Ухвала
від 28.11.2019 по справі 200/9888/19-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про відмову задоволенні клопотання про залучення третьої особи

28 листопада 2019 р. Справа №200/9888/19-а

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов`янськ, вул. Добровольського, 1

Донецький окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Арестової Л.В., при секретарі судового засідання - Лисинській А.О.,

представника позивача - Дереки Д.В.,

представники відповідача - Ковальова А.М., Гламаздіна О.О., розглянувши в судовому засіданні в приміщенні Донецького окружного адміністративного суду клопотання ТОВ Агрокапітал Інвест ЛТД про його залучення до участі у справі в якості третьої особи у справі за адміністративним позовом Товариства з обмежено відповідальністю Техремпоставка до Офісу великих платників податків Державної фіскальної служби про скасування податкових повідомлень - рішень, -

В С Т А Н О В И В:

08 серпня 2019 року на адресу суду надійшов адміністративний позов Товариства з обмежено відповідальністю «Техремпоставка» з позовними вимогами до Офісу великих платників податків Державної фіскальної служби про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень - рішень від 29.07.2019 року № 0006334610 та № 0006324610.

19 листопада 2019 року від ТОВ Агрокапітал Інвест ЛТД надійшло клопотання про вступ у справу в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог.

Вказане клопотання обґрунтоване тим, що в суду виникли патання по взаємовідносинам між ТОВ Техремпоставка та ТОВ Агрокапітал Інвест ЛТД за договором поставки № 94-ТРП від 01.03.2017 року стосовно поставки повару. Заявник вважає, що для повного з`ясування обставин та всебічного розгляду справи необхідно залучити його у якості третьої особи для надання пояснень та відповідних доказів.

Представник позивача проти заявленого клопотання заперечувала, вказала, що ТОВ Агрокапітал Інвест ЛТД припинило свою діяльність.

Представники відповідача проти заявленого клопотання заперечували.

Дослідивши заявлене клопотання, суд суд приходить до наступного.

Відповідно до частини 2 статті 49 КАС України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки.

Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Суд зазначає, що відповідно до ухвали Донецького окружного адміністративного суду від 13 листопада 2019 року було закрито підготовче провадження та призначено розгляд справи по суті. Таким чином, представник ТОВ Агрокапітал Інвест ЛТД не скористався своїм правом на залучення третіх осіб протягом підготовчого провадження, одним із завдань якого і є остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу.

Окрім того, Товариство з обмеженою відповідальністю Агрокапітал Інвест ЛТД зареєстровано в якості юридичної особи за кодом ЄДРПОУ 39122657, місцезнаходження: Донецька обл., місто Слов`янськ, вул. Урицького, буд. 9, припинило свою діяльність, Дата запису: 04.05.2018; Номер запису: 12771120014006574, що вбачається з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, відомості якого розміщені на офіційному веб-сайті Міністерства юстиції України (https://usr.minjust.gov.ua/ua/freesearch).

На підставі викладеного, суд дійшов висновку про відсутність підстав для задоволення клопотання ТОВ Агрокапітал Інвест ЛТД про залучення до участі у справі третю особу - ТОВ Агрокапітал Інвест ЛТД .

Керуючись статтями 44, 47, 49 КАС України, суд,-

У Х В А Л И В:

В задоволенні клопотання ТОВ Агрокапітал Інвест ЛТД про залучення в якості третьої особи без самостійних вимог Товариство з обмеженою відповідальністю Агрокапітал Інвест ЛТД - відмовити.

Текст ухвали розміщений в Єдиному державному реєстрі судових рішень (веб-адреса сторінки: http://www.reyestr.court.gov.ua/).

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала за наслідками розгляду питання про вступ у справу третіх осіб окремо не оскаржується. Заперечення проти такої ухвали може бути включено до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за результатами розгляду справи.

Суддя Л.В. Арестова

СудДонецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення28.11.2019
Оприлюднено02.12.2019
Номер документу85956681
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —200/9888/19-а

Ухвала від 13.12.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Усенко Є.А.

Ухвала від 16.11.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Гімон М.М.

Ухвала від 03.11.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Пасічник С.С.

Постанова від 05.10.2021

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Гаврищук Тетяна Григорівна

Ухвала від 05.10.2021

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Гаврищук Тетяна Григорівна

Ухвала від 13.09.2021

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Гаврищук Тетяна Григорівна

Ухвала від 21.07.2021

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Гаврищук Тетяна Григорівна

Ухвала від 21.07.2021

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Гаврищук Тетяна Григорівна

Ухвала від 10.06.2021

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Ушенко С.В.

Рішення від 14.06.2021

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Ушенко С.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні