Ухвала
від 13.11.2019 по справі 182/6810/19
НІКОПОЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 182/6810/19

Провадження № 2/0182/3188/2019

У Х В А Л А

Іменем України

13.11.2019 року м. Нікополь

Нікопольський міськрайонний суд Дніпропетровської області у складі: головуючого - судді Багрової А.Г., розглянувши заяву ОСОБА_1 про залучення до участі у справі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору,-

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Нікопольського міськрайонного суду знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Комунального вищого навчального закладу Нікопольський медичний коледж Дніпропетровської обласної ради про поновлення на посаді та стягнення заробітної плати.

12.11.2019 року від ОСОБА_1 до канцелярії суду надійшла заява, у якій вона просила залучити до участі у справі у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, в.о. директора КВНЗ Нікопольський медичний коледж ОСОБА_2 , оскільки саме вона підписувала наказ № 181-к від 27.08.2019 року про звільнення ОСОБА_1 з посади заступника директора з навчальної роботи, та у разі ухвалення рішення на користь позивача відповідач може набути прав вимоги відшкодування шкоди з ОСОБА_2 .

Розглянувши заяву ОСОБА_1 та матеріали справи, суд не вбачає підстав для задоволення заяви позивача згідно до наступного.

Згідно з ч. 1 ст. 53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Предметом заявленого позову є спірні трудові правовідносини, що виникли між позивачем та роботодавцем юридичною особою. Рішення по суті справи не може вплинути на права та обов`язки фізичної особи ОСОБА_2 щодо КВНЗ Нікопольський медичний коледж , оскільки трудові правовідносини ОСОБА_2 та відповідача не є предметом спору, а відповідальність працівника за завдання шкоди працедавцю встановлена законом.

Той факт, що ОСОБА_2 перебувала на посаді в.о. директора КВНЗ Нікопольський медичний коледж та підписувала наказ про звільнення позивача, сам по собі, не свідчить про те, що рішення по суті справи може вплинути на її права та обов`язки щодо відповідача.

Керуючись ст. 53 ЦПК України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Відмовити ОСОБА_1 у задоволенні заяви про залучення до участі у розгляді справи за її позовом до Комунального вищого навчального закладу Нікопольський медичний коледж Дніпропетровської обласної ради про поновлення на посаді та стягнення заробітної плати у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, ОСОБА_2 .

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на неї можуть бути включені в апеляційну скаргу на рішення суду.

Суддя: А. Г. Багрова

Дата ухвалення рішення13.11.2019
Оприлюднено14.11.2019
Номер документу85589644
СудочинствоЦивільне
Сутьзалучення до участі у справі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору

Судовий реєстр по справі —182/6810/19

Рішення від 08.01.2020

Цивільне

Нікопольський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Багрова А. Г.

Ухвала від 20.11.2019

Цивільне

Нікопольський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Багрова А. Г.

Ухвала від 20.11.2019

Цивільне

Нікопольський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Багрова А. Г.

Ухвала від 13.11.2019

Цивільне

Нікопольський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Багрова А. Г.

Ухвала від 16.10.2019

Цивільне

Нікопольський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Багрова А. Г.

Ухвала від 27.09.2019

Цивільне

Нікопольський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Багрова А. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні