Ухвала
від 26.11.2019 по справі 2140/1831/18
П'ЯТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П`ЯТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

26 листопада 2019 р.м.ОдесаСправа № 2140/1831/18

Судова колегія П`ятого апеляційного адміністративного суду у складі:

Головуючого: Градовського Ю.М.

суддів: Крусяна А.В.,

Яковлєва О.В.

розглянувши в порядку письмового провадження в м.Одесі клопотання Державної інноваційної фінансово-кредитної установи про розгляд в режимі відеоконференції апеляційної скарги Управління державної казначейської служби у Чаплинському районі Херсонської області, Інститут тваринництва степових районів ім. М.Ф.Іванова "Асканія-Нова" на рішення Херсонського окружного адміністративного суду від 30 жовтня 2019р. по справі за адміністративним позовом Державної інноваційна фінансово-кредитної установи до Управління державної казначейської служби у Чаплинському районі Херсонської області, третя особа: Інститут тваринництва степових районів ім. М.Ф.Іванова "Асканія-Нова" про визнання протиправною відмови та зобов`язання вчинити певні дії, -

В С Т А Н О В И Л А:

У вересні 2018р. Державна інноваційна фінансово-кредитна установа звернулася в суд із позовом до УДКС у Чаплинському районі Херсонської області, третя особа: Інститут тваринництва степових районів ім. М.Ф.Іванова "Асканія-Нова" в якому просила:

- визнати протиправною відмову УДКС у Чаплинському районі Херсонської області прийняти до виконання наказ Господарського суду Херсонської області за №11/129 від 16.06.2016р. щодо примусового стягнення з Інституту тваринництва степових районів ім.М.Ф. Іванова "Асканія-Нова" на користь Державної інноваційної фінансово-кредитної установи;

- зобов`язати УДКС у Чаплинському районі Херсонської області прийняти до виконання наказ Господарського суду Херсонської області за №11/129 від 16.06.2016р. щодо примусового стягнення з Інституту тваринництва степових районів ім.М.Ф. Іванова "Асканія-Нова" на користь Державної інноваційної фінансово-кредитної установи.

Рішенням Херсонського окружного адміністративного суду від 30 жовтня 2018р. адміністративний позов задоволено.

Визнано протиправною відмову УДКС у Чаплинському районі Херсонської області у прийнятті до виконання наказу Господарського суду Херсонської області за №11/129 від 16.06.2016р..

Зобовязано УДКС у Чаплинському районі Херсонської області прийняти до виконання наказу Господарського суду Херсонської області за №11/129 від 16.06.2016р.

Стягнуто з УДКС у Чаплинському районі Херсонської області за рахунок його бюджетних асигнувань на користь Державної інноваційної фінансово-кредитної установи судовий збір у сумі 3 524грн..

Постановою П`ятого апеляційного адміністративного суду від 24.04.2019р. рішення Херсонського окружного адміністративного суду від 30.10.2018р. скасовано, ухвалено нове рішення, яким у задоволенні позовних вимог Державної інноваційної фінансово-кредитної установи - відмовлено.

В подальшому, постановою Верховного суду від 15 жовтня 2019р. - постанову П`ятого апеляційного адміністративного суду від 24.04.2019р. скасовано, а справу направлено на новий розгляд до П`ятого апеляційного адміністративного суду.

Ухвалою П`ятого апеляційного адміністративного суду 11.11.2019р. апеляційні скарги УДКС у Чаплинському районі Херсонської області, Інститут тваринництва степових районів ім. М.Ф.Іванова "Асканія-Нова" на рішення Херсонського окружного адміністративного суду від 30 жовтня 2018р. призначено до розгляду у відкритому судовому засіданні.

25 листопада 2019р. представником Державної інноваційної фінансово-кредитної установи подано клопотання, в якому ставиться питання про розгляд справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції, без зазначення обставин, які унеможливлюють його прибуття в судове засідання.

Заслухавши суддю-доповідача, розглянувши та обговоривши доводи клопотання про розгляд справи в судовому засіданні в режимі відеоконференції, судова колегія вважає, що вказане клопотання задоволенню не підлягає, з наступних підстав.

За правилами ч.5 ст.195 КАС України, суд за власною ініціативою або за клопотанням сторони, іншого учасника адміністративного процесу може постановити ухвалу про їх участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Судова колегія вважає, що такий спосіб участі у справі має винятковий характер, повинні існувати причини, які ускладнюють або роблять неможливим особисту участь.

Проведення судового засідання в режимі відеоконференції проводиться переважно за заявами фізичних осіб, які в силу обмежених фізичних можливостей не можуть брати участь у розгляді справи безпосередньо в суді.

Разом з тим, прийняття рішення щодо проведення судового засідання в режимі відеоконференції є правом суду. Вказана норма не передбачає обов`язку проведення судового засідання в режимі відеоконференції в разі наявності про це клопотання сторони.

Керуючись ст.195 КАС України, колегія суддів, -

У Х В А Л И Л А :

У задоволенні клопотання Державної інноваційної фінансово-кредитної установи про розгляд в режимі відеоконференції апеляційної скарги Управління державної казначейської служби у Чаплинському районі Херсонської області, Інститут тваринництва степових районів ім. М.Ф.Іванова "Асканія-Нова" на рішення Херсонського окружного адміністративного суду від 30 жовтня 2019р. по справі за адміністративним позовом Державної інноваційна фінансово-кредитної установи до Управління державної казначейської служби у Чаплинському районі Херсонської області, третя особа: Інститут тваринництва степових районів ім. М.Ф.Іванова "Асканія-Нова" про визнання протиправною відмови та зобов`язання вчинити певні дії - відмовити.

Ухвала апеляційного суду набирає законної сили з моменту її постановлення та оскарженню не підлягає.

Головуючий: Ю.М. Градовський

Судді: А.В. Крусян

О.В. Яковлєв

СудП'ятий апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення26.11.2019
Оприлюднено29.11.2019
Номер документу85929657
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2140/1831/18

Постанова від 28.04.2021

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Коваль М.П.

Постанова від 28.04.2021

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Коваль М.П.

Ухвала від 05.04.2021

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Коваль М.П.

Ухвала від 01.04.2021

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Коваль М.П.

Постанова від 18.03.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Білак М.В.

Ухвала від 17.03.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Білак М.В.

Ухвала від 12.08.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Яковенко М.М.

Ухвала від 22.07.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Яковенко М.М.

Постанова від 10.06.2020

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Градовський Ю.М.

Ухвала від 26.11.2019

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Градовський Ю.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні