування є стороною обвинувачення, тобто є стороною кримінального провадження та має право звернутися з клопотанням про проведення експертизи до слідчого судді.

В силу ч. 6 ст. 244 КПК України слідчий суддя задовольняє клопотання, якщо особа, яка звернулася з відповідним клопотанням, доведе, що для вирішення питань, що мають істотне значення для кримінального провадження, необхідне залучення експерта.

13.09.2019 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12019160420000299внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення (злочину), передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України.

Слідчим в клопотанні доведено, що для вирішення питань, що цікавлять слідство, потрібні спеціальні пізнання в області криміналістики, тому виникла необхідність у призначенні по кримінальному провадженню судової молекулярно-генетичної експертизи.

Керуючись загальними засадами кримінального провадження та з метою забезпечення повноти та об`єктивності розгляду кримінального провадження, слідчий суддя вважає доцільним для з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження та потребують необхідних спеціальних знань, призначити по справі судову молекулярно-генетичноїекспертизи яку доручити експертам Миколаївського НДЕКЦ МВС України розташованого за адресою: 54003 вул. 1 Воєнна, 3-а, м. Миколаїв.

Керуючись ст. ст. 242, 244 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого СВ СаратськогоВП Білгород-ДністровськогоВП ГУНПв Одеськійобласті ОСОБА_3 про призначення молекулярно-генетичної експертизи - задовольнити.

Призначити молекулярно-генетичну експертизу у кримінальному провадженні № 12019160420000299, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 13.09.2019 року за ознаками кримінальнихправопорушень (злочину),передбачених ч. 1 ст. 115 КК України.

Проведення експертизи доручити судовим експертам Миколаївського НДЕКЦМВС Українирозташованого заадресою:54003вул.1Воєнна,3-а,м.Миколаїв, попередивши експертів про кримінальну відповідальність, передбачену ст. ст. 384, 385 КК України.

Перед експертами поставити наступні питання:

-Встановити ДНК-профіль зразку крові підозрюваного ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ?;

-Встановити ДНК-профіль зразку крові потерпілої ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 ?

На дослідження експертам надати:

- зразок крові ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 ;

- зразок крові потерпілого ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Згідност. 5 Закону України «Про Судову експертизу»пошкодження або знищення речового доказу в тій чи іншій мірі, що необхідно для проведення дослідження, згідно методики, дозволяю.

Зобов`язати слідчого СВ Саратського ВП Білгород-Дністровського ВП ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 направити копію ухвали до Миколаївського НДЕКЦМВС України для виконання.

Зобов`язати судового експерта Миколаївського НДЕКЦ МВС України надати слідчому СВ СаратськогоВП Білгород-ДністровськогоВП ГУНПв Одеськійобласті ОСОБА_3 чи іншому співробітнику СВ Саратського ВП Білгород-Дністровського ВП ГУНП в Одеській області за його дорученням висновок експерта.

Надати дозвіл судовому експерту Миколаївського НДЕКЦ МВС України заявляти клопотання про надання додаткових матеріалів і зразків та вчинення інших дій, пов`язаних з проведенням судової експертизи, безпосередньо судовому експерту Миколаївського НДЕКЦ МВС України.

Надати дозвіл слідчому СВ Саратського ВП Білгород-Дністровського ВП ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 на надання додаткових матеріалів і зразків та вчинення інших дій, пов`язаних з проведенням судової експертизи.

Попередити експерта про кримінальну відповідальність за ст. ст.384,385 КК Україниза завідомо неправдивий висновок експерта, відмову експерта без поважних причин від виконання покладених на них обов`язків у суді, під час провадження досудового розслідування.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

Арцизького районного суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення30.10.2019
Оприлюднено21.02.2023
Номер документу85295147
СудочинствоКримінальне
Сутьпризначення молекулярно-генетичної експертизи

Судовий реєстр по справі —513/990/19

Ухвала від 27.01.2020

Кримінальне

Саратський районний суд Одеської області

Бучацька А. І.

Ухвала від 06.12.2019

Кримінальне

Саратський районний суд Одеської області

Бучацька А. І.

Ухвала від 06.12.2019

Кримінальне

Саратський районний суд Одеської області

Бучацька А. І.

Ухвала від 07.11.2019

Кримінальне

Саратський районний суд Одеської області

Бучацька А. І.

Ухвала від 07.11.2019

Кримінальне

Саратський районний суд Одеської області

Бучацька А. І.

Ухвала від 07.11.2019

Кримінальне

Саратський районний суд Одеської області

Бучацька А. І.

Ухвала від 31.10.2019

Кримінальне

Саратський районний суд Одеської області

Бучацька А. І.

Ухвала від 31.10.2019

Кримінальне

Саратський районний суд Одеської області

Бучацька А. І.

Ухвала від 30.10.2019

Кримінальне

Арцизький районний суд Одеської області

Варгаракі С. М.

Ухвала від 30.10.2019

Кримінальне

Арцизький районний суд Одеської області

Варгаракі С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні