Ухвала
від 29.05.2020 по справі 628/3390/19
ВЕЛИКОБУРЛУЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер № 628/3390/19

Провадження № 2/616/45/20

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі та призначення

підготовчого засідання

29 травня 2020 року смт.Великий Бурлук

Великобурлуцький районний суд Харківської області в складі судді РИКОВА М.І., перевіривши виконання вимог ст.ст. 175, 177 ЦПК України у справі за позовом ОСОБА_1 до Катеринівської сільської ради Великобурлуцького району Харківської області, Курилівської сільської ради Куп`янського району Харківської області, треті особи - ОСОБА_2 ОСОБА_3 , Головне управління Держгеокадастру у Харківській області про встановлення факту, що має юридичне значення та визнання права на земельну частку (пай) у порядку спадкування за законом ,

в с т а н о в и в:

ОСОБА_4 звернувся до суду з позовною заявою до Катеринівської сільської ради Великобурлуцького району Харківської області, Курилівської сільської ради Куп`янського району Харківської області, треті особи - ОСОБА_5 , Головне управління Держгеокадастру у Харківській області в якій просить:

- встановити факт належності ОСОБА_4 , померлій ІНФОРМАЦІЯ_1 в с. Курилівка Куп`янського району Харківської області, права на земельну частку(пай) розміром 8,1800 умовних кадастрових гектарів, вартістю 188 452 грн 36 к. в землях колишнього КСП ім. Ілліча с. Катеринівка Великобурлуцького району Харківської області, в порядку спадкування за законом після смерті батька ОСОБА_6 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_2 , який мав це право на підставі сертифіката на право на земельну частку(пай) серія НОМЕР_1 № 0034765, зареєстрованого в книзі реєстрації сертифікатів на право на земельну частку(пай) серія НОМЕР_2 ;

- визнати за ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , уродженця с. Катеринівка Великобурлуцького району Харківської області, реєстраційний номер платника податків НОМЕР_3 , громадянина України, право на земельну частку(пай) в розмірі 8,1800 умовних кадастрових гектарів вартістю 188 452 грн 36 к. в землях колишнього КСП ім. Ілліча с. Катеринівка Великобурлуцького району Харківської області, в порядку спадкування за законом після смерті ІНФОРМАЦІЯ_1 матері ОСОБА_4 .

Ухвалою Великобурлуцького районного суду Харківської області від 23 січня 2020 року позовну заяву було залишено без руху та надано позивачу строк для усунення недоліків, зазначених в ухвалі.

Позивач в установлений судом строк усунув недоліки, вказані в ухвалі суду.

Подана позовна заява відповідає вимогам ст.ст. 175, 177 ЦПК України, Закону України Про судовий збір та підсудна Великобурлуцькому районному суду Харківської області.

Враховуючи вимоги ст.ст.274, 276, 277 ЦПК України, суд дійшов висновку про розгляд справи в порядку загального позовного провадження.

Провадження по цивільній справі за вищеназваним позовом підлягає призначенню до розгляду в підготовчому засіданні.

Керуючись ст.ст. 187-192 , 260, 261, 353 ЦПК України , суддя,-

у х в а л и в:

Відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Катеринівської сільської ради Великобурлуцького району Харківської області, Курилівської сільської ради Куп`янського району Харківської області, треті особи - ОСОБА_2 ОСОБА_3 , Головне управління Держгеокадастру у Харківській області про встановлення факту, що має юридичне значення та визнання права на земельну частку (пай) у порядку спадкування за законом .

Розгляд справи здійснити за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче засідання по справі у приміщенні Великобурлуцького районного суду за адресою: смт. Великий Бурлук, вул. Паркова, 09, Харківська область, зал № 2 на 13 год. 00 хв. 14 липня 2020 року.

Невідкладно надіслати копію даної ухвали та копії позовної заяви з доданими до неї матеріалами - відповідачам та третім особам. Позивачу - копію ухвали про відкриття провадження у справі.

В підготовче засідання викликати сторони.

Встановити відповідачам строк терміном в п`ятнадцять днів із дня отримання ухвали про відкриття провадження у справі, протягом якого вони мають право подати відзив на позовну заяву, з урахуванням вимог статті 178 ЦПК України .

Копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Встановити позивачу строк терміном в п`ять днів із дня отримання відзиву, протягом якого позивач має право подати відповідь на відзив.

Копія відповіді на відзив та доданих до неї документів повинна бути надіслана (надана) відповідачеві одночасно з надісланням (наданням) відповіді на відзив до суду.

Встановити відповідачу строк терміном в п`ять днів із дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, до якого застосовуються правила, встановлені частинами третьою - п`ятою ст.178 ЦПК України .

Копія заперечення на відповідь на відзив та доданих до неї документів повинна бути надіслана (надана) позивачеві одночасно з надісланням (наданням) заперечення на відповідь на відзив до суду.

Відповідно до ст.83 ЦПК України :

- позивач повинен надати суду докази разом з поданням позовної заяви;

- відповідач, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, повинні подати докази разом з поданням відзиву або письмових пояснень третьої особи;

- якщо докази не можуть бути подані у встановлений законом строк з об`єктивних причин, учасник справи має повідомити про це суд;

- докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду не приймаються.

Учасники судового розгляду до початку розгляду справи по суті зобов`язані повідомити суд про всі відомі їм рішення судів, що стосуються предмету спору, а також про всі відомі їм незавершені судові провадження, що стосуються предмету спору.

Третім особам, які не заявляють самостійних вимог направити копію позовної заяви з копіями доданих до неї документами.

Відповідно до ч.6 ст.53 ЦПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог, мають процесуальні права і обов`язки, встановленні статтею 43 цього Кодексу.

Роз`яснити третім особам право подати до суду пояснення або відзив протягом 15 днів з часу отримання даної ухвали. У поясненнях третьої особи щодо позову або відзиву третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, викладає свої аргументи і міркування на підтримку або заперечення проти позову.

Роз`яснити учасникам справи право подавати до суду відповіді на пояснення третьої особи до закінчення підготовчого провадження.

Відповідач, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, повинні подати суду докази разом з поданням відзиву або письмових пояснень третьої особи.

Якщо доказ не може бути поданий у такий строк з об`єктивних причин, учасник справи повинен про це письмово повідомити суд та зазначити: доказ, який не може бути подано; причини, з яких доказ не може бути подано у зазначений строк; докази, які підтверджують, що особа здійснила всі залежні від неї дії, спрямовані на отримання вказаного доказу (ч.ч. 3, 4 ст.83 ЦПК України.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за адресою https://vb.hr.court.gov.ua (https://court.gov.ua/fair/sud2007).

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Великобурлуцького районного суду

Харківської області М.І.РИКОВ

Дата ухвалення рішення29.05.2020
Оприлюднено12.06.2020

Судовий реєстр по справі —628/3390/19

Рішення від 13.08.2020

Цивільне

Великобурлуцький районний суд Харківської області

Риков М. І.

Ухвала від 14.07.2020

Цивільне

Великобурлуцький районний суд Харківської області

Риков М. І.

Ухвала від 29.05.2020

Цивільне

Великобурлуцький районний суд Харківської області

Риков М. І.

Ухвала від 23.01.2020

Цивільне

Великобурлуцький районний суд Харківської області

Риков М. І.

Ухвала від 11.11.2019

Цивільне

Куп'янський міськрайонний суд Харківської області

Волчек О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні