Ухвала
від 15.11.2019 по справі 686/21783/19
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 686/21783/19

Провадження № 1-кс/686/15823/19

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15 листопада 2019 року м.Хмельницький

Слідчий суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області ОСОБА_1 , з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши клопотання старшого слідчого відділу розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУНП в Хмельницькій області ОСОБА_3 , про тимчасовий доступ до документів, у кримінальному провадженні № 120192400000000186,

ВСТАНОВИВ:

Старшийслідчий відділуз розслідуванняособливо тяжкихзлочинів СУ ГУ НП в Хмельницькій області ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді з клопотанням, погодженим з прокурором військової прокуратури Хмельницького гарнізону ОСОБА_4 ,про тимчасовий доступ та вилучення документів,які перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ).

Як зазначено в клопотанні, 10.07.2019 року на адресу СУ надійшов рапорт з УЗЕ в Хмельницькій області ДЗЕ НПУ про те, що посадові особи ІНФОРМАЦІЯ_2 , з метою власного протиправного збагачення, розробили схему з привласнення бюджетних коштів, за попередньою змовою із посадовими особами ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_3 ", ТОВ КС " ІНФОРМАЦІЯ_4 ", ПП " ОСОБА_5 ", ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_5 " та ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_6 ", виділених на будівництво будівель казарм поліпшеного планування, чим заподіяли державі збитків, сума яких встановлюється.

Дане кримінальне правопорушення 10.07.2019 року зареєстровано в Єдиному реєстрі досудових розслідувань № 120192400000000186, правова кваліфікація правопорушення ч.3 ст.191 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що на виконання доручення Президента України у 2018 році Міністерством оборони України запроваджено програму будівництва 184 казарм поліпшеного типу для розміщення 23 тисяч військовослужбовців, на що передбачено витрачання 1,3 млрд. грн. бюджетних коштів. Виконання вказаної програми на території Заходу України доручено ІНФОРМАЦІЯ_7 (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), які, в свою чергу, уклали договори підряду щодо будівництва будівель казарми поліпшеного планування у місті Хмельницькому із наступними будівельними організаціями:

- ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ). Керівник: ОСОБА_6 ; Договір № 210 від 05.07.2018 року Будівництво будівлі казарми поліпшеного планування №1, в/м №1, м. Хмельницький, Хмельницької області, сума договору - 15 762 000 грн.

Вищевказані об`єкти будівництва будуються на земельних ділянках власником яких є - ІНФОРМАЦІЯ_8 .

Крім того,встановлено,що посадові особи ІНФОРМАЦІЯ_2 упродовж 2018 року провели процедури публічних закупівель із порушенням законодавства та надали незаконні переваги у процедурах публічних закупівель суб`єктам господарювання за «відкат», укладання договорів з підконтрольними суб`єктами господарювання за явно завищеними цінами, включення зайвих витрат, «задвоювання» оплачуваних робіт по вже раніше виконаним та прийнятим роботам, протиправне документальне оформлення прийняття робіт без їх фактичного виконання, а також внесення завідомо неправдивих відомостей до актів виконаних робіт.

Також, роботи на вказаних об`єктах проводяться будівельними організаціями неякісно, з використанням не кваліфікованих та незареєстрованих найманих робітників та будівельної техніки. Кожен договір на закупівлю робіт з будівництва казарм поліпшеного планування містить п. 5.1., у якому чітко зазначено, що термін виконання робіт за договором - не більше 210 днів з дня його підписання, у тому числі за етапами. На даний час, роботи по вищевказаних об`єктах не завершені та не здані в експлуатацію, чим порушено умови договорів та етапів будівельних робіт.

Враховуючи викладене, з метою повного та всебічного встановлення обставин у кримінальному провадженні, а також перевірки факту привласнення державних коштів, слідчий у поданому клопотанні просить надати

тимчасовий доступ до проектної, технічної та виконавчої документації по проведенню будівництва будівель казарм поліпшеного планування, а також інших документів, що стосуються будівництва будівель казарм

поліпшеного планування у м.Хмельницький, з можливістю вилучення їх оригіналів з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ).

Слідчий в судове засідання не з`явився, подав заяву про розгляд клопотання у його відсутність з підтриманням викладених у ньому вимог.

Перевіривши надані матеріали, приходжу до висновку, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Слідчим в клопотанні наведено підстави, передбачені ч.2, 5 ст.163 КПК України, зокрема, що оригінали документів, доступ до яких він просить надати, в сукупності з іншими речами та документами, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, можуть бути використані як докази, а також те, що існує загроза знищення вказаних документів, тому слідчий суддя розглядає клопотання слідчого без виклику представників осіб, у володінні яких знаходяться документи.

Враховуючи викладене, з метою забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування, є всі підстави для надання дозволу на тимчасовий доступ до документів, в зв`язку з чим клопотання слідчого підлягає задоволенню, оскільки іншими способами встановити та довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів, неможливо.

Керуючись ст.ст.163, 164 КПК України, слідчий суддя

ПОСТАНОВИВ:

Надати старшому слідчому відділу з розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУНП В Хмельницькій області ОСОБА_3 , старшому слідчому в ОВС СУ ГУНП в Хмельницькій області ОСОБА_7 , старшому слідчому СУ ГУНП в Хмельницькій області ОСОБА_8 , старшому слідчому СУ ГУНП в Хмельницькій області ОСОБА_9 , старшому слідчому в ОВС СУ ГУНП в Хмельницькій області ОСОБА_10 , старшому слідчому СУ ГУНП в Хмельницькій області ОСОБА_11 , старшому слідчому СУ ГУНП в Хмельницькій області ОСОБА_12 , слідчому СУ ГУНП в Хмельницькій області ОСОБА_13 , слідчому СУ ГУНП в Хмельницькій області поліції ОСОБА_14 , слідчому СУ ГУНП в Хмельницькій області ОСОБА_15 , слідчому СУ ГУНП в Хмельницькій області ОСОБА_16 , за дорученням слідчого іншим уповноваженим особам:старшому оперуповноваженому 8 відділу 6 управління ГУ ВКР СБУ ОСОБА_17 , дозвіл на тимчасовий доступ до документів проектної, технічної та виконавчої документації по проведенню будівництва будівель казарм поліпшеного планування, з можливістю вилучення їх оригіналів з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ), а саме: договорів між ІНФОРМАЦІЯ_9 та ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_6 " на будівництво будівель казарм поліпшеного планування у м. Хмельницький Хмельницької області, додаткових угод до них, договори субпідряду, документів щодо залучення найманих працівників, дефектних актів, техніко-економічного обґрунтування, актів комісійного огляду, листів звернення замовника платіжних доручень, договірну ціну до Договору на будівництва будівель казарм поліпшеного планування в м. Хмельницький, Хмельницької області, первинну звітну і виробничу Документацію на виконання будівельних робіт із будівництва будівель казарм поліпшеного планування в м. Хмельницький, Хмельницької області: відомості списання матеріалів, журнали виконання робіт, журнал авторського нагляду, акти огляду прихованих робіт, акти випробувань, товарно-транспортні накладні, акти виконаних робіт (ф.№КБ-2в) та довідки про вартість виконаних будівельних робіт (ф. №КБЗ) на виконання будівельних робіт з будівництва будівель казарм поліпшеного планування в м. Хмельницький, Хмельницької області, а також інші документи, які стосуються будівництва будівель казарм поліпшеного планування у м. Хмельницький Хмельницької області.

Уповноваженим особам ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ) забезпечити тимчасовий доступ та надати можливість вилучити вищезазначені документи.

Ухвала діє по 15 грудня 2019 року.

Відповідно до ст.166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

Дата ухвалення рішення15.11.2019
Оприлюднено21.02.2023

Судовий реєстр по справі —686/21783/19

Ухвала від 26.04.2022

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Сарбей О. Ф.

Ухвала від 22.03.2022

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Дзюбак О. В.

Ухвала від 17.03.2022

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Дзюбак О. В.

Ухвала від 17.03.2022

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Дзюбак О. В.

Ухвала від 31.01.2022

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Бурка С. В.

Ухвала від 31.01.2022

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Бурка С. В.

Ухвала від 31.01.2022

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Кирик О. В.

Ухвала від 31.01.2022

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Кирик О. В.

Ухвала від 31.01.2022

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Кирик О. В.

Ухвала від 31.01.2022

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Кирик О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні