Ухвала
від 28.11.2019 по справі 645/1478/16-ц
ФРУНЗЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 645/1478/16-ц

Провадження № 2-зз/645/49/19

У Х В А Л А

іменем України

28 листопада 2019 року м. Харків

Фрунзенський районний суд м. Харкова у складі:

головуючого - судді Шевченко Г.С.,

за участю секретаря судових засідань - Рало Я.В.,

розглянувши заяву ОСОБА_1 про скасування заходів забезпечення позову у цивільній справі за позовом ОСОБА_2 до Товариства з обмеженою відповідальністю ОТП Факторинг Україна , ОСОБА_1 , ОСОБА_3 , треті особи: ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , приватний нотаріус Харківського міського нотаріального округу Харківської області Вахрушева Ольга Олександрівна, Товариство з обмеженою відповідальністю Оцінка 24 , про визнання договору купівлі-продажу квартири недійсним та скасування державної реєстрації вказаного договору,

в с т а н о в и в:

01 листопада 2019 року ОСОБА_1 звернулася до суду з заявою про скасування заходів забезпечення позову, вжитих ухвалою Фрунзенського районного суду м. Харкова від 31.03.2016 року.

В обґрунтування заяви посилалася на те, що вказаною ухвалою суду задоволено частково заяву позивача ОСОБА_2 про забезпечення позову. З метою забезпечення позову до вирішення спору по суті та набрання рішенням законної сили накладено арешт на квартиру АДРЕСА_1 шляхом заборони будь-яким особам вчиняти дії, спрямовані на її відчуження.

Постановою Харківського апеляційного суду від 19 вересня 2019 року позов ОСОБА_2 залишено без задоволення.

У зв`язку із прийняттям судом рішення про відмову у задоволенні позову у даній справі, підстави для вжиття заходів забезпечення позову відсутні.

Посилаючись на викладене, просила суд скасувати заходи забезпечення позову, вжиті ухвалою Фрунзенського районного суду м. Харкова від 31.03.2016 року.

У судове засідання учасники справи не з`явилися, про час та місце розгляду справи повідомлені належним чином.

Суд, дослідивши матеріали справи, вважає за необхідне скасувати заходи забезпечення позову з наступних підстав.

Скасування заходів забезпечення позову передбачено ст. 158 ЦПК України .

Відповідно до частини першої зазначеної статті суд може скасувати заходи забезпечення позову з власної ініціативи або за вмотивованим клопотанням учасника справи.

Частиною 9 ст. 158 ЦПК України передбачено, що у випадку залишення позову без розгляду, закриття провадження у справі або у випадку ухвалення рішення щодо повної відмови у задоволенні позову суд у відповідному рішенні зазначає про скасування заходів забезпечення позову.

Згідно ч. 10 ст. 158 ЦПК України у такому разі заходи забезпечення позову зберігають свою дію до набрання законної сили відповідним рішенням або ухвалою суду.

З матеріалів справи вбачається, що ухвалою Фрунзенського районного суду м. Харкова від 31.03.2016 рокуз метою забезпечення позову ОСОБА_2 до вирішення спору по суті та набрання рішенням законної сили накладено арешт на квартиру АДРЕСА_1 шляхом заборони будь-яким особам вчиняти дії, спрямовані на її відчуження.

Постановою Харківського апеляційного суду від 19 вересня 2019 року позов ОСОБА_2 до ТОВ ОТП Факторинг Україна , ОСОБА_1 , ОСОБА_3 , треті особи: ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , приватний нотаріус Харківського міського нотаріального округу Харківської області Вахрушева О.О., ТОВ Оцінка 24 , про визнання договору купівлі-продажу квартири недійсним та скасування державної реєстрації вказаного договору - залишено без задоволення.

Вказана постанова набрала законної сили.

З огляду на викладене, суд приходить до висновку про скасування заходів забезпечення позову, вжитих ухвалою Фрунзенського районного суду м. Харкова від 31 березня 2016 року.

Керуючись ст. 158 ЦПК України , суд

п о с т а н о в и в :

Заяву ОСОБА_1 про скасування заходів забезпечення позову задовольнити.

Скасувати заходи забезпечення позову, вжиті ухвалою Фрунзенського районного суду м. Харкова від 31 березня 2016 року у вигляді накладення арешту на квартиру АДРЕСА_1 шляхом заборони будь-яким особам вчиняти дії, спрямовані на її відчуження .

Копію ухвали про скасування заходів забезпечення позову невідкладно після набрання такою ухвалою законної сили направити заявнику, всім особам, яких стосуються заходи забезпечення позову і яких суд може ідентифікувати, а також державним та іншим органам, які повинні були та (або) виконували ухвалу про забезпечення позову, для здійснення ними відповідних дій щодо скасування заходів забезпечення позову.

Ухвала може бути оскаржена до Харківського апеляційного суду через Фрунзенський районний суд м. Харкова протягом п`ятнадцяти днів з дня проголошення ухвали.

Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

До дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно - телекомунікаційної системи апеляційні скарги подаються учасниками справи до або через Фрунзенський районний суд м. Харкова.

З інформацією щодо тексту судового рішення учасники справи можуть ознайомитися за веб-адресою Єдиного державного реєстру судових рішень: http://www.reyestr.court.gov.ua.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або про прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Суддя Г. С. Шевченко

СудФрунзенський районний суд м.Харкова
Дата ухвалення рішення28.11.2019
Оприлюднено29.11.2019
Номер документу85962556
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —645/1478/16-ц

Постанова від 03.03.2021

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Ткачук Олег Степанович

Ухвала від 11.02.2021

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Ткачук Олег Степанович

Ухвала від 03.12.2019

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Кузнєцов Віктор Олексійович

Ухвала від 28.11.2019

Цивільне

Фрунзенський районний суд м.Харкова

Шевченко Г. С.

Ухвала від 30.10.2019

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Кузнєцов Віктор Олексійович

Постанова від 19.09.2019

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Коваленко І. П.

Постанова від 19.09.2019

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Коваленко І. П.

Ухвала від 31.05.2019

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Коваленко І. П.

Ухвала від 13.05.2019

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Коваленко І. П.

Ухвала від 19.04.2019

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Коваленко І. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні