Ухвала
від 21.11.2019 по справі 569/934/19
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/934/19

1-кс/569/9280/19

УХВАЛА

21 листопада 2019 року м. Рівне

Слідчий суддя Рівненського міського суду Рівненської області ОСОБА_1 з участю секретаря судових засідань ОСОБА_2 розглянувши клопотання Старший слідчий з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Рівненській області майор податкової міліції ОСОБА_3 , яке погоджене із прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби прокуратури Рівненської області ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів та їх вилучення (здійснення їх виїмки), -

В С Т А Н О В И В:

Старший слідчий з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Рівненській області майор податкової міліції ОСОБА_3 , звернувся до Рівненського міського суду із клопотанням, яке погоджено із прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби прокуратури Рівненської області ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів та їх вилучення (здійснення їх виїмки).

В обґрунтування клопотання слідчий зазначив, що слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Рівненській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному проваджені №32018180000000066 за фактом ухилення від сплати податків фізичною особою-підприємцем ОСОБА_5 (РНОКПП НОМЕР_1 ), та за фактом внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації фізичної особи-підприємця завідомо неправдивих відомостей, а також умисне подання для проведення такої реєстрації документів, які містять завідомо неправдиві відомості, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 212, ч. 1 ст. 205-1 КК України.

Із матеріалів кримінального провадження вбачається, що відповідно до затвердженого плану перевірки, ІНФОРМАЦІЯ_1 проведено планову виїзну документальну перевірку фізичної особи-підприємця ОСОБА_5 (РНОКПП НОМЕР_1 ) з питань дотримання вимог податкового, валютного та іншого законодавства, правильності нарахування, обчислення та сплати єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування за період 23.10.2015 по 31.12.2017 роки. По результатам проведеної документальної планової виїзної перевірки встановлено порушення вимог Податкового Кодексу, що призвели до несплати податкових зобов`язань до бюджету, та вчинення кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 212 КК України.

Крім того в рамках кримінального провадження встановлено, що громадянин ОСОБА_5 без мети здійснення господарської діяльності вніс в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації фізичної особи-підприємця завідомо неправдивих відомостей щодо здійснення господарської діяльності та умисно подав для проведення такої реєстрації документів, які містять завідомо неправдиві відомості, чим вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 205-1 КК України.

Досудовим розслідуванням в рамках кримінального провадження встановлено, що податкова звітність та податкові накладні ФОП ОСОБА_5 (РНОКПП НОМЕР_1 ), що подавались до податкових органів, реєструвались в «Єдиному державному реєстрі податкових накладних» із IP-адрес, що вказують на фактичне здійснення господарської діяльності ФОП ОСОБА_5 при внесенні у реєстраційні дані ФОП ОСОБА_5 здійснення господарської діяльності за адресою: АДРЕСА_1 та АДРЕСА_2 , а саме ІР адреси: НОМЕР_2 ; НОМЕР_3 та НОМЕР_4 , які належать до діапазону адрес, які надані у використання провайдера ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », код ЄДРПОУ НОМЕР_5 , АДРЕСА_3 .

Враховуючи викладені обставини, з метою встановлення адрес, осіб, які причетні до вчинення злочинів, підтвердження місця здійснення господарської діяльності ФОП ОСОБА_5 та встановлення місць (офіси) складання податкової звітності, бухгалтерської документації, інше по суті, виникла необхідність у встановленні адрес фізичного розміщення пристрою з якого відбулося підключення до мережі Інтернет при оформленні платіжних доручень та перерахунку коштів on-line, та встановлення фактичного місця подачі податкової звітності та податкових накладних.

З метою всебічного, повного і неупередженого дослідження обставин кримінального провадження необхідно провести виїмку первинних документів, що становлять комерційну таємницю клієнта провайдера ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 ».

Слідчий в судове засідання не з"явився, однак подав до суду заяву про розгляд клопотання у його відсутність. Своє клопотання підтримав та просив його задоволити.

Однак неявка у відповідності до ст.. 163 КПК України не перешкоджає розгляду вищевказаного клопотання.

Дослідивши надані матеріали кримінального провадження, слід прийти до висновку, що клопотання підлягає до задоволення.

Згідно положень ч. 2 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Відповідно ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Слідчий у своєму клопотанні довів достатньо підстав вважати, що речі та документи які знаходиться у провайдера ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні та можуть слугувати джерелом доказів, які слугуватимуть підтвердженням чи спростуванням факту вчинення кримінального правопорушення.

За наведених обставин, суд вважає клопотання слідчого обґрунтованим, наведені у ньому обставини свідчать про наявні усі підстави для його задоволення .

На підставі вищенаведеного та керуючись ст.ст. 159, 162-164 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого задовольнити.

Надати дозвіл старшому слідчому з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Рівненській області майору податкової міліції ОСОБА_3 , на тимчасовий доступ до речей і документів та можливість їх вилучити (здійснити їх виїмку), що знаходяться у провайдера ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 , АДРЕСА_3 ), по ІР адресам: НОМЕР_2 ; НОМЕР_3 та НОМЕР_4 за період з 01.02.2016 по 20.02.2018 року, а саме договорів на абонентське обслуговування та інше, а також інформації (відомостей) про абонентів, їх адреси, прізвище, ім`я, по-батькові осіб, які укладали договори на абонентське обслуговування, адрес встановлення точки доступу до мережі Інтернет, адрес надсилання рахунків за користування Інтернетом та інше, в електронному вигляді та на паперових носіях завірених належним чином. У тому числі:

надати інформацію про те чи являються вказаний ІР адрес статичним та закріпленим в угоді з фізичною чи юридичною особою;

надати МАС адресу пристрою (3G, 4G чи СDMA модем) який здійснював підключення до базової станції провайдера ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та використовувався зі вищевказаними ІР адресами в період 01.02.2016 по 20.02.2018.

надати інформацію щодо переміщення, сесії, ІР адрес та тривалості сесій з прив`язкою до базової станції та азимуту магнітного за період з 01.02.2016 по 20.02.2018.

надати інформацію про максимально відомі координати знаходження клієнта (3G, 4G чи СDMA модем) враховуючи технології роботи 3G (4G) та СDMA;

з урахування вказаної МАС адреси (3G, 4G чи СDMA модем) надати копію угоди укладену з клієнтом ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », який використовує для підключення даний пристрій.

Ухвала залишається в силі протягом одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Рівненського міського суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення21.11.2019
Оприлюднено22.02.2023
Номер документу85869716
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —569/934/19

Ухвала від 04.08.2020

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Даш’ян К. Е.

Ухвала від 15.05.2020

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Даш’ян К. Е.

Ухвала від 15.05.2020

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Даш’ян К. Е.

Ухвала від 15.05.2020

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Даш’ян К. Е.

Ухвала від 15.05.2020

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Даш’ян К. Е.

Ухвала від 17.12.2019

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Ореховська К. Е.

Ухвала від 21.11.2019

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Ореховська К. Е.

Ухвала від 21.11.2019

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Ореховська К. Е.

Ухвала від 21.11.2019

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Ореховська К. Е.

Ухвала від 21.11.2019

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Ореховська К. Е.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні