Ухвала
від 04.11.2019 по справі 640/7363/19
ШОСТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ШОСТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД Справа № 640/7363/19

УХВАЛА

04 листопада 2019 року м. Київ

Шостий апеляційний адміністративний суд у складі колегії суддів:

судді-доповідача: Собківа Я.М.,

суддів: Вівдиченко Т.Р., Ганечко О.М.,

за участю секретаря: Рагімової Т.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні питання про поновлення провадження в адміністративній справі за апеляційною скаргою Міністерства оборони України на ухвалу Окружного адміністративного суду м. Києва від 16 травня 2019 року у справі за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Міністерства оборони України, третя особа: Державне підприємство "Готель "Козацький" Міністерства оборони України, про визнання протиправними дій та рішень, -

ВСТАНОВИВ:

Позивач ОСОБА_1 звернувся до Окружного адміністративного суду міста Києва з адміністративним позовом до Міністерства оборони України, третя особа: Державне підприємство "Готель "Козацький" Міністерства оборони України, про:

- визнання дій комісії з конкурсного відбору незалежних членів наглядової ради державного підприємства Готель Козацький Міністерства оборони України (код ЄДРПОУ 14303572) щодо проведення конкурсного відбору незалежних членів наглядової ради державного підприємства Готель Козацький Міністерства оборони України (код ЄДРПОУ 14303572) такими, що є протиправними, а конкурсний відбір таким, що проведений з порушенням вимог чинного законодавства України;

- визнання протиправним та скасування Рішення комісії з конкурсного відбору незалежних членів наглядової ради державного підприємства Готель Козацький Міністерства оборони України (код ЄДРПОУ 14303572) про визнання переможців конкурсного відбору незалежних членів наглядової ради державного підприємства Готель Козацький Міністерства оборони України;

- визнання протиправним та скасування наказу Міністра оборони України № 182 від 19.04.2019 року Про деякі питання наглядової ради державного підприємства Готель Козацький Міністерства оборони України в частині визначення обраних незалежних членів Наглядової ради державного підприємства Готель Козацький та затвердження складу Наглядової ради державного підприємства Готель Козацький , затвердження типового цивільно-правового договору з незалежним членом Наглядової ради державного підприємства Готель Козацький та надання повноважень щодо підписання такого цивільно-правового договору (п. 2, п. 3, п. 4 та п. 5 вказаного Наказу).

Також позивачем подано заяву про забезпечення позову шляхом:

- зупинення дії Наказу Міністра оборони України № 182 від 19.04.2019 року Про деякі питання наглядової ради державного підприємства Готель Козацький Міністерства оборони України до набрання законної сили судовим рішенням у даній справі;

- заборони комісії з конкурсного відбору незалежних членів наглядової ради державного підприємства Готель Козацький Міністерства оборони України, посадовим та службовим особам Міністерства оборони України, посадовим особам Дочірнього Підприємства Готель Козацький МОУ, будь-яким третім особам вчиняти дії на підставі Рішення комісії з конкурсного відбору незалежних членів наглядової ради державного підприємства Готель Козацький Міністерства оборони України (код ЄДРПОУ 14303572) про визнання переможців конкурсного відбору незалежних членів наглядової ради державного підприємства Готель Козацький Міністерства оборони України до набрання законної сили судовим рішенням у даній справі;

- заборони Міністерству оборони України укладати цивільно-правові договори з незалежними членами наглядової ради державного підприємства Готель Козацький Міністерства оборони України, які були обрані на засіданні комісії з конкурсного відбору незалежних членів наглядової ради державного підприємства Готель Козацький Міністерства оборони України 28.03.2019 року;

- заборони посадовим та службовим особам Міністерства оборони України, посадовим особам Дочірнього Підприємства Готель Козацький МОУ, будь-яким третім особам вчиняти дії на підставі Рішення комісії з конкурсного відбору незалежних членів наглядової ради державного підприємства Готель Козацький Міністерства оборони України (код ЄДРПОУ 14303572) про визнання переможців конкурсного відбору незалежних членів наглядової ради державного підприємства Готель Козацький Міністерства оборони України до набрання законної сили судовим рішенням у даній справі.

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 16 травня 2019 року клопотання позивача задоволено частково.

Зупинено дію наказу Міністра оборони України № 182 від 19.04.2019 року Про деякі питання наглядової ради державного підприємства Готель Козацький Міністерства оборони України .

Заборонено Комісії з конкурсного відбору незалежних членів наглядової ради державного підприємства Готель Козацький Міністерства оборони України, посадовим та службовим особам Міністерства оборони України, посадовим особам Дочірнього підприємства Готель Козацький МОУ вчиняти дії на підставі Рішення комісії з конкурсного відбору незалежних членів наглядової ради державного підприємства Готель Козацький Міністерства оборони України (код ЄДРПОУ 14303572) про визнання переможців конкурсного відбору незалежних членів наглядової ради державного підприємства Готель Козацький Міністерства оборони України.

Заборонено посадовим та службовим особам Міністерства оборони України, посадовим особам Дочірнього підприємства Готель Козацький МОУ вчиняти дії на підставі Рішення комісії з конкурсного відбору незалежних членів наглядової ради державного підприємства Готель Козацький Міністерства оборони України (код ЄДРПОУ 14303572) про визнання переможців конкурсного відбору незалежних членів наглядової ради державного підприємства Готель Козацький Міністерства оборони України.

В іншій частині клопотання відмовлено.

Не погодившись із вказаною ухвалою суду, відповідач подав апеляційну скаргу, в якій просить скасувати ухвалу Окружного адміністративного суду міста Києва від 16 травня 2019 року та відмовити у задоволенні заяви про забезпечення позову.

В судовому засіданні Шостого апеляційного адміністративного суду 23 жовтня 2019 року представник ОСОБА_1 Осколков Іван Леонідович подав клопотання про відвід судді Ганечко О.М.

Ухвалою Шостого апеляційного адміністративного суду від 23 жовтня 2019 року клопотання представника ОСОБА_1 - Осколкова І .Л. про відвід судді Ганечко Олени Миколаївни визнано необґрунтованим.

Провадження за апеляційною скаргою Міністерства оборони України на ухвалу Окружного адміністративного суду м. Києва від 16 травня 2019 року у справі за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Міністерства оборони України, третя особа: Державне підприємство "Готель "Козацький" Міністерства оборони України, про визнання протиправними дій та рішень, зупинено до вирішення питання про відвід суддею, який не входить до складу суду, що розглядає справу.

Справу передано в порядку ст. 31 КАС України.

Ухвалою Шостого апеляційного адміністративного суду від 25 жовтня 2019 року (суддя - доповідач Кузьменко В.В.) у задоволенні заяви про відвід судді Ганечко О. М. у справі за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Міністерства оборони України, третя особа: Державне підприємство "Готель "Козацький" Міністерства оборони України про визнання протиправними дій та рішень, за апеляційною скаргою Міністерства оборони України на ухвалу Окружного адміністративного суду м. Києва від 16 травня 2019 року - відмовлено.

Колегія суддів, перевіривши матеріали справи, дійшла висновку, що провадження по даній справі підлягає поновленню, виходячи з наступного.

Згідно ч.ч. 1, 3 ст. 237 КАС України, провадження у справі поновлюється за клопотанням учасників справи або за ініціативою суду не пізніше десяти днів з дня отримання судом повідомлення про усунення обставин, що викликали його зупинення. Про поновлення провадження у справі суд постановляє ухвалу. Провадження у справі продовжується зі стадії, на якій його було зупинено.

Згідно з п. 1 ст. 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, кожен має право на справедливий і публічний розгляд його справи упродовж розумного строку незалежним і безстороннім судом, встановленим законом.

Розумність тривалості судового розгляду має визначатися з огляду на обставини справи та наступні критерії: складність справи, поведінка заявника та компетентних органів, а також важливість предмету позову для заявника у справі (рішення Європейського суду з прав людини у справі "Фрідлендер проти Франції").

Колегія суддів встановила, що ухвалою Шостого апеляційного адміністративного суду від 25 жовтня 2019 року у задоволенні заяви представника ОСОБА_1 - Осколкова І .Л. про відвід судді Ганечко Олени Миколаївни - відмовлено.

Таким чином, враховуючи те, що обставини, які були підставою для зупинення провадження у справі, відпали, колегія суддів дійшла висновку про необхідність поновлення провадження у справі.

Керуючись ст.ст. 237, 242-244, 250, 310, 321, 325, 328 КАС України, суд,

ПОСТАНОВИВ:

Поновити провадження у справі №640/7363/19 за апеляційною скаргою Міністерства оборони України на ухвалу Окружного адміністративного суду м. Києва від 16 травня 2019 року у справі за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Міністерства оборони України, третя особа: Державне підприємство "Готель "Козацький" Міністерства оборони України, про визнання протиправними дій та рішень.

Ухвала набирає законної сили з моменту проголошення та оскарженню не підлягає.

Суддя-доповідач Собків Я.М.

Суддя Вівдиченко Т.Р.

Суддя Ганечко О.М.

СудШостий апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення04.11.2019
Оприлюднено06.11.2019
Номер документу85411153
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —640/7363/19

Ухвала від 25.11.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Собків Ярослав Мар'янович

Ухвала від 25.11.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Собків Ярослав Мар'янович

Постанова від 11.11.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Собків Ярослав Мар'янович

Постанова від 11.11.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Собків Ярослав Мар'янович

Ухвала від 04.11.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Собків Ярослав Мар'янович

Ухвала від 04.11.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Собків Ярослав Мар'янович

Ухвала від 04.11.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Собків Ярослав Мар'янович

Ухвала від 25.10.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Кузьменко Володимир Володимирович

Ухвала від 23.10.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Собків Ярослав Мар'янович

Ухвала від 23.10.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Собків Ярослав Мар'янович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні