Ухвала
від 19.11.2019 по справі 120/2579/19-а
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

м. Вінниця

19 листопада 2019 р. Справа № 120/2579/19-а

Вінницький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Заброцької Людмили Олександрівни,

за участю:

секретаря судового засідання: Литвина Д.С.,

представника позивача: Педченко Г.О.,

представника відповідача: Маркевича Т.Л.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в ході проведення підготовчого судового засідання матеріали адміністративної справи

за позовом: Державної екологічної інспекції у Вінницькій області

до: Державного підприємства "Тростянецький спиртовий завод"

про: застосування заходів реагування у сфері державного нагляду,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Вінницького окружного адміністративного суду знаходиться адміністративна справа за позовом Державної екологічної інспекції у Вінницькій області до Державного підприємства "Тростянецький спиртовий завод" про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду.

Ухвалою суду від 14.08.2019 року відкрито провадження у справі, розгляд справи вирішено проводити в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін (у письмовому провадженні).

Ухвалою суду від 16.09.2019, за наслідком розгляду відзиву відповідача та його заяви із запереченнями щодо розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження, розгляд справи вирішено здійснювати в загальному позовному провадженні та призначено підготовче судове засідання у справі.

В ході проведення підготовчого судового засідання в справі, під час визначення складу учасників справи, враховуючи повідомленні сторонами обставини справи та виходячи з обставин, що входять до предмета доказування, судом на обговорення сторін поставлено питання щодо необхідності залучення до участі у даній справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача - Головне управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області та Департамент агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Вінницької обласної державної адміністрації.

Представник позивача в судовому засіданні не заперечувала щодо залучення третіх осіб, а представник відповідача не вбачав в цьому потреби і щодо вирішення даного питання поклався на розсуд суду.

Вирішуючи питання щодо необхідності залучення третіх осіб до участі в даній справі, суд виходив з наступного.

Відповідно до частини другої статті 49 КАС України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Судом встановлено, що однією з підстав звернення до суду із даним позовом є не оформлення відповідачем паспорту місця видалення відходів (бардополя).

Разом з тим, як повідомлено сторонами та на підтвердження зазначеного надано відповідні докази, відповідач отримав паспорт місця видалення відходів (бардополя) ДП "Тростянецький спиртовий завод", який був погоджений 30.10.2019 Головним управлінням Держпродспоживслужби у Вінницькій області та затверджений 06.11.2019 Департаментом агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Вінницької обласної державної адміністрації.

Проте, наказом Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області від 12.11.2019 року №75-О вирішено скасувати раніше надане погодження вказаного паспорта місць видалення відходів ДП "Тростянецький спиртовий завод", на підставі чого наказом Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Вінницької обласної державної адміністрації від 13.11.2019 №149 скасовано затвердження та реєстрацію паспорта місця видалення відходів (бардополя) ДП "Тростянецький спиртовий завод".

Зазначені обставини потребують дослідження в ході розгляду справи та їм має надаватись оцінка судом.

На підставі викладеного, суд приходить до висновку, що судове рішення в даній справі може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, а тому суд вважає за необхідне залучити вказаних осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача.

Відповідно до пункту 2 частини другої статті 181 КАС України суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадку залучення до участі або вступу у справу третьої особи.

За таких обставин підготовче судове засідання у справі належить відкласти.

Крім того, з метою належної підготовки справи для розгляду по суті, у відповідності до частини четвертої статті 173 КАС України, суд вважає за необхідне продовжити підготовче провадження у справі.

Керуючись ст.ст. 48, 49, 248, 256 КАС України суд, -

УХВАЛИВ:

Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача - Головне управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області.

Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача - Департамент агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Вінницької обласної державної адміністрації.

Встановити третім особам 7 - денний строк з дня отримання даної ухвали для подання письмових пояснень щодо позову або відзиву, з дотриманням вимог, встановлені частинами другою-четвертою статті 162 цього Кодексу.

Відповідно до положень частини ч. 4 ст. 173 КАС України продовжити підготовче провадження в справі.

Відкласти підготовче судове засідання на 04 грудня 2019 року на 14:00 год., в залі судового засідання № 6 Вінницького окружного адміністративного суду, що знаходиться за адресою: м. Вінниця, вул. Брацлавська, 14.

Копію ухвали направити сторонам та третім особам.

Ухвала суду першої інстанції набирає законної сили в порядку, визначеному ст. 256 КАС України.

Відповідно до ч. 3 ст. 293 КАС України, заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Повний текст ухвали виготовлено та підписано 25.11.19.

Суддя Заброцька Людмила Олександрівна

СудВінницький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення19.11.2019
Оприлюднено02.12.2019
Номер документу85995657
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —120/2579/19-а

Рішення від 02.11.2020

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Заброцька Людмила Олександрівна

Ухвала від 07.10.2020

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Заброцька Людмила Олександрівна

Ухвала від 21.09.2020

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Заброцька Людмила Олександрівна

Ухвала від 09.01.2020

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Заброцька Людмила Олександрівна

Ухвала від 19.11.2019

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Заброцька Людмила Олександрівна

Ухвала від 16.09.2019

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Заброцька Людмила Олександрівна

Ухвала від 14.08.2019

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Заброцька Людмила Олександрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні