Ухвала
від 18.11.2019 по справі 947/28435/19
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ОДЕСИ

Справа № 947/28435/19

Провадження № 1-кс/947/15593/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18.11.2019 рокуслідчий суддяКиївського районногосуду м.Одеси ОСОБА_1 ,при секретарісудового засідання ОСОБА_2 ,за участюслідчого ОСОБА_3 ,розглянувши узакритому судовомузасіданні вм.Одесі клопотаннястаршого слідчогоСУ ГУНПв Одеськійобласті ОСОБА_3 ,яке погодженопрокурором відділупрокуратури Одеськоїобласті ОСОБА_4 про проведенняобшуку укримінальному провадженніза №12019160000000987 від 22.10.2019 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3ст.191 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

Як вбачається з клопотання про надання дозволу на проведення обшуку, досудовим розслідуванням встановлено, що 16 жовтня 2019 року до відділу розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУНП в Одеській області з УСР ГУНП в Одеській області надійшли матеріали щодо можливих неправомірних дій службових осіб Одеської філії ДП «АМПУ», які шляхом зловживання своїм службовим становищем, діючи за попередньою змовою із посадовими особами ТОВ «Український морський та портовий сервіс» заволоділи грошовими коштами державного бюджету підчас проведення тендерних закупівель у 2017 2019 роках за предметом закупівлі «Послуги щодо забезпечення водолазних та промірних робіт катером».

Встановлено, що у період часу з 2017 по 2019 рік, з метою забезпечення потреб водолазної служби ОФ ДП «АМПУ» проведено три тендерні закупівлі, а саме: 27 січня 2017 року на предмет закупівлі «Послуги щодо оренди та лізингу водних транспортних засобів за кодом ДК 016 2010 77.34.1 (за кодом ДК 021:2015 60651000 6 Прокат суден із екіпажем) (Послуги щодо забезпечення водолазних та промірних робіт катером) на суму 912340 гривень без ПДВ; 14 серпня 2017 року на предмет закупівлі «Послуги щодо забезпечення водолазних та промірних робіт катером» на суму 1398670 гривень без ПДВ; 12 липня 2019 року на предмет закупівлі «Прокат водного транспортного устаткування з екіпажем» за кодом ДК 021:2015 6065000 9 (Послуги щодо забезпечення водолазних та промірних робіт катером) на суму 2677567 гривень без ПДВ. Учасниками перелічених закупівель виступали два суб`єкти господарської діяльності, а саме: ТОВ «Український морський та портовий сервіс» (ЄДРПОУ 37549632) та ТОВ «Арована Тур» (ЄДРПОУ 33081076), при цьому в усіх трьох конкурсах переможцем визнано ТОВ «Український морський та портовий сервіс», таким чином отримавши замовлення на загальну суму 4988577 гривень без ПДВ.

Відповідно до вимог п. 7 ч. 1ст. 17 ЗУ «Про публічні закупівлі» від 25 грудня 2015 року № 922 VIII: «Замовник приймає рішення про відмову учаснику в участі у процедурі закупівлі та зобов`язаний відхилити тендерну пропозицію учасника в разі, якщо: тендерна пропозиція подана учасником процедури закупівлі, який є пов`язаною особою з іншими учасниками процедури закупівлі та/або з членом (членами) тендерного комітету, уповноваженою особою (особами) замовника».

Вищевказані закупівлі проведено з метою задоволення технічних потреб водолазної служби ОФ ДП «АМПУ», керівником якої є ОСОБА_5 . В тендерній документації із закупівлі послуг ОСОБА_5 вказаний як посадова особа замовника,уповноважена здійснювати зв`язок з учасниками із спеціальних питань щодо предмета закупівлі.

Засновником та керівником ТОВ «Український морський та портовий сервіс» (ЄДРПОУ 37549632) з 22 лютого 2011 року є ОСОБА_6 , який в поданих на конкурсні торги документах вказав, що ніякого зв`язку з членами тендерної комісії або посадовими особами ОФ ДП «АМПУ» немає.

Відповідно до поданої на початку 2019 року ОСОБА_5 декларації про майно і доходи за 2018 рік, його дочка ОСОБА_7 володіє нежитловим приміщенням площею 83,7 кв.м. Відповідно до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно ОСОБА_7 володіє нежитловим приміщенням за адресою: АДРЕСА_1 , в якому розташований магазин « ІНФОРМАЦІЯ_1 », де здійснюється продаж професійного спорядження для дайверів (водолазів). При цьому встановлено, що у вказаному приміщені здійснює підприємницьку діяльність ФОП ОСОБА_7 , а продавцем-консультантом та інструктором з дайвінгу працює ОСОБА_6 , тобто директор ТОВ «Український морський та портовий сервіс».

Наведені відомості свідчать про можливу причетність ОСОБА_5 до організації виграшу у тендерних закупівлях підконтрольного йому суб`єкту господарської діяльності, з метою заволодіння грошовими коштами державного бюджету шляхом зловживання своїм службовим становищем.

В ході перевірки можливої причетності посадової особи водолазної служби ОФ ДП «АМПУ» до вищевказаного кримінального правопорушення, співробітниками УСР ГУНП в Одеській області підтверджений соціальний зв`язок та трудові взаємовідносини між ОСОБА_5 , який фактично керує господарською діяльність магазину « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та ОСОБА_6 , який працює у ньому продавцем.

Враховуючи викладене, наразі у органу досудового розслідування виникла необхідність у винайдені та вилученні переліку документів щодо господарської діяльності ТОВ «Український морський та портовий сервіс»(ЄДРПОУ 37549632) шляхом проведення обшуку, з метою документального підтвердження взаємовідносин начальника водолазної служби ОФ ДП «АМПУ» ОСОБА_5 та вказаного суб`єкту господарської діяльності.

З метою виявлення та відшукання речей та документів, які могли використовуватися при вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України, виникла необхідність у проведенні обшуку у вказаному у клопотанні домоволодінні, в зв`язку з чим, слідчий за погодженням з прокурором звертається до слідчого судді з клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку.

В судовому засіданні слідчий клопотання про надання дозволу на проведення обшуку підтримав у повному обсязі, клопотання просив задовольнити.

Вивчивши клопотання та долучені в його обґрунтування матеріали, вислухавши слідчого в судовому засіданні, який підтримав подане клопотання та просив його задовольнити, слідчий суддя приходить до наступного переконання.

Згідно ч. 1 ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Як вбачаєтьсяз долученихдо клопотанняматеріалів всукупності,у слідчогосудді наявніпідстави вважати,що підозраза фактомвчинення кримінальногоправопорушення,передбаченого ч.3ст.191КК Українив рамкахкримінального провадження№12019160000000987 від 22.10.2019 наявна.

Згідно клопотання та долучених в його обґрунтування матеріалів, засновником та керівником ТОВ «Український морський та портовий сервіс» (ЄДРПОУ 37549632) з 22 лютого 2011 року є ОСОБА_6 . В свою чергу ТОВ «Український морський та портовий сервіс» являється переможцем конкурсу в проведених тендерах, в зв`язку з чим за фактом можливого, шляхом зловживання службовим становищем, за попередньою змовою із посадовими особами ТОВ «Український морський та портовий сервіс» заволодіння грошовими коштами державного бюджету під час проведення тендерних закупівель 2017-2019 роках за предметом закупівлі «Послуги щодо забезпечення водолазних та промірних робіт катером» й фактично здійснюється досудове розслідування в рамках даного кримінального провадження.

Як вбачається з долученого до клопотання рапорту т.в.о. оперуповноваженого УСР ГУНП в Одеській області від 04.11.2019 року, є всі підстави вважати, що громадянин ОСОБА_6 , знаходиться у підпорядкуванні у громадянина ОСОБА_5 та виконує його вказівки. В свою чергу громадянин ОСОБА_5 , згідно матеріалів поданого клопотання, являється начальником водолазної служби ОФ ДП «АМПУ» й може бути причетний до можливого вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України. Згідно клопотання, відповідно до відомостей, установлених працівниками оперативного підрозділу, у користуванні ОСОБА_5 перебуває гараж № НОМЕР_1 , розміщений на автостоянці № 8 ГО «Одеська обласна організація всеукраїнської спілки автомобілістів», за адресою: м. Одеса, вул. Інглезі, 15А к. 3.

З оглядуна викладене,слідчий суддяприходить допереконання,що врезультаті наданнядозволу напроведення обшукуможе бутидосягнуто метупроведення такоїслідчої (розшукової)дії,оскільки у вищевказаному гаражі можуть зберігатися речі та документи, які можуть бути використані як докази в рамках даного кримінального провадження.

Враховуючи обставини можливого вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України та його специфіку, слідчий суддя вважає, що обшук є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання та вилучення речей і документів, які мають значення для досудового розслідування та про які зазначено у клопотанні, які в свою чергу в добровільному порядку отримані бути не можуть, оскільки такі речі та документи викриватимуть можливу протиправну поведінку причетних до вчинення кримінального правопорушення осіб.

Як вбачається з рапорту слідчого СУ ГУНП в Одеській області, в Єдиному державному реєстрі речових прав на нерухоме майно відомості щодо власника гаражу № НОМЕР_1 , який розміщений на автостоянці № 8 ГО «Одеська обласна організація всеукраїнської спілки автомобілістів», за адресою: м. Одеса, вул. Інглезі, 15А к. 3, у Реєстрі відсутні.

На підставі викладеного, враховуючи обґрунтованість поданого клопотання, наявність правових підстав для його задоволення, так як в результаті проведення обшуку можуть бути виявленні та вилученні речі та документи, які будуть використані як докази в рамках кримінального провадження на підтвердження факту та обставин вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України, а також осіб, які можуть бути причетними до його вчинення, слідчий суддя приходить до переконання, що таке клопотання підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 223, 234, 235 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання старшогослідчого СУГУНП вОдеській області ОСОБА_3 ,яке погодженопрокурором відділупрокуратури Одеськоїобласті ОСОБА_4 про проведенняобшуку укримінальному провадженніза №12019160000000987 від 22.10.2019 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3ст.191 ККУкраїни задовольнити.

Надати старшому слідчому слідчого управління ГУНП в Одеській області капітану поліції ОСОБА_3 , слідчим слідчої групи із залученням працівників УСР ГУНП в Одеській області дозвіл на проведення обшуку у гаражі № НОМЕР_1 , розміщеному на автостоянці № 8 ГО «Одеська обласна організація всеукраїнської спілки автомобілістів», за адресою: м. Одеса, вул. Інглезі, 15А к. 3, що перебуває у користуванні ОСОБА_5 , з метою виявлення та вилучення документів, чорнових записів, електронних носіїв інформації, інших носіїв які містять відомості щодо господарської діяльності ТОВ «Український морський та портовий сервіс» (ЄДРПОУ 37549632),ТОВ «Арована Тур» (ЄДРПОУ 33081076), магазину «Глибина», тендерних закупівель, проведених ОФ ДП «АМПУ», грошових коштів, здобутих злочинним шляхом, інших речей та документів, які мають значення для доказування у кримінальному провадженні.

Визначити строк дії ухвали тривалістю в один місяць, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення18.11.2019
Оприлюднено21.02.2023
Номер документу85716195
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведенняобшуку укримінальному провадженніза №12019160000000987 від 22.10.2019 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3ст.191 КК України

Судовий реєстр по справі —947/28435/19

Ухвала від 04.05.2020

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 11.02.2020

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 07.02.2020

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 07.02.2020

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 27.01.2020

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 27.01.2020

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 13.01.2020

Кримінальне

Одеський апеляційний суд

Кадегроб А. І.

Ухвала від 13.01.2020

Кримінальне

Одеський апеляційний суд

Кадегроб А. І.

Ухвала від 13.01.2020

Кримінальне

Одеський апеляційний суд

Кадегроб А. І.

Ухвала від 13.01.2020

Кримінальне

Одеський апеляційний суд

Кадегроб А. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні