Ухвала
від 25.06.2020 по справі 922/1703/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під`їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-14, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

"25" червня 2020 р.Справа № 922/1703/19 вх. № 1703/19

Господарський суд Харківської області у складі:

судді Савченко А.А.

при секретарі судового засідання Зубко Ю.В.

за участю сторін:

учасники у справі про банкрутство не з`явились

розглянувши матеріали

по справі за заявою ТОВ "Зоотерра"

до ТОВ "Юніпет", м. Харків

про визнання банкрутом

ВСТАНОВИВ:

Постановою господарського суду Харківської області від 17.09.2019р. Товариство з обмеженою відповідальністю "Юніпет" визнано банкрутом та відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором призначено арбітражного керуючого Паркулаба Володимира Григоровича, якого зобов`язано в строк до 17 вересня 2020 року виконати ліквідаційну процедуру та надати суду обґрунтований звіт про виконану роботу, ліквідаційний баланс, а також всі докази, що свідчать про виконання ліквідаційної процедури.

11 червня 2020 року до суду надійшло клопотання ліквідатора про призначення дати судового засідання, на якому буде розглянуто звіт ліквідатор, у зв`язку із вчиненням усіх необхідних дій в межах ліквідаційної процедури.

Ухвалою господарського суду Харківської області від 12.06.2020 призначено звіт ліквідатора до розгляду в судовому засіданні на "25" червня 2020 р. о(б) 12:00. Зобов`язано ліквідатора надати суду повний звіт, оформлений відповідно до ст. 65 Кодексу України з процедур банкрутства, з наданням обов`язкових додатків, визначених чинним законодавством, та письмових доказів на підтвердження проведення всіх належних дій по виконанню ліквідаційної процедури.

17 червня 2020 року ліквідатором надано до суду ліквідаційний звіт з додатками до нього, в тому числі звіт ліквідатора про нарахування і виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат, а також клопотання про затвердження звіту ліквідатора, ліквідаційного балансу та звіту ліквідатора про нарахування і виплату грошової винагороди.

24 червня 2020 року до суду від кредиторів ТОВ "Зоотерра", ТОВ "НВП "Сузір`я", ТОВ "Зоотренд", ТОВ "Таббістар", ФОП Голозубової Г.О. та ОСОБА_1 надійшла низка клопотань про проведення судового засідання без їх участі, в яких кредитори також зазначають, що підтримують прийняте рішення комітету кредиторів про затвердження звіту ліквідатора, ліквідаційного балансу та затвердження звіту ліквідатора про нарахування і виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат.

Ліквідатор та інші учасники у справі про банкрутство в судове засідання не з`явились, про дату, час та місце проведення судового засідання були повідомлені відповідно до вимог чинного законодавства.

Враховуючи, що неявка учасників судового процесу не перешкоджає розгляду справи, суд вважає за можливе розглянути дану справу за наявними у ній матеріалами.

Дослідивши матеріали справи в їх сукупності, суд встановив наступне.

Постановою господарського суду Харківської області від 17.09.2019р. Товариство з обмеженою відповідальністю "Юніпет" визнано банкрутом та відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором призначено арбітражного керуючого Паркулаба Володимира Григоровича. Встановлено арбітражному керуючому Паркулабу Володимиру Григоровичу оплату послуг (основну грошову винагороду) за виконання повноважень ліквідатора в розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожний місяць виконання ним повноважень.

У відповідності до ч.4 ст. 43 Конституції України кожен має право на належні, безпечні і здорові умови праці, на заробітну плату, не нижчу від визначеної законом.

Статтею 98 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання боржника банкрутом" в редакції Закону України № 4212 -VI від 22.12.2011 року (далі - Закон про банкрутство), яка діяла на момент здійснення ліквідатором ліквідаційної процедури, передбачено право арбітражного керуючого (розпорядник майна, керуючий санацією, ліквідатор) користуватися усіма правами розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора відповідно до законодавства, у тому числі право отримувати винагороду в розмірі та порядку, передбачених цим Законом.

Частиною 1 ст. 115 Закону про банкрутство встановлено, що арбітражний керуючий (розпорядник майна, керуючий санацією, ліквідатор) виконує повноваження за грошову винагороду.

Відповідно до частини 3 статті 115 Закону про банкрутство грошова винагорода арбітражного керуючого за виконання повноважень керуючого санацією, ліквідатора складається з основної та додаткової грошових винагород.

Основна грошова винагорода арбітражного керуючого за виконання повноважень керуючого санацією, ліквідатора визначається в розмірі двох середньомісячних заробітних плат керівника боржника за останні дванадцять місяців його роботи до введення господарським судом процедури санації боржника або відкриття процедури ліквідації банкрута за кожний місяць виконання арбітражним керуючим повноважень керуючого санацією або ліквідатора. Розмір основної грошової винагороди арбітражного керуючого за виконання повноважень керуючого санацією, ліквідатора не може перевищувати десяти мінімальних заробітних плат за кожний місяць виконання ним повноважень.

Відповідно до ч.7 ст.115 Закону про банкрутство ліквідатор щомісяця звітує перед комітетом кредиторів про нарахування та виплату основної та додаткової грошових винагород арбітражного керуючого, здійснення та відшкодування витрат. Звіт арбітражного керуючого про нарахування і виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат доводиться кредиторам до відома та повинен бути схвалений або погоджений комітетом кредиторів. Звіт про нарахування та виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат за підсумками процедури ліквідації подається арбітражним керуючим до господарського суду за п`ять днів до закінчення ліквідаційної процедури, розглядається судом та затверджується ухвалою, що може бути оскаржена у встановленому порядку.

21 жовтня 2019 року введено в дію Кодекс України з процедур банкрутства. Частиною 4 Прикінцевих та перехідних положень встановлено, що з дня введення в дію цього Кодексу подальший розгляд справ про банкрутство здійснюється відповідно до положень цього Кодексу незалежно від дати відкриття провадження у справі про банкрутство, крім справ про банкрутство, які на день введення в дію цього Кодексу перебувають на стадії санації, провадження в яких продовжується відповідно до Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом". Перехід до наступної судової процедури та подальше провадження у таких справах здійснюється відповідно до цього Кодексу.

Суд зазначає, що з введенням в дію Кодексу України з процедур банкрутства, втратили чинність всі редакції Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", однак, оскільки під час виконання ліквідатором своїх обов`язків діяв Закон про банкрутство, в редакції Закону України №4212 -VI від 22.12.2011 року, господарський суд приймає рішення з урахуванням його положень.

Відповідно до ч.ч. 1, 2 ст. 30 Кодексу України з процедур банкрутства арбітражний керуючий виконує повноваження за грошову винагороду.

Грошова винагорода арбітражного керуючого складається з основної та додаткової грошових винагород.

Розмір основної грошової винагороди арбітражного керуючого за виконання ним повноважень розпорядника майна або ліквідатора визначається в розмірі середньомісячної заробітної плати керівника боржника за останніх 12 місяців його роботи до відкриття провадження у справі, але не менше трьох розмірів мінімальної заробітної плати за кожний місяць виконання арбітражним керуючим повноважень

Частиною 6 ст. 30 Кодексу України з процедур банкрутства визначено, що арбітражний керуючий не менше одного разу на два місяці звітує про нарахування та виплату грошової винагороди арбітражного керуючого, здійснення та відшкодування його витрат на засіданнях зборів кредиторів (у процедурі банкрутства фізичної особи) чи комітету кредиторів (у процедурі банкрутства юридичної особи), а в частині витрат, що стосуються заставного майна, - перед забезпеченим кредитором.

Звіт арбітражного керуючого про нарахування і виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат має бути схвалений зборами кредиторів (у процедурі банкрутства фізичної особи) чи комітетом кредиторів (у процедурі банкрутства юридичної особи), а в частині витрат, що стосуються заставного майна, - забезпеченим кредитором.

Звіт про нарахування та виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат за підсумками процедур розпорядження майном, санації, ліквідації, реструктуризації заборгованості, погашення боргів подається арбітражним керуючим до господарського суду за п`ять днів до закінчення відповідної процедури, розглядається судом та затверджується ухвалою, що може бути оскаржена у встановленому порядку.

Суд вважає необхідним зазначити, що оплата послуг арбітражного керуючого, пов`язаних з виконанням ним своїх повноважень, є обов`язковою та є платою за працю арбітражного керуючого. Ліквідатором в звіті про нарахування та виплату грошової винагороди наведено відповідний розрахунок розміру основної винагороди за період з 17.09.2019 по 31.05.2020, відповідно до якого розмір винагороди ліквідатора за вказаний період складає 76242,28грн. Розрахунок розміру винагороди ліквідатором здійснено з розрахунку двох мінімальних заробітних плат за кожен місяць здійснення ним повноважень ліквідатора, що відповідає розміру винагороди, встановленої постановою господарського суду Харківської області від 17.09.2019р.

З отриманих від продажу майна банкрута коштів та з виявлених коштів на рахунку боржника ліквідатору було частково виплачено винагороду в сумі 34853,66грн.

Крім того, як вбачається з наданого звіту ліквідатора про нарахування і виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат по справі про банкрутство ТОВ "Юніпет", витрати ліквідатора, пов`язані з проведенням ліквідаційної процедури банкрута, складаються з витрат на оплату послуг ТОВ "Центр науково-технічної обробки документів, експертизи їх цінності та забезпечення збереження" на загальну суму 3800,00грн. та з витрат на оплату банківських послуг в сумі 582,26грн.

17 червня 2020 року на засіданні комітету кредиторів "Юніпет" вирішено схвалити звіт ліквідатора про нарахування основної грошової винагороди на суму 76242,28грн., виплату основної грошової винагороди на суму 34853,66грн., здійснення та відшкодування витрат на суму 4382,26грн.

Враховуючи те, що звіт ліквідатора про нарахування і виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат, відповідає вимогам ст. 115 Закону про банкрутство та ст. 30 Кодексу України з процедур банкрутства, схвалений комітетом кредиторів, суд вважає можливим його затвердити.

Керуючись ст. 98, 115 Закону про банкрутство, ст.ст. 30, 58-67 Кодексу України з процедур банкрутства, ст.ст. 232-235, 240 ГПК України, суд -

УХВАЛИВ:

Затвердити звіт ліквідатора про нарахування основної грошової винагороди в розмірі 76252,28грн. за період здійснення ним повноважень ліквідатора у справі №922/1703/19 про банкрутство ТОВ "Юніпет" з 17.09.2019 по 31.05.2020, в тому числі сплаченої винагороди в розмірі 34853,66грн., а також здійснення та відшкодування витрат у справі про банкрутство ТОВ "Юніпет" на суму 4382,26грн.

Ухвалу направити ліквідатору, кредиторам, банкруту.

Ухвала набирає законної сили 25 червня 2020 року.

Ухвала може бути оскаржена в порядку та строки, передбачені статтями 255 256 Господарського процесуального кодексу України.

Ухвалу складено та підписано 30.06.2020.

Суддя Савченко А.А.

Дата ухвалення рішення25.06.2020
Оприлюднено01.07.2020
Номер документу90115357
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом

Судовий реєстр по справі —922/1703/19

Ухвала від 25.06.2020

Господарське

Господарський суд Харківської області

Савченко А.А.

Ухвала від 25.06.2020

Господарське

Господарський суд Харківської області

Савченко А.А.

Ухвала від 12.06.2020

Господарське

Господарський суд Харківської області

Савченко А.А.

Ухвала від 21.11.2019

Господарське

Господарський суд Харківської області

Савченко А.А.

Ухвала від 04.11.2019

Господарське

Господарський суд Харківської області

Савченко А.А.

Постанова від 17.09.2019

Господарське

Господарський суд Харківської області

Савченко А.А.

Ухвала від 17.09.2019

Господарське

Господарський суд Харківської області

Савченко А.А.

Ухвала від 15.08.2019

Господарське

Господарський суд Харківської області

Савченко А.А.

Ухвала від 15.08.2019

Господарське

Господарський суд Харківської області

Савченко А.А.

Ухвала від 15.08.2019

Господарське

Господарський суд Харківської області

Савченко А.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні