Ухвала
від 25.09.2019 по справі 554/3221/19
ОКТЯБРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Дата документу 25.09.2019 Справа № 554/3221/19

Єдиний унікальний номер справи: №554/3221/19

Провадження № 1-кс/554/14084/2019

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

25 вересня 2019 року м. Полтава

Октябрський районний суд м. Полтави в складі: слідчого судді ОСОБА_1 за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши клопотання прокурора відділу Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 , внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 62019170000000057 від 01.02.2019 за ч.2 ст.364, ч.1 ст. 365, ч.1 ст. 263 КК України, -

В С Т А Н О В И В :

Генеральною прокуратурою України здійснюється процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні № 62019170000000057 від 01.02.2019 за фактом зловживання посадовими особами державних підприємств лісового господарства Полтавської області службовим становищем з метою одержання неправомірної вигоди для себе та третіх осіб, що спричинило тяжкі наслідки у вигляді збитків державі, які більше ніж в двісті п`ятдесят разів перевищують неоподатковуваний мінімум доходів громадян, а також за фактом перевищення службових повноважень окремими співробітниками ІНФОРМАЦІЯ_1 за ознаками кримінальних правопорушень передбачених ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 365 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що на території Терешківської сільської Ради Полтавського району Полтавської області

Допитана 27.03.2019 ОСОБА_4 повідомила, що жодного кубометру видобутого піску за ДП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » не значиться. Також повідомила, що інформація про видобуток піску, якщо такий має місце, відображається у показниках виконання фінансового плану відповідного року, та по кварталах. Така інформація має бути в ДП « ІНФОРМАЦІЯ_2 », а копія такої інформації направляється до управління.

Також встановлено, що інформація про кількість видобутого піску в ПОУЛМГ відсутня, наявний лише робочий проект розчищення пожежної водойми та договір з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » про співпрацю з облаштування пожежної водойми.

Допитаний директор та бухгалтер ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » ОСОБА_5 вказав, що договір про співпрацю з облаштування пожежної водойми не підписував, печатка підприємства була в іншої особи із якою постійно контактував протягом роботи в ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 ».

Таким чином, в ході досудового розслідування виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу до речей і документів мобільного оператора зв`язку, з метою встановлення номерів мобільних телефонів за якими зв`язувались із ОСОБА_5 для підписання окремих документів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », а також встановити місцезнаходження абонента в день підписання договору про співпрацю із ДП « ІНФОРМАЦІЯ_4 », із прив`язкою до базових станцій абонентів зв`язку.

Для цього необхідно отримати дану інформацію у оператора мобільного зв`язку ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » щодо номеру НОМЕР_1 , який використовує ОСОБА_5 .

Дана інформація сама по собі та в сукупності з іншими речами та документами має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, без отримання яких неможливо всебічно, повно і неупереджено дослідити всі обставини кримінального провадження, встановити всіх осіб, причетних до вчинення злочинів, надати їх діям належну правову оцінку та забезпечити прийняття законних процесуальних рішень.

У судове засідання прокурор не з`явився, про дату, місце та час розгляду клопотання повідомлений належним чином, до суду прокурор подав заяву про розгляд клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів за його відсутності, клопотання підтримує в повному обсязі, просить задовольнити.

Згідно норми ч. 4ст. 107 КПК Українифіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

Відповідно до ч.1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ч.1 ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Слідчий суддя, дослідивши Витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань, та інші письмові докази, вважає клопотання таким, що підлягає задоволенню. Сторона обвинувачення довела наявність достатніх підстав вважати, що вказані документи, самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; відомості, які містяться у вказаних документах, можуть бути використані як докази в кримінальному провадженні. Іншими способами неможливо довести обставини, які передбачається довести за допомогою зазначених документів.

Керуючись ст. ст. 159-166 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Надати слідчому Територіальногоуправління Державногобюро розслідувань,розташованого умісті Полтаві, ОСОБА_6 ,слідчому Територіальногоуправління Державногобюро розслідувань,розташованого умісті Полтаві, ОСОБА_7 ,слідчому Територіальногоуправління Державногобюро розслідувань,розташованого умісті Полтаві ОСОБА_8 , слідчому Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві ОСОБА_9 , слідчому Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві ОСОБА_10 та прокурорам групи прокурорів ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_3 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 тимчасового доступу до документів, які містять охоронювану законом таємницю, а саме інформації, що знаходяться у володінні оператора мобільного зв`язку ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), розташованого за адресою: АДРЕСА_1 , у друкованому та електронному вигляді про вхідні і вихідні з`єднання з абонентського номеру

НОМЕР_1 , а також відправлених та отриманих текстових та інших повідомлень (SMS-повідомлення, MMS-повідомлення) за період з 00:01 год. 11.10.2016 по 00:01 год. 12.10.2017 включно, із зазначенням дати та часу таких з`єднань (відправлених та отриманих повідомлень), тривалості, абонентських номерів, з якими вони відбулись, а також серійного номеру мобільного пристрою (IMEI міжнародний ідентифікатор мобільного обладнання), з яким використовувались зазначені абонентські номери, з зазначенням нульових з`єднань, з вказівкою топографічної прив`язки, розташування базових станцій, через які здійснювався зв`язок (азимут, відстань); абонентські номери, з яких вони надійшли чи на які направлялись повідомлення, з можливістю вилучення такої інформації в електронному вигляді.

Строк дії ухвали не може перевищувати одного місяця з дня постановлення ухвали.

Роз`яснити, що у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннямиКПК Україниз метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала підлягає негайному виконанню після її оголошення.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення25.09.2019
Оприлюднено21.02.2023

Судовий реєстр по справі —554/3221/19

Ухвала від 17.05.2021

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Бугрій В. М.

Ухвала від 17.05.2021

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Бугрій В. М.

Ухвала від 05.11.2019

Кримінальне

Полтавський апеляційний суд

Корсун О. М.

Ухвала від 25.09.2019

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Бугрій В. М.

Ухвала від 01.10.2019

Кримінальне

Полтавський апеляційний суд

Корсун О. М.

Ухвала від 30.09.2019

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Бугрій В. М.

Ухвала від 27.09.2019

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Бугрій В. М.

Ухвала від 16.09.2019

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Бугрій В. М.

Ухвала від 02.09.2019

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Материнко М. О.

Ухвала від 27.08.2019

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Блажко І. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні