Ухвала
від 04.11.2019 по справі 329/939/19
ЧЕРНІГІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 329/939/19

Провадження № 2-о/329/56/2019

УХВАЛА

про залишення заяви без руху

04 листопада 2019 року смт Чернігівка

Суддя Чернігівського районного суду Запорізької області Богослов А.В., розглянувши заяву ОСОБА_1 , представник заявника - ОСОБА_2 , в інтересах ОСОБА_3 , заінтересована особа - орган опіки та піклування при Чернігівській селищній раді, про визнання фізичної особи недієздатною та призначення опіки,

ВСТАНОВИВ:

Так, 29 жовтня 2019 року заявник звернувся до суду із заявою про визнання фізичної особи недієздатною та встановлення опіки.

Частиною 3 статті 294 ЦПК України передбачено, що справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Інші особливості розгляду цих справ встановлені цим розділом.

Відповідно до ч.3 ст.175 ЦПК України позовна заява повинна містити ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України).

Так, у заяві ОСОБА_1 зазначено, що код ЄДРПОУ заінтересованої особи - органу опіки та піклування при Чернігівській селищній раді, невідомий. Однак, відомості про ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України є публічною інформацією та є обов`язковим реквізитом, який має зазначатися в заяві, а тому заявник зобов`язаний був зазначити такий код.

Крім цього, згідно з ч.1 ст.56 ЦК України органами опіки та піклування є районні, районні в містах Києві та Севастополі державні адміністрації, виконавчі органи міських, районних у містах, сільських, селищних рад.

Відповідно до ст.1 Закону України Про місцеве самоврядування в Україні виконавчі органи рад - органи, які відповідно до Конституції України та цього Закону створюються сільськими, селищними, міськими, районними в містах (у разі їх створення) радами для здійснення виконавчих функцій і повноважень місцевого самоврядування у межах, визначених цим та іншими законами.

В свою чергу, заявником не вказана у заяві назва відповідного виконавчого органу Чернігівської селищної ради Запорізької області, який є органом опіки та піклування, тобто відсутнє найменування учасника справи.

Отже, заявнику необхідно усунути усі вище перелічені недоліки заяви шляхом зазначення найменування відповідного органу опіки та піклування у заяві та зазначення ідентифікаційного коду заінтересованої особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України.

Відповідно до ч.ч.1,2 ст.185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Таким чином, доходжу до висновку, що заява не відповідає вимогам ЦПК України і підлягає залишенню без руху.

Керуючись ст. 185, ст.294 ЦПК України,

УХВАЛИВ:

Заяву ОСОБА_1 , представник заявника - ОСОБА_2 , в інтересах ОСОБА_3 , заінтересована особа - орган опіки та піклування при Чернігівській селищній раді, про визнання фізичної особи недієздатною та призначення опіки, - залишити без руху, надавши заявнику десять днів з дня отримання копії ухвали суду для усунення недоліків.

У разі невиконання ухвали суду в зазначений строк, заява вважається неподаною та повертається заявнику зі всіма доданими до неї документами.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя А.В. Богослов

СудЧернігівський районний суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення04.11.2019
Оприлюднено12.11.2019
Номер документу85534334
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —329/939/19

Рішення від 14.07.2020

Цивільне

Чернігівський районний суд Запорізької області

Богослов А. В.

Ухвала від 10.06.2020

Цивільне

Чернігівський районний суд Запорізької області

Богослов А. В.

Ухвала від 03.04.2020

Цивільне

Чернігівський районний суд Запорізької області

Богослов А. В.

Ухвала від 16.12.2019

Цивільне

Чернігівський районний суд Запорізької області

Богослов А. В.

Ухвала від 25.11.2019

Цивільне

Чернігівський районний суд Запорізької області

Богослов А. В.

Ухвала від 04.11.2019

Цивільне

Чернігівський районний суд Запорізької області

Богослов А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні