Ухвала
від 18.11.2019 по справі 810/4367/18
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД У Х В А Л А

18 листопада 2019 року №810/4367/18

Суддя Київського окружного адміністративного суду Лисенко В.І., розглянувши в м. Києві у порядку письмового провадження заяву про заміну сторони виконавчого провадження у справі за позовом Публічного акціонерного товариства по газопостачанню та газифікації "Київоблгаз" до Відділу Державного архітектурно-будівельного контролю Броварської міської ради Київської області про визнання протиправним та скасування припису,

в с т а н о в и в:

Акціонерне товариство "Оператор газорозподільної системи "Київоблгаз" звернулось до Київського окружного адміністративного суду із заявою про зміну сторони виконавчого провадження в даній адміністративній справі.

Заява обґрунтована тим, що сторони виконавчого провадження за виконавчим листом №810/4367/18 вибули із правовідносин, тому виникла необхідність заміни боржника та стягувача на їх правонаступників.

До судового засідання заявник та боржник, належним чином повідомлені про час, дату та місце проведення судового засідання, не прибули.

На підставі частини третьої статті 194, частини дев`ятої статті 205, частини другої статті 379 КАС України суд вирішив здійснювати розгляд заяви у порядку письмового провадження.

Вирішуючи питання щодо наявності підстав для заміни стягувача у виконавчому провадженні, суд виходить з наступного.

Як убачається з матеріалів справи, рішенням Київського окружного адміністративного суду від 22 листопада 2018 року у справі №810/4367/18 задоволено позов ПАТ Київоблгаз до Відділу державного архітектурно-будівельного контролю Броварської міської ради Київської області про визнання протиправними та скасування приписів, визнання протиправними та скасування постанов про накладення штрафу за правопорушення у сфері містобудівної діяльності.

На виконання рішення суду, 28.10.2019 Київським окружним адміністративним судом видано виконавчий лист №810/4367/18, за яким стягувачем є - Публічне акціонерне товариство по газопостачанню та газифікації "Київоблгаз", а боржником - Відділ Державного архітектурно-будівельного контролю Броварської міської ради Київської області.

У відповідності до частини першої статті 379 КАС України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Аналогічні приписи закріплені також частиною п`ятою статті 15 Закону України Про виконавче провадження , відповідно до якої, у разі вибуття однієї зі сторін державний виконавець з власної ініціативи або за заявою сторони, а також сама заінтересована сторона мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, обов`язкові тією мірою, якою вони були б обов`язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Водночас, відповідно до приписів статті 52 КАС України, у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії судового процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов`язкові для особи, яку він замінив.

Тобто під час виконавчого провадження заміна сторони виконавчого провадження є аналогом інституту процесуального правонаступництва, встановленого статтею 52 Кодексу адміністративного судочинства України, яка визначає процесуальні наслідки переходу прав і обов`язків від однієї особи до іншої у відносинах, щодо яких виник спір.

Судом встановлено, та підтверджується наданими заявником доказами, що 28.03.2019 Загальними зборами акціонерів Публічного акціонерного товариства по газопостачанню та газифікації Київоблгаз (стягувача) було прийнято рішення про зміну типу та назви Товариства. У зв`язку з наведеним, був затверджений Статут Товариства у новій редакції, відповідно до якого були внесені зміни до повного та скороченого найменування Товариства та визначено, що Акціонерне товариство Оператор газорозподільної системи Київоблгаз (код ЄДРПОУ 20578072 залишився незмінним) є новим найменуванням Публічного акціонерного товариства по газопостачанню та газифікації Київоблгаз , а також змінено тип Товариства з публічного на приватне акціонерне товариство.

Відповідні зміни були зареєстровані в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, що підтверджується витягом з Єдиного державного реєстру.

Крім того, 21.06.2018 Броварською міською радою Київської області прийняте рішення №983-41-07 Про оптимізацію структури виконавчих органів Броварської міської ради Київської області .

Відповідно до пункту 1.4. даного рішення Броварська міська рада Київської області вирішила у межах затвердженої структури реорганізувати: припинити юридичну особу - відділ державного архітектурно-будівельного контролю Броварської міської ради Київської області (ЄДРПОУ 40199309, розташованого за адресою: бул. Незалежності, 6.2, м. Бровари, Київська область), шляхом приєднання до новоствореного управління інспекції та контролю Броварської міської ради Київської області. Вважати управління інспекції та контролю Броварської міської ради Київської області правонаступником активів та пасивів, всіх майнових прав та обов`язків відділу державного архітектурно-будівельного контролю Броварської міської ради Київської області.

Відповідно до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб- підприємців та громадських формувань з 13.12.2018 юридичну особу - Відділ державного архітектурно-будівельного контролю Броварської міської ради Київської області припинено, відповідний номер запису - 13551120009007578.

Таким чином, заява про заміну сторони виконавчого провадження є обґрунтованою та підлягає задоволенню.

З урахуванням викладеного, керуючись статтями 243, 248, 379 КАС України, суд,-

у х в а л и в:

Заяву Акціонерного товариства "Оператор газорозподільної системи "Київоблгаз" про заміну сторони виконавчого провадження у справі №810/4367/18, - задовольнити.

Замінити стягувача у виконавчому листі №810/4367/18, що виданий 28.10.2019 з Публічного акціонерного товариства по газопостачанню та газифікації "Київоблгаз", на Акціонерне товариство Оператор газорозподільної системи Київоблгаз , місцезнаходження: вул. Шевченка, буд. 178, м. Боярка, Києво-Святошинський район, Київська: область, 08150, Ідентифікаційний код (номер): 20578072.

Замінити боржника у виконавчому листі №810/4367/18, що виданий 28.10.2019 з Відділу Державного архітектурно-будівельного контролю Броварської міської ради Київської області, на Управління інспекції та контролю Броварської міської ради Київської області, місцезнаходження: 07400, Київська область, місто Бровари, вулиця Гагаріна, 15, 101, Ідентифікаційний код (номер): 42587198.

Копію ухвали видати (надіслати) учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення. Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або у судовому засіданні у разі неявки учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Київського апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо у судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, апеляційна скарга подається протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного тексту ухвали.

Відповідно до підпункту 15.5 пункту 1 Розділу VII «Перехідні положення» Кодексу адміністративного судочинства України до початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні скарги подаються учасниками справи до або через Київський окружний адміністративний суд.

Суддя Лисенко В.І.

Дата ухвалення рішення18.11.2019
Оприлюднено20.11.2019
Номер документу85706117
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування припису

Судовий реєстр по справі —810/4367/18

Ухвала від 25.11.2019

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Лисенко В.І.

Ухвала від 18.11.2019

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Лисенко В.І.

Постанова від 02.04.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Василенко Ярослав Миколайович

Постанова від 02.04.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Василенко Ярослав Миколайович

Ухвала від 25.02.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Василенко Ярослав Миколайович

Ухвала від 25.02.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Василенко Ярослав Миколайович

Ухвала від 30.01.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Василенко Ярослав Миколайович

Ухвала від 30.01.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Василенко Ярослав Миколайович

Рішення від 22.11.2018

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Лисенко В.І.

Рішення від 22.11.2018

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Лисенко В.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні