Ухвала
від 21.11.2019 по справі 922/1703/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під`їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-14, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

"21" листопада 2019 р.Справа № 922/1703/19

Господарський суд Харківської області у складі:

судді Савченко А.А.

при секретарі судового засідання Зубко Ю.В.

розглянувши матеріали справи

за заявою ТОВ "Зоотерра" про визнання банкрутом ТОВ "Юніпет", м. Харків

учасники у справі про банкрутство в судове засідання не з`явились

ВСТАНОВИВ:

Постановою господарського суду Харківської області від 17.09.2019р. Товариство з обмеженою відповідальністю "Юніпет" визнано банкрутом та відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором призначено арбітражного керуючого Паркулаба Володимира Григоровича, якого зобов`язано в строк до 17 вересня 2020 року виконати ліквідаційну процедуру та надати суду обґрунтований звіт про виконану роботу, ліквідаційний баланс, а також всі докази, що свідчать про виконання ліквідаційної процедури.

18.09.2019р. здійснено оприлюднення на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України повідомлення про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури за номером 62537.

31 жовтня 2019р. до суду надійшла заява Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Харківській області в особі Харківського міського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Харківській області з вимогами до боржника (вх. №26173) на загальну суму 1558898,26грн. та 3842,00грн. судового збору.

Ухвалою господарського суду Харківської області від 04.11.2019 прийнято та призначено заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Харківській області в особі Харківського міського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Харківській області з вимогами до боржника (вх. №26173) до розгляду в судовому засіданні на "21" листопада 2019 р. о(об) 11:30.

Представник управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Харківській області в особі Харківського міського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Харківській області в судове засідання не з`явився, про дату, час та місце проведення судового засідання був повідомлений належним чином.

Ліквідатор в судове засідання не з`явився, надав до суду поточний звіт ліквідатора, до якого додано повідомлення про результати розгляду вимог, в якому вимоги фонду визнано в повному обсязі та 1558898,26грн. включено до другої черги задоволення та 3842,00грн. - до першої.

Враховуючи, що неявка учасників судового процесу не перешкоджає розгляду заяви, суд вважає за можливе розглянути дану заяву за їх відсутності.

Суд, дослідивши в судовому засіданні матеріали справи в їх сукупності, розглянувши заяву з вимогами до боржника, встановив наступне.

Постановою господарського суду Харківської області від 17.09.2019р. Товариство з обмеженою відповідальністю "Юніпет" визнано банкрутом та відкрито ліквідаційну процедуру.

18.09.2019р. здійснено оприлюднення на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України повідомлення про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури за номером 62537. Визначено двохмісячний строк на заявлення поточних вимог кредиторів.

У визначений судом строк до суду надійшла заява Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Харківській області в особі Харківського міського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Харківській області з вимогами до боржника (вх. №26173) на загальну суму 1558898,26грн. та 3842,00грн. судового збору.

21 жовтня 2019 року введено в дію Кодекс України з процедур банкрутства. Частиною 4 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства встановлено, що з дня введення в дію цього Кодексу подальший розгляд справ про банкрутство здійснюється відповідно до положень цього Кодексу незалежно від дати відкриття провадження у справі про банкрутство, крім справ про банкрутство, які на день введення в дію цього Кодексу перебувають на стадії санації, провадження в яких продовжується відповідно до Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом". Перехід до наступної судової процедури та подальше провадження у таких справах здійснюється відповідно до цього Кодексу.

Відповідно до ч. 4 ст. 60 Кодексу України з процедур банкрутства у ліквідаційній процедурі господарський суд розглядає заяви з вимогами поточних кредиторів, які надійшли до господарського суду після офіційного оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом.

Заяви з вимогами поточних кредиторів розглядаються господарським судом у порядку черговості їх надходження. За результатами розгляду зазначених заяв господарський суд своєю ухвалою визнає чи відхиляє (повністю або частково) вимоги таких кредиторів.

Вимоги поточних кредиторів погашаються в порядку черговості, визначеної статтею 64 цього Кодексу.

Правову основу, економічний механізм та організаційну структуру загальнообов`язкового державного соціального страхування громадян від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які призвели до втрати працездатності або загибелі застрахованих на виробництві, визначено Законом України "Про загальнообов`язкове державне соціальне страхування" від 23.09.1999 р. №1105-XIV (далі - Закон №1105-XIV).

Згідно п. 5 ч. 1 ст. 11 Закону №1105-XIV джерелами формування коштів Фонду є капіталізовані платежі, що надійшли у випадках ліквідації страхувальників у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України.

Постановою Кабінету Міністрів України №765 від 06.05.2000 затверджено Порядок капіталізації платежів для задоволення вимог, що виникли із зобов`язань суб`єкта підприємницької діяльності - банкрута перед громадянами внаслідок заподіяння шкоди їх життю і здоров`ю (далі Порядок № 765).

Пунктом 1 Порядку № 765 визначено, що відповідно до цього Порядку здійснюється капіталізація платежів для задоволення вимог, що виникли із зобов`язань суб`єкта підприємницької діяльності - банкрута відшкодувати шкоду, заподіяну життю і здоров`ю громадян, у тому числі застрахованих у Фонді соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань (далі - Фонд).

Капіталізація платежів здійснюється щодо кожної особи з урахуванням заборгованості за попередні роки та необхідності виплати майбутніх платежів. Під час розрахунку сум цих платежів повинні враховуватися заробітна плата потерпілого, відсоток втрати професійної працездатності, витрати по догляду за потерпілим, на реабілітацію, протезування, придбання транспортних засобів та види соціальної допомоги відповідно до медичного висновку, необхідність сплати одноразової допомоги у зв`язку з травмою або професійним захворюванням, які можуть призвести до смерті потерпілого, а також інших виплат, передбачених законодавством.

У Зміївському відділенні управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Харківській області отримує страхові виплати потерпілий від нещасного випадку на виробництві, що стався 29.08.2017 під час роботи на ТОВ "Юніпет", ОСОБА_1 ІНФОРМАЦІЯ_1 року народження.

Заявником на підставі таблиць смертності та очікуваної тривалості життя, наданих Держкомстатом України, розраховано капіталізовані платежі потерпілому від нещасного випадку на виробництві у сумі 1558898,26грн.

Ліквідатором надано до суду повідомлення про результати розгляду вимог кредитора, в якому зазначається, що вимоги фонду підтверджуються наявними у боржника документами. ОСОБА_1 дійсно був працівником ТОВ "Юніпет" та 29.08.2017р. під час виконання трудових обов`язків був травмований, через що отримує страхові виплати у фонді як потерпілий від нещасного випадку на виробництві.

Відповідно до п. 2 ч.1 ст. 64 Кодексу України з процедур банкрутства кошти, одержані від продажу майна банкрута, спрямовуються на задоволення вимог кредиторів у порядку, встановленому цим Кодексом. При цьому у другу чергу задовольняються вимоги із зобов`язань, що виникли внаслідок заподіяння шкоди життю та здоров`ю громадян, шляхом капіталізації у ліквідаційній процедурі відповідних платежів, у тому числі до Фонду соціального страхування України за громадян, які застраховані в цьому фонді, у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

Враховуючи, що вимоги Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Харківській області в особі Харківського міського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Харківській області підтверджені матеріалами справи, визнані ліквідатором, відповідають вимогам чинного законодавства, суд вважає за необхідне задовольнити заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Харківській області в особі Харківського міського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Харківській області з вимогами до боржника (вх. №26173) та визнати вимоги у розмірі 1558898,26грн. (2 черга задоволення вимог кредиторів боржника), витрати зі сплати судового збору в розмірі 3842,00грн. включити до першої черги задоволення вимог кредиторів.

Керуючись ст. 57-64 Кодексу України з процедур банкрутства, ст. ст. 232-235, 240 ГПК України,

УХВАЛИВ:

Задовольнити заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Харківській області в особі Харківського міського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Харківській області з вимогами до боржника (вх. №26173).

Визнати вимоги Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Харківській області в особі Харківського міського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Харківській області у розмірі 1558898,26грн. (2 черга задоволення вимог кредиторів боржника).

Витрати Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Харківській області в особі Харківського міського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Харківській області зі сплати судового збору в розмірі 3842,00грн. включити до першої черги задоволення вимог кредиторів.

Ухвалу направити ліквідатору, кредиторам, банкруту, заявнику.

Ухвала набирає законної сили з моменту її прийняття та може бути оскаржена в порядку та строки, передбачені статтями 255, 256 Господарського процесуального кодексу України.

Повний текст ухвали складено та підписано 25.11.2019р.

Суддя Савченко А.А.

Дата ухвалення рішення21.11.2019
Оприлюднено25.11.2019
Номер документу85839864
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство в судове засідання не з`явились

Судовий реєстр по справі —922/1703/19

Ухвала від 25.06.2020

Господарське

Господарський суд Харківської області

Савченко А.А.

Ухвала від 25.06.2020

Господарське

Господарський суд Харківської області

Савченко А.А.

Ухвала від 12.06.2020

Господарське

Господарський суд Харківської області

Савченко А.А.

Ухвала від 21.11.2019

Господарське

Господарський суд Харківської області

Савченко А.А.

Ухвала від 04.11.2019

Господарське

Господарський суд Харківської області

Савченко А.А.

Постанова від 17.09.2019

Господарське

Господарський суд Харківської області

Савченко А.А.

Ухвала від 17.09.2019

Господарське

Господарський суд Харківської області

Савченко А.А.

Ухвала від 15.08.2019

Господарське

Господарський суд Харківської області

Савченко А.А.

Ухвала від 15.08.2019

Господарське

Господарський суд Харківської області

Савченко А.А.

Ухвала від 15.08.2019

Господарське

Господарський суд Харківської області

Савченко А.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні