Ухвала
від 29.11.2019 по справі 184/520/18
ОРДЖОНІКІДЗЕВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

Справа № 184/520/18

Номер провадження 2/184/14/19

29 листопада 2019 рокум. Покров

Орджонікідзевський міський суд Дніпропетровської області у складі :

головуючої судді - Малашиної Ю.Б.,

за участю секретаря судового засідання - Попівніч Н.І.,

здійснюючи розгляд цивільної справи за позовом ОСОБА_1 , представник позивача - адвокат Верба Андрій Петрович до ОСОБА_2 , представник відповідача - адвокат Землянська Ксенія Віталіївна, треті особи - ОСОБА_3 , Товариство з обмеженою відповідальністю Домінанта Інвест , Регіональний сервісний центр МВС в Дніпропетровській області, ОСОБА_4 про визнання права власності та зобов`язання вчинити певні дії,

В С Т А Н О В И В :

В провадженні Орджонікідзевського міського суду Дніпропетровської області перебуває вищезазначена цивільна справа про визнання права власності та зобов`язання вчинити певні дії.

Учасники справи в судове засідання не з`явилися.

29.11.2019 року від представника позивача - адвоката Верби А.П. надійшло клопотання про тимчасове вилучення доказів державним виконавцем для дослідження судом, а саме доказів, які були витребувані ухвалою суду від 22.10.2018 року з ТОВ Домінанта Інвест , а саме: оригінали всіх доказі, що стали підставою для переоформлення транспортного засобу SKODA OCTAVIA, 2005 р.в., колір - чорний, номер шасі (кузова, рами) - НОМЕР_1 , номер двигуна - НОМЕР_2 , реєстраційний номер НОМЕР_3 та довідки - рахунку ААЕ №276150 від 29.07.2015 року, в тому числі, копії довідки - рахунку (лицьової і зворотної сторони із нанесеним підприємством інформації про оціночну вартість такого транспортного засобу (номер та дата складення звіту про оцінку); звіт суб`єкта оціночної діяльності, що проводив оцінку транспортного засобу; акти приймання - передачі транспортного засобу; біржова угода, договір комісії, договір купівлі - продажу транспортного засобу, фінансові документи про оплату комісії та вартості придбаного транспортного засобу, підписане власноручно письмове повідомлення власників транспортного засобу із зазначенням інформації про кількість легкових автомобілів та\або мотоциклів, та\або мопедів, що відчужені ним протягом поточного календарного року; крім того, доказів які були витребувані ухвалою суду від 22.10.2018 року від ОСОБА_3 , а саме: оригінали всіх доказів на підставі яких він набув у власність транспортний засіб SKODA OCTAVIA, 2005 р.в., номер шасі (кузова, рами) - НОМЕР_1 , номер двигуна - НОМЕР_2 , реєстраційний номер НОМЕР_3 в т.ч., оригінал договору купівлі - продажу транспортного засобу, акт приймання - передачі транспортного засобу, договір комісії, документи про здійснення розрахунків із ОСОБА_1 за цей транспортний засіб. Клопотання заявлено у зв`язку з тим, що станом на теперішній час ТОВ Домінанта Інвест та ОСОБА_3 ухвала суду від 22.10.2018 року не виконана без поважних причин та повідомлення причин їх неподання. Крім того, просить суд розглянути вищезазначене клопотання за його відсутності.

Судове засідання в справі суд проводить відповідно до ч.2 ст. 247 ЦПК України.

Вивчивши матеріали справи суд приходить до наступного.

Ухвалою від 22.10.2018 року зобов`язано відповідача по справі ОСОБА_3 надати до суду оригінали всіх доказів на підставі яких він набув у власність транспортний засіб SKODA OCTAVIA, 2005 р.в., номер шасі (кузова, рами) - НОМЕР_1 , номер двигуна - НОМЕР_2 , реєстраційний номер НОМЕР_3 в т.ч., оригінал договору купівлі - продажу транспортного засобу, акт приймання - передачі транспортного засобу, договір комісії, документи про здійснення розрахунків із ОСОБА_1 за цей транспортний засіб; третю особу по справі - ТОВ Домінанта Інвест надати до суду оригінали всіх доказі, що стали підставою для переоформлення транспортного засобу SKODA OCTAVIA, 2005 р.в., колір - чорний, номер шасі (кузова, рами) - НОМЕР_1 , номер двигуна - НОМЕР_2 , реєстраційний номер НОМЕР_3 та довідки - рахунку ААЕ №276150 від 29.07.2015 року, в тому числі, копії довідки - рахунку (лицьової і зворотної сторони із нанесеним підприємством інформації про оціночну вартість такого транспортного засобу (номер та дата складення звіту про оцінку); звіт суб`єкта оціночної діяльності, що проводив оцінку транспортного засобу; акти приймання - передачі транспортного засобу; біржова угода, договір комісії, договір купівлі - продажу транспортного засобу, фінансові документи про оплату комісії та вартості придбаного транспортного засобу, підписане власноручно письмове повідомлення власників транспортного засобу із зазначенням інформації про кількість легкових автомобілів та\або мотоциклів, та\або мопедів, що відчужені ним протягом поточного календарного року.

Станом на 29.11.2019 року ТОВ Домінанта Інвест та ОСОБА_3 ухвала суду від 22.10.2018 року не виконана.

Відповідно до ст.144 ЦПК України, заходами процесуального примусу є, зокрема, тимчасове вилучення доказів для дослідження судом.

Згідно з ст.146 ЦПК України, у разі неподання письмових, речових чи електронних доказів, що витребувані судом, без поважних причин або без повідомлення причин їх неподання суд може постановити ухвалу про тимчасове вилучення цих доказів державним виконавцем для дослідження судом. Ухвала про тимчасове вилучення доказів для дослідження судом є виконавчим документом, підлягає негайному виконанню та має відповідати вимогам до виконавчого документа, встановленим законом (ч. 3 ст.146 ЦПК України).

Отже, враховуючи те, що третьою особою по справі - ТОВ Домінанта Інвест ухвала суду від 22.10.2018 року про витребування доказів не виконана з невідомих причин, суд дійшов висновку про необхідність застосування заходу процесуального примусу - тимчасового вилучення доказів, оскільки їх відсутність унеможливлює розгляд справи, а вищевказані докази у інший спосіб отримати неможливо.

Крім того, щодо клопотання представника позивача про тимчасове вилучення доказів державним виконавцем для дослідження судом, а саме доказів, які були витребувані ухвалою суду від 22.10.2018 року з ОСОБА_3 , суд зазначає наступне.

14.01.2019 року до суду від ОСОБА_3 надійшли пояснення щодо неможливості надання витребуваних ухвалою суду від 22.10.2018 року доказів, оскільки зазначені документи у нього відсутні з наступних причин: по - перше, чинним законодавством України зазначені документи не складаються під час оформлення транспортних засобів. Цей факт встановлено у постанові апеляційного суду Дніпропетровської області від 24.05.2018 року у справі №201/13098/16-ц за позовом ОСОБА_5 ,, ОСОБА_6 до ОСОБА_7 По - друге, ст.257 ЦК України визначено, що загальна позовна давність ввстановлюється тривалістю у три роки, тому усі документи, пов`язані з оформлення ним будь - яких правочинів, він не має права зберігати. Оформлення транспортного засобу відбулось 30.07.2015 року. По - третє, ОСОБА_3 зазначив, що транспортний засіб SKODA OCTAVIA, 2005 р.в., ніколи не належав ОСОБА_1 , а придбаний був ОСОБА_3 , і це відомо позивачу, тому надати документи розрахунків зі ОСОБА_1 він не має змоги.

З письмових пояснень ОСОБА_3 від 14.01.2019 року вбачається, що останній не може надати витребувані документи за їх відсутністю. При цьому, останнім наведено обгрунтування щодо неможливості виконання ухвали суду від 22.10.2018 року.

З урахуванням наведеного вище вбачається, що з боку ОСОБА_3 відсутні ознаки, які у розумінні вимог чинного законодавства свідчить про наявність правових підстав для їх витребування в порядку застосування заходів процесуального примусу.

З огляду на викладене вище, суд вважає, що правові підстави для тимчасового вилучення доказів у ОСОБА_3 відсутні.

Таким чином, суд приходить до висновку про відмову у задоволенні вищевказаного клопотання представника позивача в частині тимчасового вилучення доказів державним виконавцем для дослідження судом у ОСОБА_3 , як необгрунтованого.

Відповідно до п.9 ч.1 ст.252, п.13 ч.1 ст.253 ЦПК України суд має право зупинити провадження у справі в разі прийняття ухвали про тимчасове вилучення доказів державним виконавцем для дослідження судом - до закінчення виконавчого провадження з вилучення доказів для дослідження судом.

Таким чином, провадження у справі слід зупинити до закінчення виконавчого провадження з вилучення доказів для дослідження, а саме доказів, які були витребувані ухвалою суду від 22.10.2018 року з ТОВ Домінанта Інвест .

З урахуванням особливостей даної цивільної справи та для з`ясування усіх обставин, для повного та об`єктивного її розгляду, враховуючи вищезазначене, керуючись ст.ст.146,247,252-253,258-260, 353 ЦПК України, -

П О С Т А Н О В И В :

Клопотання представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Верби Андрія Петровича про тимчасове вилучення доказів державним виконавцем для дослідження судом, а саме доказів, які були витребувані ухвалою суду від 22.10.2018 року від ТОВ Домінанта Інвест - задовольнити.

Тимчасово вилучити у Товариства з обмеженою відповідальністю Домінанта Інвест (місцезнаходження юридичної особи: 52005, Дніпропетровська область, Дніпровський район, смт. Слобожанське, вул. Нижньодніпровська, 15, ідентифікаційний код: 35269871, номери засобів зв`язку НОМЕР_5; НОМЕР_6; НОМЕР_7, адреса електронної пошти: ІНФОРМАЦІЯ_1 ),оригінали всіх доказів, що стали підставою для переоформлення транспортного засобу SKODA OCTAVIA, 2005 р.в., колір - чорний, номер шасі (кузова, рами) - НОМЕР_1 , номер двигуна - НОМЕР_2 , реєстраційний номер НОМЕР_3 та довідки - рахунку ААЕ №276150 від 29.07.2015 року, в тому числі, копії довідки - рахунку (лицьової і зворотної сторони із нанесеним підприємством інформації про оціночну вартість такого транспортного засобу (номер та дата складення звіту про оцінку); звіт суб`єкта оціночної діяльності, що проводив оцінку транспортного засобу; акти приймання - передачі транспортного засобу; біржова угода, договір комісії, договір купівлі - продажу транспортного засобу, фінансові документи про оплату комісії та вартості придбаного транспортного засобу, підписане власноручно письмове повідомлення власників транспортного засобу із зазначенням інформації про кількість легкових автомобілів та\або мотоциклів, та\або мопедів, що відчужені ним протягом поточного календарного року.

Виконання ухвали щодо тимчасового вилучення у Товариства з обмеженою відповідальністю Домінанта Інвест вищезазначених документів доручити Дніпровському районному відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції Дніпропетровської області (місцезнаходження: 52005, Дніпропетровська область, Дніпровський район, смт. Слобожанське, вул. Теплична, 2).

Ухвала суду про тимчасове вилучення доказів для дослідження судом є виконавчим документом та підлягає негайному виконанню (ч.3 ст.146 ЦПК України ).

Стягувач: Орджонікідзевський міський суд Дніпропетровської області, код ЄДРПОУ 02891262, місцезнаходження: 53300, Дніпропетровська область, м. Покров, вул. Торгова, 37.

Боржник: Товариство з обмеженою відповідальністю Домінанта Інвест (ідентифікаційний код: 35269871, місцезнаходження юридичної особи: 52005, Дніпропетровська область, Дніпровський район, смт. Слобожанське, вул. Нижньодніпровська, 15).

Строк пред`явлення ухвали до виконання - 3 роки з моменту її постановлення.

Дата набрання законної сили ухвали суду про тимчасове вилучення доказів для дослідження судом - 29.11.2019 року.

Зобов`язати начальникаДніпровського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції Дніпропетровської області невідкладно повідомити суд про початок та результати виконавчого провадження.

Зупинити провадження у цивільній справі 184/520/18 за позовом ОСОБА_1 , представник позивача - адвокат Верба Андрій Петрович до ОСОБА_2 , представник відповідача - адвокат Землянська Ксенія Віталіївна, треті особи - ОСОБА_3 , Товариство з обмеженою відповідальністю Домінанта Інвест , Регіональний сервісний центр МВС в Дніпропетровській області, ОСОБА_4 про визнання права власності та зобов`язання вчинити певні дії - до закінчення виконавчого провадження з вилучення доказів для дослідження судом.

Відмовити в задоволенні клопотання представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Верби Андрія Петровича про тимчасове вилучення доказів державним виконавцем для дослідження судом, а саме доказів, які були витребувані ухвалою суду від 22.10.2018 року від ОСОБА_3 .

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України http://court.gov.ua/fair/sud0428/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і оскарженню не підлягає.

Ухвала може бути оскаржена лише в частині зупинення провадження у справі (п.14 ч.1 ст.353 ЦПК України) в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення до Дніпровського апеляційного суду через Орджонікідзевський міський суд. В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Орджонікідзевського міського суду Ю. Б. Малашина

Дата ухвалення рішення29.11.2019
Оприлюднено01.12.2019
Номер документу85986625
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності та зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —184/520/18

Ухвала від 05.04.2023

Цивільне

Орджонікідзевський міський суд Дніпропетровської області

Томаш В. І.

Ухвала від 27.03.2023

Цивільне

Орджонікідзевський міський суд Дніпропетровської області

Томаш В. І.

Постанова від 07.03.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Зубакова В. П.

Постанова від 07.03.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Зубакова В. П.

Постанова від 07.03.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Зубакова В. П.

Постанова від 07.03.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Зубакова В. П.

Ухвала від 03.03.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Зубакова В. П.

Ухвала від 03.03.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Зубакова В. П.

Ухвала від 22.02.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Зубакова В. П.

Ухвала від 21.02.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Зубакова В. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні