Ухвала
від 14.07.2020 по справі 628/3390/19
ВЕЛИКОБУРЛУЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер № 628/3390/19

Провадження № 2/616/45/20

У Х В А Л А

про закриття підготовчого провадження та призначення справи

до судового розгляду по суті

14 липня 2020 року Великобурлуцький районний суд

Харківської області

в складі головуючого - судді РИКОВА М.І.

за участю секретаря - ШЕГДИ В.М.,

розглянувши у підготовчому засіданні справу за позовом ОСОБА_1 до Катеринівської сільської ради Великобурлуцького району Харківської області, Курилівської сільської ради Куп`янського району Харківської області, треті особи - ОСОБА_2 , Головне управління Держгеокадастру у Харківській області про встановлення факту, що має юридичне значення та визнання права на земельну частку (пай) у порядку спадкування за законом,-

в с т а н о в и в:

ОСОБА_3 звернувся до суду з позовною заявою до Катеринівської сільської ради Великобурлуцького району Харківської області, Курилівської сільської ради Куп`янського району Харківської області, треті особи - ОСОБА_4 , Головне управління Держгеокадастру у Харківській області в якій просить: - встановити факт належності ОСОБА_3 , померлій ІНФОРМАЦІЯ_1 в с. Курилівка Куп`янського району Харківської області, права на земельну частку(пай) розміром 8,1800 умовних кадастрових гектарів, вартістю 188 452 грн 36 к. в землях колишнього КСП ім. Ілліча с. Катеринівка Великобурлуцького району Харківської області, в порядку спадкування за законом після смерті батька ОСОБА_5 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_2 , який мав це право на підставі сертифіката на право на земельну частку(пай) серія ХР № 0034765, зареєстрованого в книзі реєстрації сертифікатів на право на земельну частку(пай) серія ХР № 0034765; - визнати за ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , уродженця с. Катеринівка Великобурлуцького району Харківської області, реєстраційний номер платника податків НОМЕР_1 , громадянина України, право на земельну частку(пай) в розмірі 8,1800 умовних кадастрових гектарів вартістю 188 452 грн 36 к. в землях колишнього КСП ім. Ілліча с. Катеринівка Великобурлуцького району Харківської області, в порядку спадкування за законом після смерті ІНФОРМАЦІЯ_1 матері ОСОБА_3 .

Ухвалою Великобурлуцького районного суду Харківської області від 29 травня 2020 року відкрито провадження у справі та призначено підготовче засідання.

Позивач ОСОБА_3 в судове засідання не з`явився, належним чином був повідомлений про час та місце розгляду справи (а.с.101). Від ОСОБА_3 на адресу суду надійшла заява в якій він просить підготовче засідання проводити без його участі, зазначивши, що позовні вимоги підтримує в повному обсязі. (а.с.105-106).

Представник відповідача Катеринівської сільської ради Великобурлуцького району Харківської області в підготовче засідання не з`явився. Від Катеринівського сільського голови на адресу суду надійшла заява про розгляд справи без участі представника сільської ради. В заяві зазначено, що позовні вимоги ОСОБА_3 сільська рада визнає повністю (а.с.102).

Представник відповідача Курилівської сільської ради Куп`янського району Харківської області в підготовче засідання не з`явився, належним чином були повідомлені про час та місце розгляду справи, судову повістку отримано 18 червня 2020 року, про що мається відмітка в рекомендованому повідомленні про вручення поштового відправлення (а.с.96). Відзив на позовну заяву не подано. Заяв чи клопотань не надходило.

Третя особа ОСОБА_4 та представник третьої особи - Головне управління Держгеокадастру у Харківській області також в судове засідання не з`явились, належним чином були повідомлені про час та місце розгляду справи, про що свідчать розписки в рекомендовану повідомленні про вручення поштових відправлень (а.с.99,100). Заяв чи клопотань до суду не надходило.

Передбачених ст.223 ЦПК України підстав для відкладення розгляду справи судом не встановлено, судом прийнято рішення про проведення підготовчого засідання за відсутності сторін.

Відповідно до ч.2 ст.247 Цивільного процесуального кодексу України, у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Положеннями ст.189 ЦПК України визначено, що завданнями підготовчого провадження є: остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; з`ясування заперечень проти позовних вимог; визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; вирішення відводів; визначення порядку розгляду справи; вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Підстав для залишення заяви без розгляду чи закриття провадження у справі немає. У підготовчому засіданні судом вчинені дії, відповідно до п.2,5,6,7,8,17,19 ч.2 ст.197 ЦПК України та з`ясовано, що справа не вирішена у підготовчому засіданні, підготовлена до судового розгляду. Згідно з п.15 ч.2 ст.197 ЦПК України у підготовчому засіданні суд призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декількох судових засідань - у разі складності справи) для розгляду справи по суті.

Відповідно до п.3 ч.2 ст.200 ЦПК України за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

На підставі викладеного, суд вважає, що у підготовчому засіданні вирішено питання про всі процесуальні дії, які необхідно вчинити до закриття підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті, тому підготовче засідання підлягає закриттю, а справа призначенню до судового розгляду по суті.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 189, 196-198, 200, п.п.15.7 п.15 ч.1 розділу ХІІ Перехідні положення ЦПК України, суд -

у х в а л и в:

Закрити підготовче засідання у справі за позовом ОСОБА_1 до Катеринівської сільської ради Великобурлуцького району Харківської області, Курилівської сільської ради Куп`янського району Харківської області, треті особи - ОСОБА_2 , Головне управління Держгеокадастру у Харківській області про встановлення факту, що має юридичне значення та визнання права на земельну частку (пай) у порядку спадкування за законом.

Призначити справу до судового розгляду по суті у відкритому судовому засіданні на 08 год. 00 хв. 13 серпня 2020 року у залі судових засідань № 2 за адресою приміщення суду: Харківська область, смт. Великий Бурлук, вул. Паркова, 9.

В судове засідання викликати учасників судового провадження.

Копію ухвали направити учасниками справи.

Ухвала оскарженню в силу ч.1 ст.353 ЦПК України не підлягає, заперечення на неї включаються виключно до апеляційної скарги на судове рішення по справі.

Головуючий - Суддя Великобурлуцького районного суду

Харківської області М.І.РИКОВ

Дата ухвалення рішення14.07.2020
Оприлюднено20.07.2020

Судовий реєстр по справі —628/3390/19

Рішення від 13.08.2020

Цивільне

Великобурлуцький районний суд Харківської області

Риков М. І.

Ухвала від 14.07.2020

Цивільне

Великобурлуцький районний суд Харківської області

Риков М. І.

Ухвала від 29.05.2020

Цивільне

Великобурлуцький районний суд Харківської області

Риков М. І.

Ухвала від 23.01.2020

Цивільне

Великобурлуцький районний суд Харківської області

Риков М. І.

Ухвала від 11.11.2019

Цивільне

Куп'янський міськрайонний суд Харківської області

Волчек О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні