Ухвала
від 14.11.2019 по справі 641/9196/19
КОМІНТЕРНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Комінтернівський районнийсуд м.Харкова

Номер провадження № 1-кс/641/4381/2019 Справа № 641/9196/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

14 листопада 2019 року

Комінтернівський районний суд м. Харкова у складі:

слідчого судді ОСОБА_1 ,

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

слідчого ОСОБА_3 ,

розглянувши увідкритому судовомузасіданні взалі судув м.Харкові клопотаннястаршого слідчого СВ Слобідського ВП ГУНП в Харківській області капітана поліції ОСОБА_3 про наданнятимчасового доступудо речейта документів за матеріалами кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12019220540002144 від 20.09.2019 за ознаками кримінального правопорушення-злочину, передбаченого ч. 1 ст. 388 КК України, -

В С Т А Н О В И В :

До Комінтернівського районного суду м. Харкова надійшло клопотання старшого слідчого СВ Слобідського ВП ГУНП в Харківській області капітана поліції ОСОБА_3 про надання тимчасового доступу до документів, які містять банківську таємницю, а саме до юридичної справи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , яка містить в собі всі документи, які були оформлені ОСОБА_4 при укладанні кредитного договору №40305104-КД-1 та додатків до нього, договору застави №40305104-ДЗ-1 та додатків до нього, переліку заставного майна та визначеного місця його зберігання, всіх актів перевірки заставного майна, тощо, які знаходяться в АТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », розташованого за адресою: АДРЕСА_1 та можливості вилучити завірені копії зазначених документів.

В обґрунтування клопотання слідчий посилається на те, що в проваджені СВ Слобідського ВП ГУ Національної поліції в Харківські області перебувають матеріали кримінального провадження № 12019220540002144 від 20.09.2019 за ознаками кримінального правопорушення-злочину, передбаченого ч. 1 ст. 388 КК України.

Під час проведення досудового розслідування встановлено, що до Слобідського ВП ГУ Національної поліції в Харківській області надійшла заява від представника АТ " ІНФОРМАЦІЯ_2 " про те, що керівник ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 ", код ЄДОРПУ НОМЕР_1 приховує заставне майно. Під час розслідування кримінального провадження представник потерпілого АТ " ІНФОРМАЦІЯ_2 " ОСОБА_5 пояснив, що 24.11.2017 між АТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , яке зареєстроване за адресою: АДРЕСА_2 був укладений кредитний договір №40305104-КД-1 на суму 1051000,00 грн. на поповнення обігових коштів. Директором ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » є ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 . В цей же день у якості забезпечення даного кредиту Банку за договором застави №40305104-ДЗ-1 були передані товари, що знаходились в обороті. Підтвердженням наявності даних товарів є товаро-транспортні накладні на поставку товарів, фотознімки, які робились працівниками відділу кредитування (дані документи знаходяться в кредитній справі ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_1 »). Засновником та водночас поручителем за кредитом є ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_4 . Також був укладений договір поруки №40305104-ДП-1. Перевірка заставного майна була проведена в січні 2019 року, під час якої двері приміщення були зачинені і працівникам Банку не вдалося перевірити заставне майно. Остання перевірка проводилась 19.07.2019. Під час якої було встановлено відсутність заставного майна, яке повинно було знаходитися по АДРЕСА_3 . В даному приміщенні, зі слів заходилась вже інша юридична особа. Банк неодноразово звертався до ОСОБА_4 з письмовими вимогами, та в телефонному режимі. Однак остання відмовилась спілкуватися по даному приводу. В свою чергу ОСОБА_6 , також відмовився спілкуватися з даного приводу. На даний час, керівництво ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » грошові кошти по кредитному договору не сплачує та приховує заставне майно.

Слідчий вказує, що під час проведення досудового розслідування виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу до юридичної справи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », яка містить в собі всі документи, які були оформлені ОСОБА_4 при укладанні кредитного договору №40305104-КД-1 та додатків до нього, договору застави №40305104-ДЗ-1 та додатків до нього, перелік заставного майна та визначене місце його зберігання, всіх актів перевірки заставного майна, тощо, які знаходяться в АТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », розташованого за адресою: АДРЕСА_1 , дані документи можуть сприяти розкриттю кримінального правопорушення, встановленню розміру майнової шкоди та мають доказове значення по справі, і іншими способами одержати дані документи неможливо

У судовому засіданні слідчий клопотання підтримав в повному обсязі.

Слідчий суддя, розглянувши клопотання, заслухавши пояснення слідчого, дослідивши додані до клопотання документи, вважає, що клопотання підлягає задоволенню.

Так, статтею 160 КПК України передбачено, що сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Клопотання, яке надійшло до суду, відповідає вимогам КПК України.

Згідно з ч.5, 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:

1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;

2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні;

3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Відповідно до п. 8 ст. 162 КПК України до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належать персональні дані особи, що знаходяться у її особистому володінні або в базі персональних даних, яка знаходиться у володільця персональних даних.

Відповідно до ст.ст. 60, 62 Закону України «Про банки і банківську діяльність» - інформація, відносно діяльності та фінансового стану клієнта є банківською таємницею і розкривається за рішенням суду.

Слідчий суддявважає,що слідчимдоведено,що документів,які знаходятьсяу володінніАТ КБ« ІНФОРМАЦІЯ_2 », мають суттєве значення для встановлення важливих обставин під час досудового розслідування, та у подальшому можуть бути використані як докази в під час судового розгляду, необхідні для проведення експертиз з метою досягнення мети повного та об`єктивного розслідування та встановлення істини у вказаному кримінальному провадженні.

За таких обставин, слідчий суддя дійшов висновку, що клопотання слідчого обґрунтовано та підлягає задоволенню.

Керуючись вимогами ст. ст. 159-164, 166 КПК України, -

У Х В А Л И В:

Клопотання старшого слідчого СВ Слобідського ВП ГУНП в Харківській області капітана поліції ОСОБА_3 про наданнятимчасового доступудо речейта документів за матеріалами кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12019220540002144 від 20.09.2019 за ознаками кримінального правопорушення-злочину, передбаченого ч. 1 ст. 388 КК України задовольнити.

Надати старшому слідчому СВ Слобідського ВП ГУ Національної поліції в Харківській області ОСОБА_3 тимчасовий доступ до документів, які містять банківську таємницю, а саме до юридичної справи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , яка містить в собі всі документи, які були оформлені ОСОБА_4 при укладанні кредитного договору №40305104-КД-1 та додатків до нього, договору застави №40305104-ДЗ-1 та додатків до нього, переліку заставного майна та визначеного місця його зберігання, всіх актів перевірки заставного майна, тощо, які знаходяться в АТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », розташованого за адресою: АДРЕСА_1 , та можливості вилучити завірені копії зазначених документів.

Строк дії ухвали один місяць.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя- ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення14.11.2019
Оприлюднено21.02.2023

Судовий реєстр по справі —641/9196/19

Ухвала від 27.09.2021

Кримінальне

Харківський апеляційний суд

Кружиліна О. А.

Ухвала від 27.09.2021

Кримінальне

Харківський апеляційний суд

Кружиліна О. А.

Ухвала від 09.06.2021

Кримінальне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Боговський Д. Є.

Ухвала від 07.12.2020

Кримінальне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Боговський Д. Є.

Ухвала від 21.09.2020

Кримінальне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Маньковська О. О.

Ухвала від 14.11.2019

Кримінальне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Боговський Д. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні