Ухвала
від 11.11.2019 по справі 628/3390/19
КУП'ЯНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 628/3390/19

Провадження № 2/628/1444/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11 листопада 2019 року Куп`янський міськрайонний суд Харківської області у складі судді Волчек О.О., у порядку вирішення питання про відкриття провадження у справі, розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Курилівської сільської ради Куп`янського району Харківської області, треті особи: ОСОБА_2 , Катеринівська сільська рада Великобурлуцького району Харківської області, Головне управління Держгеокадастру у Харківській області, про встановлення факту, що має юридичне значення, визнання права на земельну частку (пай) в порядку спадкування за законом,

ВСТАНОВИВ:

07.11.2019 року позивач подав до суду вказаний вище позов, у якому просить встановити факт належності на праві особистої приватної власності ОСОБА_3 , померлій ІНФОРМАЦІЯ_1 в с. Курилівка Куп`янського району Харківської області, права на земельну частку (пай) розміром 8,1800 умовних кадастрових гектарів вартістю 188452,36 грн. в землях колишнього КСП ім. Ілліча с. Катеринівка Великобурлуцького району Харківської області, в порядку спадкування за законом після смерті батька ОСОБА_4 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_2 , який мав це право на підставі сертифіката на право на земельну частку (пай) серія НОМЕР_1 , зареєстрованого в Книзі реєстрації сертифікатів на право на земельну частку (пай) серія НОМЕР_1 ; а також визнати за ним право приватної власності на право на земельну частку (пай) в розміром 8,1800 умовних кадастрових гектарів вартістю 188452,36 грн. в землях колишнього КСП ім. Ілліча с. Катеринівка Великобурлуцького району Харківської області, в порядку спадкування за законом після смерті ІНФОРМАЦІЯ_1 матері ОСОБА_3 . За подання даного позову ОСОБА_3 сплачено судовий збір в розмірі 1884,60 грн і 768,40 грн.

Вирішуючи питання про відкриття провадження по даній справі суддя прийшов до наступного висновку.

Відповідно до ч. 1 ст. 30 ЦПК України позови, що виникають із приводу нерухомого майна, пред`являються за місцезнаходженням майна або основної його частини.

За правилами ч. 16 ст. 28 ЦПК України позивач має право на вибір між кількома судами, яким згідно з цією статтею підсудна справа, за винятком виключної підсудності, встановленої статтею 30 цього Кодексу.

У зв`язку з тим, що позивач звернувся до суду з вимогами про визнання за ним права приватної власності, на право на земельну частку (пай) в розміром 8,1800 умовних кадастрових гектарів в землях колишнього КСП ім. Ілліча с. Катеринівка Великобурлуцького району Харківської області, в порядку спадкування за законом після смерті ІНФОРМАЦІЯ_1 матері ОСОБА_3 , тобто з приводу нерухомого майна, розташованого поза юрисдикцією Куп`янського міськрайонного суду Харківської області, суддя приходить до висновку про необхідність застосування норм ст. 30 ЦПК України щодо правил виключної підсудності та доцільність направлення матеріалів справи за підсудністю до Великобурлуцького районного суду Харківської області.

Згідно ч.1 ст. 32 ЦПК України спори між судами про підсудність не допускаються.

Керуючись ст. ст. 30, 187, 260 ЦПК України, суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Матеріали цивільної справи за позовною заявою ОСОБА_1 до Курилівської сільської ради Куп`янського району Харківської області, треті особи: ОСОБА_2 , Катеринівська сільська рада Великобурлуцького району Харківської області, Головне управління Держгеокадастру у Харківській області, про встановлення факту, що має юридичне значення, визнання права на земельну частку (пай) в порядку спадкування за закономнаправити за територіальною юрисдикцією (підсудністю) до Великобурлуцького районного суду Харківської області (62602, АДРЕСА_1 область, c.м.т. Великий Бурлук, вул. Паркова, 9).

Передача справи на розгляд іншого суду за встановленою ЦПК України підсудністю з підстави, передбаченої пунктом 1 частини першої статті 31 ЦПК України, здійснюється на підставі ухвали суду не пізніше п`яти днів після закінчення строку на її оскарження, а в разі подання скарги не пізніше п`яти днів після залишення її без задоволення.

Ухвала може бути оскаржена до Харківського апеляційного суду через Куп`янський міськрайонний суд Харківської області шляхом подачі апеляційної скарги у 15-ти денний строк, з дня її проголошення або складення. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження.

Суддя О.О.Волчек

Дата ухвалення рішення11.11.2019
Оприлюднено12.11.2019
Номер документу85522036
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту, що має юридичне значення, визнання права на земельну частку (пай) в порядку спадкування за законом

Судовий реєстр по справі —628/3390/19

Рішення від 13.08.2020

Цивільне

Великобурлуцький районний суд Харківської області

Риков М. І.

Ухвала від 14.07.2020

Цивільне

Великобурлуцький районний суд Харківської області

Риков М. І.

Ухвала від 29.05.2020

Цивільне

Великобурлуцький районний суд Харківської області

Риков М. І.

Ухвала від 23.01.2020

Цивільне

Великобурлуцький районний суд Харківської області

Риков М. І.

Ухвала від 11.11.2019

Цивільне

Куп'янський міськрайонний суд Харківської області

Волчек О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні